Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να τοποθετήσουμε 200 ευρώ μαγνήτες σε μια κιθάρα αξίας 300 ευρώ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του noiz.gr.

 

Στο σημερινό επεισόδιο Ask The Guitar Coach μιλάω για ένα θέμα εξοπλισμού, το οποίο πιστέυω πως ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς.

 

Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση που μου στείλανε είναι η εξής:

Αν έχετε κάποια απορία μην διστάσετε να την γράψετε από κάτω.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σχολιάσω εγώ...

 

Μια τυπική squier ή epiphone ή vintage κλπ αξίας ~300 ευρώ είναι ένα αρκετά ποιοτικό όργανο, σε σχέση με την αξία του, όπου με ένα καλό setup μπορεί κανείς άνετα να το χρησιμοποιήσει σε live. Και άνετο μανίκι, και κρατάει κούρδισμα και γενικότερα ευκολόπαιχτο είναι. Με την προσθήκη ενός σετ καλών μαγνητών, ηχητικά πιθανότατα να είναι αρκετά καλύτερο (καλύτερο σημαίνει πιο κοντά στις ανάγκες του μουσικού) σε σχέση με μια κιθάρα που κοστίζει 1000 ευρώ και έχει εργοστασιακούς μαγνήτες επάνω.

 

Και επειδή οι μαγνήτες είναι υπεύθυνοι για το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του ήχου μια κιθάρας, φυσικά αξίζει να τους αλλάξουμε. Θα τους χαρούμε σχεδόν στο έπακρο. Και λέω σχεδόν διότι, με κάποια αναβάθμιση στα ηλεκτρικά (pots, shielding), υπάρχουν κάποια περιθώρια βελτίωση στον ήχο.

 

Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελούν, φυσικά, οι κιθάρες που ναι μεν κάνουν 300 ευρώ, αλλά έχουν διάφορα προβλήματα χρηστικότητας, λόγω χαμηλής ποιότητας υλικών. Τότε δεν αξίζει.

 

Εάν ο τίτλος έλεγε " 'Αξίζει να τοποθετήσουμε 200 ευρώ μαγνήτες σε μια κιθάρα αξίας 300 ευρώ?" πιθανότατα να μην είχα εκφέρει διαφορετική γνώμη. Στα 300 ευρώ υπάρχουν όργανα όπως squier vintage modified, classic vibe, epiphone g400, vintage, τα οποία δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν, κατασκευαστικά, σε σχέση με μια κιθάρα 3πλάσιας τιμής. Οι μαγνήτες θα κρίνουν πιο όργανο θα έχει τον καλύτερο ήχο.

 

H ταπεινή μου άποψη...

  • Like 4

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θεωρώ ότι στο price-range από 300 - 1000 (περίπου) τα όργανα δεν πολυδιαφέρουν και η τιμολογιακή διαφορά έγκειται στο κόστος συγκεκριμένων parts (καβαλάρης, μαγνήτες, κλειδιά). Δλδ όταν προέρχονται από παρόμοια εργοστάσια πιθανολογώ (πάντα με την πιθανότητα λάθους) ότι η κατασκευαστική δουλειά είναι παρόμοια, οπότε ένα μικρό upgrade στα parts θα βελτιώσει το όργανο.

 

Τώρα όσον αφορά την ερώτηση, αν κάποιος (εγώ που δεν έχω όργανα πάνω από 300-400 ευρώ) θεωρεί ότι θα βγάλει τον ήχο που θέλει με το playability που θέλει τότε κοπμπλέ.

 

Από την άλλη 200 ευρώ μαγνήτες, δλδ από τι είναι απο χρυσάφι; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
5 ώρες πριν, D'Ailleurs είπε

Από την άλλη 200 ευρώ μαγνήτες, δλδ από τι είναι απο χρυσάφι; 

 

Εφόσον δεχτούμε και συμφωνήσουμε πως

1. Η μουσική είναι οι νότες, η μελωδία, το τραγούδι και

2. Ο ήχος είναι ο παίκτης, τα δάχτυλα και το μυαλό του

τότε να πω οτι κάποιοι ασχολούνται περισσότερο με αυτό που λέμε tone, άλλους δεν τους νοιάζει και πολύ.

Αν όμως σε ενδιαφέρει, τότε 200 Ε για ένα σετ humbuckers είναι μια στάνταρ αποδεκτή λύση, σπάνια έχει κάτι αληθινά εξαιρετικό, σπάνια είναι για τα μπάζα. Μέχρι εκεί όμως.

Για ένα αληθινά εξαιρετικό σετ πρέπει να δώσει κάποιος αρκετά - η πολύ παραπάνω απο αρκετά - χρήματα.

Αν τα αξίζουν; Όπως νομίζει ο καθένας, δεν υπάρχουν θέσφατα εδώ.

Τέλος, καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως φτιάχνεται ένας χειροποίητος μαγνήτης, τι προσπάθεια και ψάξιμο απαιτούνται σε πνευματικό και υλικό επίπεδο, προτού αξιολογήσουμε το τελικό προιόν.

  • Like 6

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, ez είπε

καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως φτιάχνεται ένας χειροποίητος μαγνήτης, τι προσπάθεια και ψάξιμο απαιτούνται σε πνευματικό και υλικό επίπεδο, προτού αξιολογήσουμε το τελικό προιόν.

 Δηλαδη εαν εγω παιξω εναν μαγνητη και δεν μου αρεσει, θα πρεπει να εκφρασω διαφορετικα την απορριψη μου αν θα ειναι μπουτικ και διαφορετικα εαν ειναι Fender CS? Δεν νομιζω. Δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικη ενας μαγνητης για να μετραμε και τα λογια μας, sorry κιολας.

  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, D'Ailleurs είπε

Εγώ θεωρώ ότι στο price-range από 300 - 1000 (περίπου) τα όργανα δεν πολυδιαφέρουν και η τιμολογιακή διαφορά έγκειται στο κόστος συγκεκριμένων parts (καβαλάρης, μαγνήτες, κλειδιά).

 

8 ώρες πριν, D'Ailleurs είπε

οπότε ένα μικρό upgrade στα parts θα βελτιώσει το όργανο.

 

κάτι το οποίο για την δική μου άποψη είναι μεγάλη και σημαντική διαφορά . Άρα ΓΙΑ ΜΕΝΑ πολυδιαφέρουν π.χ. 

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην κιθαρα των 300 ευρω, προσωπικα, δεν νομιζω οτι ενα μικρο upgrade (αντικατασταση ενος part με κατι ποιοτικοτερο) βελτιωνει κατι το αξιο λογου.  Ενα καλο σεταπ βελτιωνει πολλα. Οι μαγνητες επισης.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω σε δυο κιθαρες των 200 εβαλα μαγνητες των 200 και προφανως βελτιωθηκαν

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου