Προς το περιεχόμενο

Feedback drive και ακουστική κιθαρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Χαζό κι ενδεχόμενο εύκολο θέμα αλλά δεν το χω ξαναδοκίμασει.

Έχει αρχίσει να μου αρέσει η ακουστική μου στον ενισχυτη για την ηλεκτρικη(  η κιθάρα είναι χωρίς eq, ποτενσιομετρα κλπ, απλά βάζεις υο βύσμα κι έχει μέσα τον μηχανισμό).  Συγκεκριμένα μου αρέσει το ηχόχρωμα σε συνδυασμό με τα od και dist. Με βοηθάει σε κάποια ρυθμικά που μου ακούγεται αρκετά καλά. 

Aλλα μου βγάζει feedback όταν δεν παίζω κι έχω ανοιχτά τα πετάλια η στις χορδές που δεν πατιούνται. Πήγα και πήρα μια τάπα planet waves αλλά τπτ. 

Υπάρχει τρόπος να λυθεί; αν ξέρει κανένας και το χει δοκιμάσει ας απαντήσει. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

με ένα DI με notch filter ή ένα παραμετρικό eq μπορείς να βελτιώσεις αρκετά ή και να επιλύσεις το πρόβλημα...

 

μπορείς όμως να ξεκινήσεις πειραματιζόμενος με την ένταση που παίζεις, το eq που ήδη διαθέτει ο ενισχυτής σου (σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις πολλά χωρίς να "χαλάσεις" τον ήχο που ήδη έχεις επιλέξει και σ αρέσει) και κυρίως με την θέση που κάθεσαι και την "γωνία" της κιθάρας σου σε σχέση με αυτόν...

 

αυτό που θα θυμάσαι είναι ότι η "λύση" που τελικά θα βρεις παίζοντας στο δωμάτιό σου, δεν θα σε ακολουθεί παντού (σε ένα live σου πχ) καθότι η θέση σου, η ένταση, ο χώρος και οι background ήχοι που θα αλλάξουν προϋποθέτουν (κατά κανόνα) εκ νέου αντιμετώπιση...

  • Like 1

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 hours ago, npap said:

κυρίως με την θέση που κάθεσαι και την "γωνία" της κιθάρας σου σε σχέση με αυτόν

++

Ακουστική σε ενισχυτή ηλεκτρικής με drive είναι ζόρικος συνδυασμός όσον αφορά τη διαχείριση του feedback. Ξεκινάμε όμως με τον κανόνα: Ποτέ ο μαγνήτης προς την πλευρά του μεγαφώνου του ενισχυτή.

 

Η "χρυσή" ισορροπία είναι περίπου στο σημείο που η κιθάρα σφυράει μόνη της αλλά σταματά μόλις ακουμπάς της χορδές και παίζεις.

 

Επεξεργασμένο από Jazzjoker

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις. Αυτο που κυριως μου ταιριαζει στη συγκεκριμενη χρηση  ειναι οτι μπορω να παιζω καποια ρυθμικα μερη με αυτοσχεδια ακορντα με drive και ακουγονται πραγματικα ολες οι νοτες που στην ηλεκτρικη με δυσκολευει. Εως που σκεφτηκα να βαλω μαγνητες στην ακουστικη ισως και eq volume  κ.α και να την μετατρεψω αλλα με προβληματιζει μονο το feedback. Αντεχει μεχρι ενα επιπεδο gain . Δεν ξερω αν σε αλλον ενισχυτη ενδεχομενα ακουστικο θα ειχα παρομοιο προβλημα. Anyway θα συνεχισω ν το παλευω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 minutes ago, geka said:

 μπορω να παιζω καποια ρυθμικα μερη με αυτοσχεδια ακορντα με drive και ακουγονται πραγματικα ολες οι νοτες που στην ηλεκτρικη με δυσκολευει. 

 

Ανάλογα με το drive και τους μαγνήτες που έχει η ηλεκτρική, μπορείς να πετύχεις αυτόν τον διαχωρισμό στις νότες και στην ηλεκτρική.

Αν μπορεις ανεβασε ένα δείγμα από τα ακόρντα που περιγράφεις, με την ακουστική, ώστε να καταλάβουμε ποιον ηχο ψάχνεις.

Πιθανόν να βρεθούν άλλες λύσεις, με την ηλεκτρική, για να πετύχεις αυτόν τον ήχο.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν ανεβασεις δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ψαχνεις.

Να ξερεις οτι οι low output μαγνητες, ειδικα οι μονοπηνιοι, προσφερουν μεγαλη ηχητικη ευκρινεια. Παιζεις τη συγχορδια με overdrive και ξεχωριζεις μια μια τις χορδες. Αλλα εχει να κανει και με το ειδος του drive (εαν ειναι απο πεταλι και τι πεταλι, εαν ειναι απο ενισχυτη, συνδυασμους των δυο, ρυθμισεις των δυο κλπ).

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ανεβάσω ένα δείγμα με την 1η ευκαιρία. Γενικά με την ηλεκτρική πετυχαίνω καλύτερα τον ήχο που θέλω όταν ανεβάζω το gain από τον ενισχυτή( αρκετά κιόλας) αλλά τότε υπάρχει δυσκολία να συνδυαστεί με τα άλλα πετάλια od και dist. Αρχίζει να μπουκώνει ειδικά με το fuzz. Η ηλεκτρική έχει humbucker neck και μόνο στη γέφυρα. Ο humbucker έχει δυνατότητα να σπλιταριστει και ακούγεται σαν μόνος. 

Όχι ότι δεν είμαι ικανοποιημένος αλλά όπως λες μπορεί με Low output μαγνήτες να πάρω πιο καλό αποτέλεσμα. Η να κάνω κτ με την ακουστική.... 

Θ ανεβάσω κ δείγμα όπως είπα με την 1η η ευκαιρία..... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενισχυτής Morgan mvp23 και Koch studiotone,  πετάλια tubedreamer 88, rattler, red muck. Μαγνήτες ο humbucker είναι ένας αμερικανικός Custom που δεν ξέρω και ο μoνος της γέφυρας είναι ένας fralin που δεν ξέρω το μοντέλο ακριβώς, αλλά δεν είναι low output. 

Α υπάρχει και ο κομπρεσορας του Jam που το δουλεύω σχεδόν πάντα με ήπιες ρυθμίσεις ways on

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου