Προς το περιεχόμενο

ΕΞΑΓΩΓΗ ΗΧΟΥ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΕΣΩ ΠΕΤΑΛΙΕΡΑΣ ΣΕ ΗΧΕΙΑ PC


Diminouitas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας ... πρόσφατα αγόρασα μια PRS SE Costum 24 ηλεκ. κιθάρα και την πεταλιερα Boss GT 100 ... θα ήθελα να ρωτήσω το εξής ... υπάρχει η δυνατότητα παίζοντας να βγάζω ήχο από τα ηχεία του pc μέσω της πεταλιέρας ? Ως ηχεία χρησιμοποιώ αυτήν εδώ την ηχόμπαρα ( https://us.creative.com/p/speakers/sound-blasterx-katana ). Ρωτάω γιατί παρατήρησα το εξής : Σύνδεσα την κιθάρα στο Input της GT 100 και την GT 100 με την σειρά της σε θύρα USB της μητρικής του PC μέσω καλωδίου USB.

Η Boss GT 100 συνοδεύεται με το software για pc BOSS TONE STUDIO. Έχωντας συνδεδεμένα αυτά και ανοίγοντας το BOSS TONE STUDIO (BTS), άνοιξα μέσα από το pc το πρόγραμμα και στη συνέχεια το κουρδιστήρι και φαινόταν να ανταποκρινόταν άψογα όταν έπαιζα κιθάρα, πράγμα που σημαίνει ότι στέλνει σήμα. όμως δεν άκουγα τίποτα από την ηχομπάρα παρόλο που άλλαξα και κάτι ρυθμίσεις μέσω του μείκτη ήχου των Windows. Είναι αυτός ο επαρκής εξοπλισμός για να βγάλεις ήχο μέσω των ηχείων του pc ή χρειάζεται κάτι ακόμα? Ίσως κάποια ρύθμιση μέσω του BOSS TONE STUDIO ? Ίσως κάποια ρύθμιση μέσω windows ?Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ !!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλοριζικα!

 

Χωρις να γνωριζω ακριβως τις προδιαγραφες της πεταλιερας, θα σου ελεγα το εξης απλο. Μπορεις να συνδεσεις απευθειας το ηχειο με την πεταλιερα (χρησιμοποιωντας την εξοδο ακουστικων ή line out), ή εαν εχεις εξωτερικη καρτα ηχου μπορεις να συνδεσεις εκει το line out της boss. Ετσι κανεις και εγγραφες εαν θες.

Το να συνδεεις την πεταλιερα με usb ειναι λιγο βαβουρα. Εαν το software ειναι απλα για παραμετροποιηση της πεταλιερα, τοτε το ξεχνας μεσω αυτου. Εαν ο υπολογιστης την αναγνωριζει την πεταλιερα ως καρτα ηχου, τοτε λογικα θα πρεπει να συνδεσεις τα ηχεια πανω της. Μπερδεμα...

Προτιμησε τις πρωτες λυσεις.

 

Τι χρωμα πηρες την prs?? 

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλά φίλε μου ... η κιθάρα είναι αυτή εδώ ( https://cdn11.bigcommerce.com/s-d7gj5x0hjm/images/stencil/1280x1280/products/14676/90348/IMG_20190715_100341__38804.1563212541.jpg?c=2&imbypass=on&fbclid=IwAR3bvNcEjB6JvyLqKQ7ROsDqMTgrlwH7r0hZaJqSMvSXOQzns6lwOK6lwWg ).

Πάντως σύμφωνα με αυτό το βίντεο (  https://www.youtube.com/watch?v=qWj-jg-BXxA ) φαίνεται να γίνεται δουλειά. Ακολουθώντας το βίντεο , η πεταλιερα εμφανίζεται στον μεικτη ήχου του pc και φαίνεται να παίρνει σήμα άπλα δεν ακούγεται από τα ηχεία. Πάντως θα δοκιμάσω και το πρώτο που μου είπες. Ευχαρίστως να πάρω και κάρτα ήχου αν χρειαστεί αλλά στην περίπτωση όπου η πεταλιερα κάνει και την δουλειά της κάρτας μετά θα μου είναι άχρηστη. Διότι στο βίντεο φαίνεται ότι κάνει εσωτερική ηχογράφηση μέσω της boss. Ας πούμε όμως ότι τελικά χρειάζεται εξωτερική κάρτα ήχου, ποια ποιοτική (εννοώ να βγάζει τον ήχο όπως ακριβώς τον λαμβάνει ) και αξιόπιστη κάρτα ήχου θα μου πρότεινες? 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέσω των windows η του boss tone studio ? Πιο συγκεκριμένα αν γίνεται !

Επεξεργασμένο από Diminouitas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα .. τα windows την διαβάζουν κανονικά ... στην πρώτη εικόνα έχω βάλει ως έξοδο τα speakers του pc και στην δεύτερη εικόνα  έχω ενεργοποιησει μονο την πεταλιερα !

Χωρίς τίτλο.png

Χωρίς τίτλο2.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην πρώτη φωτό που είναι αναπαραγωγή (έξοδος όπως λες) δεν υπάρχει η επιλογή GT-100?

Αν υπάρχει, αυτήν θα επιλέξεις.

Στην δεύτερη φωτό που την έχεις επιλέξει, είναι στην καρτέλα "εγγραφή".

Τα windows δηλαδή θα χρησιμοποιούν την gt για εγγραφή ήχου, εσύ θέλεις να την χρησιμοποιούν για αναπαραγωγή.

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου