Προς το περιεχόμενο

Μαγνήτες αντικατάστασης Jackson SLXQ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και ελπίζω να είστε όλοι καλά! 

 

Νομίζω ήρθε η ώρα για αλλαγή μαγνητών σε μία Jackson slx-q (η poplar με το maple καπάκι είναι αυτή), καθώς η κιθάρα είναι πολύ καλή, αλλά πάσχει λίγο στους duncan designed μαγνήτες. Έχετε να προτείνετε κάτι καλό; Ακόμα καλύτερα αν κάποιος το δοκίμασε. Να πω ότι καθώς προσανατολίζομαι σε πολλά είδη και θέλω έναν neck μαγνήτη με γλυκό ήχο και ωραία καθαρά και μαγνήτη bridge για rock-heavy metal (αρκετό heavy metal) σκοπός δηλαδή το versatility. 

 

Είχα κατά νου α) για neck seymour duncan 59 ή sh2n (jazz) και β) bridge ίσως seymour duncan sh6 ή ίσως custom 5 ή τον 59 custom hybrid που λένε ότι είναι all around (σκέφτηκα φυσικά και tb4, αλλά τον έχω ήδη σε άλλη κιθάρα και έλεγα να δοκιμάσω κάτι άλλο).

 

Οποιαδήποτε ιδέα, καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Seymour Duncan 59 + Custom 5. Το αγαπημένο μου "mainstream" set με διαφορά. Το έχω βάλει σε 3 κιθάρες που είχα, ήταν σε όλες πολύ καλό και αρκετά ευέλικτο.

  • Like 1

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για neck δυσκολα θα βρεις καλυτερο μαγνητη απο τον SD59 σε χαμηλο budget, τωρα για τον bridge οπου και τα δυσκολα συνηθως, θα σου προτεινα burstbucker III η καποιον DiMarzio (evolution, tone zone η για πιο παλιο κλασσικο ηχο super distortion)

  • Like 1

Thank God for the rain....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχω παιξει και ειχα στην κατοχη μου σχεδον ολους τους μαγνητες της γκαμας του Seymour. Πιστευω οτι ο 59 ειδικα στο neck ειναι ο πλεον υπερεκτιμημενος μαγνητης ever και αυτο μαλλον οφειλεται στο ονομα του. Δεν μου αρεσε καθολου στη LP μου, ειναι παρα πολυ κλειστος, με σχεδον ανυπαρκτο μπασο χωρις καμμια clarity, σαν να ειχα ριξει μια κουβερτα πανω στον ενισχυτη. Δοκιμασα 500 αρια, 250αρια, 1000αρια ποτ, τιποτα.

 

Ο Jazz ειναι ο αντιποδας και κατα τη γνωμη μου ο μαγνητης της Duncan που πρεπει να μπαινει σε ολες τις LP. Καθαριζει τη μουντιλα της neck θεσης των lp, εχει ωραια καθαρα και στα drive με λιγο κατεβασμα του tone εχεις απο woman tone μεχρι Brothers in arms.

 

Οσον αφορα τον bridge ο sh6 για μενα παρα ειναι over the top, σαν να εχεις παρει ενα eq και να εχεις μπουσταρει ολες τις συχνοτητες. Στην δικια μου lp μου αρεσει και εχω χρονια τωρα τον sh11, αλλα εαν θελεις κατι πιο πουσαρισμενο και μεταλιαρικο μου αρεσε παλιοτερα και ο κεραμικος Custom SH5.

 

 

  • Like 1

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ,

 

κ εγώ σε αυτούς ήμουν πάνω κάτω, βέβαια το καλύτερο θα ήταν να τους δοκιμάσεις. 

 

Δεν κρύβω ότι σκέφτηκα και τους emg, ειδικά είχα παίξει θυμάμαι μία schecter Με 81 - 89 που σπλίταραν και ήταν απίστευτα καλοί. Το σπλιτάρισμα το σκέφτομαι κ τώρα σε ό,τι βάλω. 

Επεξεργασμένο από nick_ls
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 minutes ago, nick_ls said:

Το σπλιτάρισμα το σκέφτομαι κ τώρα σε ό,τι βάλω. 

 

Το σπιταρισμα το θεωρω σχεδον αχρηστο οταν παιζεις ροκ μουσικη. Ο ηχος ειναι πιο αδυναμος, και λιγο πιο καθαρος. Δεν με βοηθα πουθενα. Αντιθετα, αυτο που βοηθα και στηριζομαι πανω του, ειναι το ποσο καλα καθαριζουν οι μαγνητες με ριξιμο του volume.

Εχω διπλους μαγνητες που καθαριζουν πολυ καλυτερα απο αλλους διπλους σε split coil mode. 

Το ποσο καλα καθαριζει ο μαγνητης σε μια κιθαρα, και ο λαιμος της, ειναι οι μοναδικοι παραγοντες επιλογης για να παρω μια κιθαρα σε live. Εχω πολλες που σπλιταρουν. Σχεδον αχρηστο.

 

Τσεκαρε και τους tonerider birmingham. Low output ac5.  Εχεις καθαροτητα στον ηχο, και παραλληλα σηκωνει γκαζι για heavy metal.

 

 

 

 

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους έχω σκεφτεί και τους tonerider, αν και δεν ξέρω γιατί σκεφτόμουν να τους πάρω για μία ωραία les paul που έχω, νομίζω είναι πιο ροκ μαγνήτες.

 

Το σπλιτάρισμα γιατί σου φαίνεται άχρηστο; Είναι σαν ο humbucker να γίνεται single coil. Σε εκείνη τη schecter που είχα, ήταν τόσο γλυκός και δυνατός ο emg, είχε πολύ ωραία δυνατά και για καθαρά και για σόλο. Εκεί κατάλαβα πόσο μύθος είναι αυτό που ακούγεται συχνά, ότι οι active emg είναι ψυχροί, ακούγονται παντού ίδιοι και είναι μόνο για metal. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά προτιμώ τους ac2 classic.  Αυτούς έχω στην les paul μου και δεν τους αλλάζω με τίποτα. Παίζουν και μέταλ, απλά δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Power chord και alnico 2 δεν είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός. Δεν πολυπαίζω και μέταλ...

 

Υπάρχει και η λύση ac4 στην γέφυρα και ac2 στον λαιμό.

 

Σπιτάρουν, αλλά δεν χρειάζεται. Eίναι low output paf και καθαρίζουν εντελώς με το ρίξιμο του vol. 

 

13 minutes ago, nick_ls said:

Είναι σαν ο humbucker να γίνεται single coil.

 

Έτσι είναι. Ο διπλός γίνεται μισός. Μισός ήχος, μισός όγκος. Όλα μισά. Για φανκ καλό είναι, ή για strumming. Μέχρι εκεί.

Μιλώ για τους δικούς μου μαγνήτες.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου