Προς το περιεχόμενο

Πως το εκανα αυτο; (Studio One)


Solitude

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γιατί προφανώς θα ρωτήσω χαζομάρα αλλά ας είναι. 
Ηχογραφώ στο Presonus Studio One και με κάποιο μαγικό τρόπο που δεν έχω καταλάβει, όταν θέλω να πάω στην αρχή του project (πατώντας 1 στο keyboard) με πηγαίνει στο σημείο που βλέπετε στη φωτο που επισυνάπτω. Δεν ξέρω πως το έκανα, αλλά μπορεί κάποιος να μου πει πως να το ξεκάνω 😃 πριν μου στριψει τελείως;1108043539_StudioOne-Copy.thumb.jpg.c0f5c84e77915797fb4240851f0182b4.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Πατώντας το 1 στο keyboard δεν πηγαίνεις στην αρχή του project αλλά στο πρώτο locator. Locators είναι αυτά τα σημάδια που έχεις κυκλώσει, και μπορείς να τα μετακινήσεις όπου θέλεις για να ορίσεις π.χ. τα loop points σου. Μέχρι στιγμής τα είχες προφανώς στο πρώτο μέτρο, οπότε νόμιζες ψευδώς ότι και το κουμπί 1 σε πάει στο πρώτο μέτρο.

 

 Η εντολή που σε πάει στην αρχή του κομματιού λέγεται return to zero, και αν δεν είναι ρυθμισμένη σε κάποιο κουμπί του πληκτρολογίου θα σου πρότεινα να την ρυθμίσεις π.χ. στην τελεία (. ) του numpad. Αυτό μπορείς να το κάνεις μέσα από το options/ general/ keybord shortcuts μενού, δες το manual στο κεφάλαιο key commands. Μια πιο πρόχειρη λύση είναι να μετακινήσεις τα locators στην αρχή και να συνεχίσεις όπως έκανες ως τώρα, αλλά καλύτερα να έχεις άλλη εντολή για να πηγαίνεις στην αρχή του κομματιού. Τα locators χρησιμεύουν πολύ, και καλό είναι να μη συνηθίζεις να τα δεσμεύεις έτσι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις απόλυτο δίκιο! Με την υποδιαστολή (ανάμεσα στο 0 και το κάθετο Enter) πηγαίνω στην αρχή του κομματιού. Θαυμάσια, ένα πρόβλημα λύθηκε.

Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντηση manosx!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου