Προς το περιεχόμενο

Blackstar fly 3 mini - Review


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είπα να κάνω αυτό το review διότι μου αρέσουν αρκετά οι ήχοι του εν λόγω ενισχυτή. Είναι ο δεύτερος μου, σε μινι μέγεθος, με μπαταρίες. Το πρώτο ήταν το orange cruch pix. To αγόρασα 55 ευρώ σε προσφορά από γνωστή ελληνική αλυσίδα, σε ασημί χρώμα.  To Blackstar, σε γενικές γραμμές, είναι αρκετά καλύτερο, καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα ήχων, και έχει και delay effect για να μην ακούγεται εντελώς "στεγνό". Το χρησιμοποιώ όταν πηγαίνω κάποια βόλτα σε κάνα φιλικό σπίτι, ή όταν έχει διακοπή ρεύματος. Σε όλες τις περιπτώσεις με βγάζεις ασπροπρόσωπο. Σε όλες τις ρυθμίσεις βγάζει πάρα πολύ καλούς ήχους. Παίρνει 6 μπαταρίες ΑΑ οι οποίες βγάζουν τουλάχιστον 20 ώρες παιξίματος.

 

5168XXsfKQL._AC_SY400_.jpg.8b6d6eb5336e5f0bccba5af7b2d0b337.jpg

 

 

Εμφάνιση/Ποιότητα κατασκευής: Ο ενισχυτής είναι κατασκευασμένος από πλαστικό αρκετά μέτριας ποιότητας. Τα κουμπιά και τα knobs φαίνονται ΟΚ και δουλεύουν σωστά. Μιλάμε για ένα φτηνό ενισχυτάκι και η ποιότητα σε όλα τα επίπεδα είναι ανάλογη. Ζυγίζει λίγο κάτω από 1 κιλό, και έχει διαστάσεις 17x12,6x10,2cm. Μοιάζει ανθεκτικό σε χτυπήματα και σε κακομεταχείρηση. Το τριών ινστών ηχειάκι, είναι σχετικά καλής ποιότητας και δεν φαίνεται να ζορίζεται με τέρμα τον ήχο. Δεν ισχύει το ίδιο για το μοντέλο της orange.

 

 

 

41zaa32yvbL._AC_SY400_.jpg.4eec7d697ec7131d38c5649d5dab3e74.jpg

 

 

 

Λειτουργίες: Ο δικάναλος Blackstar έχει 4 βασικά knobs (gain, volume, isf, delay time) και ένα μικρότερο knob για το delay level. Επίσης, έχει 2 buttons, ένα για αλλαγή καναλιού και ένα για on/off. Τέλος, υπάρχει line in jack για να συνδέουμε μουσικούλα και να παίζουμε από πάνω εάν θέλουμε, και έχει και emulated output jack για να μπορούμε να παίξουμε με ακουστικά, να το συνδέσουμε σε στερεοφωνικό για περισσότερη ένταση, και να μπορούμε να κάνουμε και κάποια εγγραφή. Υπάρχει και μοντέλο με bluetooth για ασύρματη σύνδεση mp3.

 

2099736834_FLYPACKENIXYTHMEKAMINABLACKSTARH.KIAPABLACK_460464.thumb.jpg.90c0cf8e5b12a7e055a05b21de4ee02b.jpg

 

Ήχος: Το ενισχυτάκι είναι αρκετά διασκεδαστικό. Έχει πολύ καλό καθαρό ήχο. To gain σε πάει σε crunchy καταστάσεις, όταν το έχεις τέρμα στο καθαρό κανάλι. Το eq είναι αρκετά ισορροπημένο. Το ISF λειτουργεί υποδειγματικά αριστερά έχεις πιο πολλά ψηλομεσαία, και δεξιά έχεις scouped ήχο, πιο πολύ για μέταλ. Το isf είναι πραγματικά καλό και εννοείται πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο του HT1R το οποίο δεν προκαλει μεγάλες διαφορές στο eq. Θα το έλεγα αποτυχία. Από την άλλη, στο fly λειτουργεί πολύ σωστά. Για παράδειγμα, ένα 10% στρίψιμο είναι αρκετό για να μην ξυρίζουν τα πρίμα σε μια τελεκαστερ.

To βρώμικο κανάλι είναι ακόμα πιο ωραίο. Ξεκινά από crunchy ήχο και φτάνει, ανάλογα και με τους μαγνήτες της κιθάρας, σε medium to high gain ήχο, ιδανικό για classic rock, και old school heavy metal. 

To ψηφιακό "tape" delay είναι εξαιρετικό. Έχει ρύθμση για level και time, και "υγραίνει" τον ήχο όσο χρειάζεται για να μην πέφτουν τα επίπεδα διασκέδασης.

Το τριών ιντσών ηχείο κάνει αρκετά καλά τη δουλειά του. Έχει αρκετά ισορροπημένο eq. Το μπάσακι το νιώθεις, δεν λείπει. Τα πρίμα ψιλοξυρίζουν με single coil κιθάρες και συνήθως το τοποθετώ στο πάτωμα, ώστε να μη με σημαδεύει.

Από ένταση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Και δεν χρειάζεται και παραπάνω. Το orange έχει υψηλότερη ένταση, αλλά αυτό δεν το βλέπω ως προσών, καθώς βρίσκεις εύκολα καλό ήχο σε ένταση ψιθύρου. Στον blackstar πετυχαίνεις περισσότερες διαβαθμίσεις έντασης με βρώμικο ήχο, και έτσι πρέπει.

 

 

 

767444782_51mIoDTeML._AC_SY400_.jpg.afe410f49d7d0ec01ecc41140890bbe7.jpg

 

 

Δείγματα ήχων:

Η εγγραφή έγινε μέσω emulated output απευθείας στην κάρτα ήχου. Χρησιμοποίησα μια τελεκαστερ και μια les paul. Γενικότερα, οι μαγνήτες είναι αρκετά low output, γιαυτό και δεν θα ακούσετε high gain ήχους. Στα περισσότερα δείγματα προσέθεσα λίγο reverb μέσω του DAW. 

Δεν είχα δυνατότητα για εγγραφή με μικρόφωνο, αλλά πιστεύω ότι δεν θα είχε και πολύ νόημα.

 

Με telecaster, σε καθαρό κανάλι, και με gain στην μέση.

flytelecleanhalfgain.mp3

 

 

Με telecaster σε καθαρό κανάλι και με gain στο τέρμα.

flytelecleanfullgain.mp3

 

 

Mε telecaster σε βρώμικο κανάλι και με gain στην μέση.

flyteledirtyhalfgain.mp3

 

 

Mε telecaster σε βρώμικο κανάλι και με gain στο τέρμα.

flyteledirtyfullgain.mp3

 

 

Με telecaster παίζω λίγους ήχους από το shine on you crazy diamond. Έχω βάλει αρκετά εφέ στο daw. Παίζω μόνο με το volume της κιθάρας.

flyshineonyou.mp3

 

 

Με les paul, σε καθαρό κανάλι, και με gain στο τέρμα.

flylespaulcleanfullgain.mp3

 

 

Mε les paul σε βρώμικο κανάλι και με gain στο τέρμα.

flylespauldirtyfullgain.mp3

 

 

Mε les paul σε βρώμικο κανάλι, με τέρμα gain και με tube screamer να σπρώχνει. Έχω βάλει και delay μέσω daw.

flylespaulwithtubescreamer.mp3

 

 

Mε les paul δείγμα με το delay του ενισχυτή, και από τα δύο κανάλια. Δεν έχει reverb.

flylespauldelaydemo.mp3

 

 

 

Pros και cons:

 

+ Εξαιρετικός ήχος, τηρουμένων των αναλογιών

+ Μεγάλη αυτονομία

+ Πολύ καλό emulated output

 

- Πολύ πλαστικό. Θα προτιμούσα να είναι από ξύλο, όπως ο organge.

- Οι 6 ΑΑ είναι σπαστικές. Θα προτιμούσα μια 9βολτη.

 

 

 

Επεξεργασμένο από gkourmoul1
  • Like 3

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6AA Βγάζουν όμως 3 φορές τα Α της 9άρας. Συνεπώς μετα βίας θα έβγαζες 6 ώρες, πιό ρεαλιστικά 2-3 ανάλογα με το πόσο θα τον οδηγούσες

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την 9άρα στον orange βγάζω πάλι κοντά 20 ώρες. Και 10 να έβγαζα, δεν θα με χάλαγε. Σκέψου την διαφορά σε βάρος και όγκο....

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να βάλει ο κατασκευαστής 6ΑΑ κάτι ξέρει. Προφανώς ο ενισχυτής είναι ρευματοφάγος και δεν ήθελαν να γίνουν ρόμπα και να γκρινιάζει ο κόσμος.

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι, συζητάμε πάντα

όλοι ίσως θα θέλανε το ενισχυτακι να είναι σαν πακέτο τσιγάρα και να βγάζει τον ίδιο ήχο και η μπαταρία του να είναι ένα χάπι ρολογιού, αλλά δεν γίνεται.

Πιθανότατα ο κατασκευαστής έβαλε στον orange κάποιον ψηφιακό ενισχυτή, έναντι αναλογικού στον blackstar...εικασίες κάνω

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O orange έχει πιο οργανικό ήχο. Κλασικό orange. Και το παχύ ξύλινο πλαίσιο, πάλι κλασικό orange, θα βοηθά αρκετά.

Αλλά κρυσταλλο καθαρά δεν έχει (και τα ταυτόχρονα headroom), βρώμικα δεν έχει, delay δεν έχει.  Ξεκινά από ένα καθαρά  με λίγο breakup και καταλήγει σε ενα crunch α λα ACDC.  Μονοκάναλος γαρ....

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον fly 3 τον είχα αγοράσει πέρυσι και έπειτα από σύγκριση στο κατάστημα των mini ενισχυτών με μπαταρία fender, orange και marshall. Το review σου με βρίσκει σύμφωνο. Τις μπαταρίες τις βρίσκω αντί-οικολογικές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια επαναφορτιζόμενη Li-ion μπαταρία και σαν μειονέκτημα θεωρώ ότι το τροφοδοτικό του αντί για 6,5V θα έπρεπε να ήταν 9V που οι περισσότεροι έχουμε για τα πετάλια μας. Παρόλα αυτά έχει ποιοτικό ήχο για το μέγεθος του, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα που προανέφερα, βέβαια και μια μικρή διαφορά στην τιμή που όμως αξίζει. Έχω ηχογραφήσει το ακόλουθο με sm57 μπροστά στην γρίλια του blackstar. Τα σηκώνει και τα πετάλια😁

https://www.youtube.com/watch?v=qyaPugrp7Aw

  • Like 1

So be Playful!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι και όμως 6,5 volt παίρνει και μάλιστα τροφοδοσία ανάστροφη από τα κοινά 9V τροφοδοτικά για πετάλια, δηλαδή το + είναι στο tip. Οπότε τι κάνεις; είτε αγοράζεις μπαταρίες είτε αγοράζεις το τροφοδοτικό για το fly3 που προφανώς για χρήση εντός σπιτιού συμφέρει σε σχέση με το κόστος των μπαταριών που πρέπει κανείς να καταναλώνει σε βάθος χρόνου. Βέβαια αυτά είναι απλώς μερικά σχόλια για την σχεδίαση που προσωπικά μου δημιουργούν ερωτηματικά περί σχεδίασης.Ο ήχος του ενισχυτή είναι αξιόλογος για το μικρό του μέγεθος και αυτό είναι που έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση, απλά αγοράζεις και ένα τροφοδοτικό, αυτό ήθελε να κάνει η blackstar, τίμιο.

So be Playful!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου