Προς το περιεχόμενο

Vocal effects plug-in


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή δεν διαθέτω τον super εξοπλισμό, ούτε πανάκριβα (πυκνωτικά) μικρόφωνα των 800€ για super ηχογραφήσεις, αναρωτιόμουν κατά πόσο ένα vocal plug-in θα μπορούσε να δώσει ώθηση και να βελτιώσει τα φωνητικά.

Τελευταία βλέπω να διαφημίζεται αρκετά στα social media το Vocal Finalizer plug-in από την NoiseAsh στα 30€. Τα video είναι αρκετά εντυπωσιακά και σου δείχνουν το πριν/μετά των φωνητικών με τη χρήση του Plug in. Όντως η διαφορά είναι αισθητή και δείχνει σαν να ηχογράφησες φωνητικά με πολύ ακριβό εξοπλισμό και μικρόφωνο.Τα σχόλια στο facebook είναι αρκετά ενθαρρυντικά. 

 

-Έχει δοκιμάσει κανείς το Vocal Finalizer ή κάποιο άλλο Plug in? Αξίζει κανένα από αυτά τα free vocal plug-ins?

-Πιστεύετε ότι ένα Vocal Plug in όντως μπορεί να δώσει ώθηση στα φωνητικά και να προσθέσει ποιότητα σε μια ηχογράφηση φωνητικών που έγινε με μικρόφωνο των 20€? (τα video που άκουσα αυτήν την εντύπωση μου έδωσαν πάντως)

-Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο δοκιμασμένο vocal plug in?

-Διαθέτω το Cubase AI 10 (η απλή έκδοση που δίνεται με αγορά προιοντων steinberg) όπου έχει μέσα τα στοιχειώδη effects (όχι αποκλειστικά για φωνή) όπως reverb chorus κλπ . Άραγε θα δω διαφορά με την αγορά ενός Vocal Plug in σε σχέση με αυτά που παρέχει το cubase AI 10?

 

Επεξεργασμένο από killbill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειμαι ειδικος, αλλα νομιζω οτι με ενα καλο eq και compression φερνεις τη φωνη εκει που πρεπει.  Αρκει να ξερεις ακριβως τι πρεπει να κανεις.

 

10 minutes ago, killbill said:

να προσθέσει ποιότητα

 

Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι τετοιο. Η ποιοτητα (δλδ η πληροφορια) υπαρχει και απλα πρεπει να την αναδειξεις σωστα. Εαν δεν υπαρχει η επιθυμητη πληροφορια στην ηχογραφηση, δεν μπορεις να κανεις και πολλα.

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα reverb του cubase αρκουν σε πρωτη φαση. Ομως πρεπει να ξερεις τι κανεις. Ψαξε στο νετ να βρεις ρυθμισεις απο preset απο ειδικευμενες συσκευες. Πχ lexicon τι χρησιμοποιουν για διαφορα φωνητικα και βαλε τα ιδια.

Πολλες φορες ετσι γλυτωνεις ασκοπα 30ρια.

  • Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα plugins που ειναι ειδικα σχεδιασμενα για φωνη κατα τη γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητα για να βγαλεις ωραιο ηχο στα φωνητικα, περιττα ειναι μη σου πω. Eq, compression, d-essing, sends σε delay και reverb και ισως λιγο parallel saturation ειναι οι συνηθεις κινησεις. Αν τα κανεις χειροκινητα εχεις καλυτερο ελεγχο και ελευθερια και οσο περισσοτερο πειραματιζεσαι τοσο πιο γρηγορα θα φτανεις σε αποτελεσμα που να σου αρεσει!  

  • Like 1

"That crazy bastard may be the only sane one left"

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν δοκίμασα το Vocal finalizer που ανέφερα παραπάνω. Ευτυχώς υπάρχει trial που απλά κάθε 30'' κόβει τον ήχο αλλά ήταν αρκετό για να το δοκιμάσω. 

Η αλήθεια είναι δεν τρελάθηκα ούτε παρέχει κάτι φοβερό. Δεν είδα διαφορά από τα ήδη παρεχόμενα από το Cubase effects. 

Ή διαφήμιση στο Youtube είναι λίγω στημένη, δείχνει ότι έχεις διαφορά σαν τη μέρα με τη νύχτα ενώ δεν είναι έτσι. Ευτυχώς γλίτωσα 30€

Επεξεργασμένο από killbill
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις πάει 19.9 το χτύπησα. Για όσους δεν ξέρουν να το κάνουν με τον παραδοσιακό τρόπο. ένα τέτοιο πρόγραμμα πιθάνον να διευκολύνει κάποιες καταστάσεις.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα προσφέρει τίποτα παραπάνω από αυτά που ήδη έχει το Cubase.

Κάτι φτηνό στα 30€ που να προσφέρει τη δυνατότητα να διορθώνω τα φάλτσα στη φωνή χωρίς να αλλοιώνεται όμως η φωνή (όπως γίνεται με το transpose του Cubase) υπάρχει;?  Δεν έχω την έκδοση pro του Cubase και έτσι δεν έχω το variAudio...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου