Προς το περιεχόμενο

Προσθηκη ΕMG μαγνητων και sustainer σε Ibanez Prestige


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως   λεει ο τίτλος   σκέφτομαι να αλλάξω τους  μαγνήτες   στην  Ibanez Prestige  2570   με     EMG 81   bridge   και    EMG  89   neck ……. λεω  για  τον   EMG  89  στην θέση   neck  διοτι  γινεται  και μονος  και  θελω  τα  καθαρά  που  δίνει  σαν EMG  SA ……...    και   επησις    επειδή εχω   εχω    και  ένα    sustainer   system  λεω   να βαλω  το   sustainer  driver pickup   στην μεσαία θέση  , διοτι ειδα στο youtube  οτι   λειτουργεί  άψογα και σε αυτη την θέση ….αν κανω λαθος  παρακαλω πειτε  μου...….

το  θεμα  ειναι  οτι  πρωτη  φορα   θα   βαλω  σε  EMG  και   εχω  κάμποσες  ερωτήσεις  …..

Οποτε  σας σας παρακαλω τις  συμβουλες σας ..

Ο   sustainer  driver pickup  όπως ειδα  στο   youtube    στη  μεσαία    θεση   θα λειτουργεί  κανονικά  η θα  υπαρχει θεμα?

εδω το  βιντεο ……. 

 

Το     sustainer  system   πιστευω   θα λειτουργεί  κανονικά  με  τους EMG  μαγνητες     όπως ειδα  στο   youtube          ετσι ?

εδω  βιντεο  …… 

 

 

 

Μπορω  να  χρησιμοποιησω  τα   ιδια   ποτεσιομετρα   που   εχει  τωρα   η     Ibanez Prestige  2570    , volume   και  tone  ,  με τους    Ibanez  dimarzio   μαγνήτες   η   πρεπει για τους EMG  να   τα αλλαξω  ?

αν    πρεπει   να γινει αλλαγη    ποια      προτείνεται ? 250Κ   η   500Κ  Η  1Μ ?

 

Επειδή  δεν   θελω  να εχω  push pull   ποτεσιομετρο   μπορει   η   εναλλαγή   του  EMG  89     απο    διπλο    σε μονο   και το αντίστροφο    να γινει    απο τον  επιλογεα ?

Δηλαδη ..

  θεση  1   EMG 81

..θεση  2  EMG  SA  …..

θεση   3  EMG  89...

Γινεται  η  θελει   push pull   ποτεσιομετρο ?

 

Ειναι    πολλες  οι  ερωτήσεις  το   ξερω       οποτε   οποια   βοηθεια   ευπρόσδεκτη.....  Σας  ευχαριστω   και  να ειστε  καλα .

ΥΓ ….Τα βιντεο   τα  εβαλα     για  να  δειτε    οτι   ναι   μεν λειτουργούν  τα  οργανα   ετσι όπως τα  έφτιαξαν αλλα  δεν  ξερω μηπως εχουν τιποτα   ''πατεντες''  ώστε να λειτουργήσουν  σωστα....

Να ειστε καλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, 

Έχω μια 2570 με fernandes sustainer εδώ και 13-14 χρονια, οπότε θα γράψω την εμπειρία μου και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα σου.

1. Το σύστημα δουλεύει καλύτερα στη neck θέση. Για τη middle θα χρειαστεί να αυξήσεις την ευαισθησία άρα η μπαταρία θα κρατάει αισθητά λιγότερο (5 ώρες)
2. Το split θα σου πρότεινα να είναι στο tone  αν το εντάξεις κάπως στον επιλογέα μόνο θα μπλέξεις. Τα γούστα αλλάζουν οπότε κράτα το simple
3. Φυσικά το sustainer δουλεύει και με emg. Τώρα πόση ενέργεια τραβάνε δεν ξέρω..
4. Μπορείς να βάλεις μόνο μαγνήτη sustainer και δίπλα έναν sa και καθάρισες.

Υπάρχουν διάφορες παγίδες σχετικά με το sustainer:
Θέλει καλά ρυθμισμένη κιθάρα και αν έχεις συνηθίσει χαμηλό action μάλλον θα απογοητευτείς, εδώ μπορεί να χτυπάς μια νότα και το επόμενο ταστο να είναι πιο ψηλό και να ακούγεται η αρμονική της.
Δεν μπορείς να κάνεις πολλά κόλπα με το floyd γιατί δεν έχεις buzz τριξιματα κλπ (ναι ξέρω όταν το κάνει ο Vai και ο Satriani γιατί ακούγεται γαμω;) 
Η μπαταρία δεν κρατάει τόσο πολύ όσο λένε και το τεσταρα με καινούργια αλκαλική σε real time: έπρεπε να γράψω οδηγούς για 10 κομμάτια και κράτησε η μπαταρία 8 ώρες.

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν είμαι ευχαριστημένος, κάθε άλλο, αλλά τελικα η 2570 δεν είναι η καθημερινή μου κιθάρα, είναι για καλά λαηβ και ηχογραφήσεις, αυτό το "βγάλε βύσμα, άλλαξε μπαταρία, τσεκαρε τη μπαταρία, ωχ τρίζει ένα ταστο και πετάει αρμονική σεταρε την παλι" με έχουν κουράσει.

  • Like 2

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Φιλε  μου σε ευχαριστω πολυ  για την απαντηση …..Η  αληθεια   ειναι   οτι   οντως  ειναι   λιγο περίπλοκο  το  θεμα …… 

Το   sustainer  driver pickup   ειπα  να  τον βαλω   στην μεσαία θέση  γιατι  χρειαζομαι οπωσδήποτε  το  διπλο  μαγνήτη  μπροστα  , αν βαλω EMG SA  και  δεθεί  μαζι  του   και  ο   sustainer  driver pickup   ουσιαστικά  λειτουργεί σαν μονος   EMG SA  ...Αρα   και στη μεσαία θέση  θα   μπει  παλι  EMG SA  η  EMG SLV οποτε  μενει η κιθαρα  μονο  με ένα   διπλο  μαγνήτη   EMG  81   και η  διαταξη  θα ειναι

 EMG  81  ,bridge 

 EMG SLV  η   EMG SA ,  middle

  EMG SA  , neck ….. 

Δεν μου  αρεσει το συγκεκριμένο  σετ , μου φαίνεται  οτι αποδυναμώνεται  πολυ η κιθαρα ετσι  ,  δεν ξερω  αν αυτο ειναι η ιδεα μου  ,αλλα  δεν θα το προτιμούσα . 

Το θεμα  βεβαια ειναι

   οτι  η Prestige  ειναι η βασικη μου κιθαρα  ,δεδομένου οτι εχω παροπλίσει  την    Ibanez  Jem  διοτι θελει   σερβις  και δεν θελω να ζορίζεται .Οποτε  χρησιμοποιώ μονο την     Prestige  για την ωρα.

Την οποια   Prestige θα την παω τωρα για τρίψιμο  ταστων  , για το θεμα που ανάφερες  , τριξίματα  ταστων  κτλ.

Oσο  για την μπαταρία  ειναι ετσι όπως τα  ειπες  ,υπαρχει θεμα εκει ,  αλλα  πιστευω αξίζει το κοπο .

Για  το  θεμα    με το     push pull   ποτενσιόμετρο  πρεπει  να  βρεθεί  ενας  τροπος   ,    επειδή  δεν   το   θελω    ,

αν δεν υπαρχει τροπος  ομως  , τοτε επιβάλετε …...ειδωμεν .  

 Η  κραταω τους    dimarzio  …..οποτε  

dimarzio  bridge 

βαζω ένα διπλο    dimarzio   σε σχημα μονου ,     middle 

  βαζω    διπλο   dimarzio     σε σχημα μονου   ,     neck      και ο  sustainer  driver pickup   μαζι  .

Αυτο  βεβαια  σαν passive  σετ μαγνητων  ,  οποτε   οι  EMG  βγαινουν απο το πλανο   , και έσκασα τωρα  γιατι    εχω αγοράσει      ηδη  τον  EMG  81.

οποτε  το  σετ  

    EMG 81    ,   bridge

  sustainer  driver pickup  ,   middle

 EMG  89 ,  EMG SA         ,  neck   

μαλλον  δεν  βγαίνει  , 

Φιλε μου  και παλι σε  ευχαριστω πολυ   να εισαι  παντα  καλα  .

 

 

 

 

 

Επεξεργασμένο από John.S.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω περασα απο την ιδεα του sustainer, αλλά τελικά κατέληξα στο οτι πρόκειται για μια λύση που απαιτεί ειδικό hw, ειδικές παραδοχές/απαιτήσεις, θυσίες, για να  πάρεις τελικά ένα αποτέλεσμα βασισμένο σε vintage αναλογική λογική... χμμμμ δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο.

Για μενα ειναι πιο ενδιαφέρον να αυξήσεις το φυσικό sustain του οργάνου, με ένα καλύτερο δέσιμο, αν φυσικά υπάρχει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Φιλε  μου σε ευχαριστω  για την απαντηση …… Oχι δεν υπαρχει πρόβλημα  στο φυσικο  sustain του οργανου  , απλα  στα πλαισια  μιας αναβάθμισης  ειπα να κανω κατι διαφορετικο  ,  θα  το   κοιταξω  βεβαια  το θεμα    να μπει  sustainer  driver pickup  όπως ειδα  στο   youtube    στη  μεσαία    θεση ,  αλλα   μαλλον  θα εχει  θεμα , και  πραγματικα  υπαρχει  προβληματισμος  γιατι αγοραστηκε  και το sustainer  και ο  emg 81 .

Και το αλλο θεμα  ειναι  οτι δεν ηξερα     τι είδους   θυσιες   εναντι  του οργανου  πρεπει   να γινουν  ώστε να λειτουργησει  καλα το συστημα …… ηθελα  δηλαδη  και τους emg , και το sustainer , και αν γινοταν οχι    push pull    ποτενσιόμετρο  ,.....αλλα   το  ποτενσιόμετρο  πες   οκ   μπαινει  αν δεν υπαρχει κατι  αλλο , το θεμα  ειναι  ομως  ειναι  οι  emg , και το sustainer να δουλευουν σωστα ……..   Ειδωμεν 

Επεξεργασμένο από John.S.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου