Προς το περιεχόμενο

CBG δίλημμα για χρώμα


TeMeTeRoN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, σας ξαναέρχομαι εκ νέου με ένα νέο δίλημμα... Σιγά σιγά ετοιμάζομαι για το δεύτερο μουσικό οργανάκι το οποίο έχω στα σκαριά να φτιάξω και είπα δεν περιποιούμαι το πρώτο (το CBG ) μιας και ούτε λάδι το 'χω περάσει ο κερατάς.... Σκέφτομαι για λάδι με χρώμα αλλά το θέμα είναι δεν ξέρω τι λάδι ακόμα και τι χρώμα θα ταίριαζε σε κάτι τέτοιο όργανο. Ξέρω ότι ειδικά το χρώμα είναι προσωπικό γούστο το καθενός αλλά θα μου ήταν χρήσιμες κάποιες από τις ιδέες σας... Λοιπόν από κάτω σας έχω και μια φωτογραφία για να δείτε πως περίπου είναι και σημαντικό όπως είπα πρώτο μουσικό όργανο οπότε μην κρίνετε πολύ αυστηρά 🙂   

 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

20190911_224247[1].jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα. Θα μπορούσες να εφαρμόσεις true oil. Είναι βερνίκι για κοντάκια από καραμπίνες, και μπορείς να το βρεις σε καταστήματα με είδη κυνηγιού. Είναι παχύρρευστο, μυρίζει σαν ταγκισμένο λάδι (η μυρωδιά δε μένει, όταν στεγνώσει το υλικό),  κολλάει στα χέρια και δε φεύγει εύκολα. Οπότε φοράς γάντια μιας χρήσης, παίρνεις ένα κουτί φίλτρα για γαλλικό καφέ και σύρμα κουζίνας, το πιο λεπτό που υπάρχει. Βάζεις ελάχιστη ποσότητα, το απλώνεις με το φίλτρο κουζίνας -είναι μια καλή λύση, γιατί δεν αφήνει χνούδια,- το αφήνεις να κάτσει ένα εικοσάλεπτο, και ύστερα το τρίβεις με το συρματάκι της κουζίνας. Το αφήνεις να στεγνώσει μια μέρα, και την επόμενη επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Το μυστικό είναι η υπομονή και οι λεπτές στρώσεις. Μη ρίχνεις πολύ λάδι. Το ξύλο θα σκουρύνει σταδιακά (ανάλογα το ξύλο πάντα), και ανάλογα με τις στρώσεις και το τρίψιμο, μπορείς να πετύχεις ματ, σατινέ ή γυαλιστερό αποτέλεσμα. Ψάξε να βρεις σχετικά άρθρα ή βίντεο στο ίντερνετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου το true oil το εχω ξανά ακούσει οπότε ίσως το δοκιμάσω.... Το κουτί εγώ το έφτιαξα είναι αν θυμάμαι καλά από κόντρα πλακέ το μανίκι δε (μη γελάσεις) από οξιά, οπότε κάνω το κουτί και το μανίκι το αφήνω ως έχει? ( Για να πω την αλήθεια το μανίκι μόνο το πίσω και όχι την ταστιέρα την εχω περάσει 3 χέρια Teak oil και είναι εντάξει, αυτό που ίσως δεν μπορείς να δεις είναι ότι εχω τάστα αλλά είναι από πετονια είπα να το κάνω λαούτο φάση αλλά τέλος πάντων ξεφεύγω από το θέμα, την ταστιερα να την περνούσα κάποιο λάδι? για να την αφήσω έτσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί να γελάσω; Cigar box έφτιαξες, δεν είναι και μαόνι :classic_tongue: Το true oil το βάζουν και στα μανίκια. Για την ταστιέρα δεν ξέρω. Ίσως να μπορεί να γίνει, αλλά θα θέλουν χάρτωμα οι μπερντέδες. Αν ήταν κανονικά τάστα, θα μπορούσες να τα καθαρίσεις μετά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι ότι για να βάλω ταστα, δεν... 😂😂😂 το ότι ονομάζονταν αυτά τα τάστα που έβαλα μπερντεδες πρώτη φορά το ακούω οπότε σε ευχαριστώ για τις έξτρα γνώσεις είμαι νέος ακόμα μαθαίνω 🙂 Οπότε θα κάνω μια βόλτα εδώ στα τοπικά μαγαζιά για να βρω true oil και ελπίζω να το τελειώσω για να προχωρήσω στο επόμενο!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου