Προς το περιεχόμενο

Fender Musical Instruments - We will not tolerate racism


ez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διάβαζα για το περιστατικό ότι ο Floyd αντιστάθηκε λέει και δεν ήθελε να μπει στο περιπολικό μετά τη σύλληψή του. Προφανώς και δεν ήθελε να φύγει από δημόσιο χώρο και να βρεθεί με τους αστυνομικούς κατ' ιδίαν.... Πού να 'ξερε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός δε θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να τον σκοτώσει υπό το φως του ηλίου και μπροστά σε τόσο κόσμο.

 

Η κατηγορία για φόνο εξ αμελείας είναι ευφημισμός σε αυτή την περίπτωση.

  • Like 2

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποιος εχει ζησει στις ΗΠΑ ή την εχει γυρίσει ολη με το αυτοκινητο (εχω την τυχη να τα εχω κανει και τα δυο) , ή γνωριζει καποια πραγματα για αυτην κοιτάζοντας τον ΧΑΡΤΗ που δειχνει σε ποιες πολιτείες γίνονται διαδηλώσεις και σε ποιες ΔΕΝ γινονται θα καταλαβει οτι ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ στις ΗΠΑ εχει ΗΔΗ αρχισει και "επισημα".

 

Απλά οι Βορειοι και οι Νοτιοι έχουν αντικατασταθει απο το rust zone states / meth & Jesus states  και τις πολιτειες που εχουν μεγαλα αστικα κεντρα.

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι φυσικα τωρα ετσι  οπως εξελισσεται η κατασταση ειναι βουτυρο στο ψωμι του ανεκδιηγητου πλανηταρχη.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και υπάρχουν και πολλές σχεδόν... αδιανόητες και... τρομακτικές προεκτάσεις...

 

Διάβαζα χθες αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο και μου σηκώθηκε η τρίχα...

 

https://www.bellingcat.com/news/2020/05/27/the-boogaloo-movement-is-not-what-you-think/

  • Like 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Giorgos rockstep είπε

A.C.A.B.

 

 

Αυτη ειναι μια "συλλογιστική" (εμφαση στα " ")  που σιγουρα δεν οδηγει σε λύσεις.

 

Ασε που καταρρέει για πλακα σε δευτερολεπτα

 

https://edition.cnn.com/2020/05/31/us/flint-michigan-protest-police-trnd/index.html

 

 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά είναι τεράστιο το θέμα και έχει πολλές πλευρές για ανάλυση.

Αλλά δεν μπορώ να βλέπω μεγάλες εταιρίες να εκμεταλλεύονται εμπορικά/διαφημιστικά ένα τέτοιο περιστατικό.

Μου έρχεται εμετός.

  • Like 5

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ΗΠΑ είναι μια αχανής σε έκταση χώρα, μια συνομοσπονδία πολιτειών με πληθυσμό 330 εκατομμυρίων, με πολλές διαφορετικές θρησκείες, φυλές, κοινωνικό υπόβαθρο κτλ.

 

Οι μόνοι τρόποι να κρατηθεί συμπαγής μια τέτοια κοινωνία κατά την γνώμη μου, είναι είτε με πολύ αυστηρό ''rule of law'', είτε με κάποιου τύπου κινέζικης-ρωσικής διακυβέρνησης, δηλαδή με περιορισμό κάποιου τύπου ελευθεριών. Μέση λύση δεν νομίζω ότι υπάρχει σε τέτοιας τεράστιας εκτάσεως και πληθυσμών χώρες.

 

Πράγματι, στις ΗΠΑ όπως και σε άλλα μεγάλα δυτικά κράτη, οι νόμοι είναι πιο ''ισχυροί'', σε σχέση με χώρες όπως την δικιά μας, που αρκετά μεγάλο ποσοστό των νόμων η κοινωνία είτε τους αγνοεί, είτε είναι σε φάση ''δεν βαριέσαι'', είτε τους καπελώνουν μέσω πολιτικών και άλλων γνωριμιών, αφού εδώ στη Ελλάδα ''ένα μεγάλο χωριό είμαστε'' (θυμίζω ότι στις ΗΠΑ έχουμε δει celebrities να μπαίνουν φυλακή κανονικά επειδή οδηγούσαν μεθυσμένοι, σαουδάραβες πρίγκιπες να τους ρίχνουν στο έδαφος λόγω άρνησης σε έλεγχο κτλ, πράγματα εξωγήινα τελείως για τα ελληνικά δεδομένα).

 

Επομένως, όσοι δουλεύουν στην επιβολή της τάξης και του νόμου, έχουν ίσως την σημαντικότερη δουλειά εκεί. Δεν μπορεί να υπάρχουν στα σώματα αυτά θερμοκέφαλοι, ρατσιστές, τραμπούκοι κτλ όπως αυτός που έπνιξε τον Floyd. Πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένο ψυχολογικό προφίλ, και η κατάστασή τους πρέπει να αναθεωρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε περίπτωση που η ψυχική τους υγεία φθαρεί λόγω της φύσεως του επαγγέλματος.

 

Από την άλλη, έβλεπα πρόσφατα διάφορα βίντεο από κάμερα κινητού, διάφορες διενέξεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών κατά την διάρκεια ελέγχου, κτλ. Πολλοί πολίτες, κυρίως αφρο-αμερικανικής ή ισπανικής καταγωγής, έρχονταν σε αχρείαστη διένεξη*** με τις αρχές κατά την διάρκεια ελέγχου. Γινόταν δηλαδή ολόκληρο σκηνικό για το τίποτα. Απλά έμοιαζε ο αφρο-αμερικανός ή ο ισπανός με κάποιον καταζητούμενο, ή του είχε γίνει εις βάρος του ψευδής καταγγελία (με ρατσιστικό λόγο ίσως), και αντί να δείξει ο συγκεκριμένος την ταυτότητά του ή να τον αφήσουν να τον ελέγξουν (μιας και δεν είχε να κρύψει τίποτα) και να λήξει η υπόθεση σε δύο λεπτά, γινόταν ολόκληρη αναστάτωση-φασαρία. Δεν τους κατηγορώ βέβαια, γιατί αν έχουν βιώσει κάποιου είδους ρατσισμό στην κοινωνία και ξεσπάνε σε άδικη καχυποψία, έλεγχο κτλ (εμένα πχ αν με σταματούσε η αστυνομία επειδή μοιάζω με τον τάδε λευκό τρομοκράτη, απλά θα έδειχνα την ταυτότητά μου και θα έλυνα χωρίς διενέξεις το πρόβλημα, καθώς θεωρώ a priori ότι δεν με σταμάτησαν λόγω φυλετικής προέλευσης, αφού είμαι λευκός, αλλά επειδή ΟΝΤΩΣ μοιάζω με κάποιον τρομοκράτη). Αλλά έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος τεταμένων σχέσεων μεταξύ αστυνομικού σώματος και πολίτη, σε φάση ''έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα''. Δύσκολο το πρόβλημα. Σε μια κοινωνία που οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τις αρχές και τούμπαλιν, και δεν υπάρχει συνεργασία και από τις δυο μεριές, υπάρχουν εξεγέρσεις και  καζάνια έτοιμα να εκραγούν...

 

 

*** προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μεγάλο disclaimer: αναφέρομαι γενικά και όχι στην περίπτωση του Floyd, ο οποίος δεν φάνηκε να προκάλεσε καμιά φασαρία ή απροθυμία συνεργασίας με τις αρχές, οι οποίες με πρωτεργάτη τον εγκληματία αστυνομικό του φέρθηκαν εντελώς ρατσιστικά και μιλάμε για καραμπινάτη περίπτωση ανθρωποκτονίας.

 

 

 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την άλλη μόνο στην Αμερική ένας ΚΡΑΤΙΚΟΣ υπάλληλος και μάλιστα ΕΝΣΤΟΛΟΣ θα μπορούσε να έλεγε αυτά για τον πρόεδρο της χώρας του και να παρέμενε στη θέση του

 

https://www.skai.gr/news/world/arxigos-astynomias-xiouston-se-tramp-kleise-stoma-gine-forest-gkamp-den-eisai-se-rialiti

 

Φανταστείτε ΕΛΛΗΝΑ αρχηγό της αστυνομίας να τα λέει αυτά για τον πρωθυπουργό της χώρας..

 

 

 

 

 

 

  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου