D'Ailleurs 147 Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου Στις 28/12/2020 στις 9:46 ΠΜ, argytar είπε Από κει και πέρα - ως χομπίστας κατασκευαστής- θέλω να κάνω και κανένα «ορίτζιναλ» design έτσι για τη φάση τη δική μου, για λόγους πρωτοτυπίας. Είμαστε όλοι κουλ νομίζω. Win -win. o Neal Moser δείχνει το δρόμο: https://www.nealmoserguitars.com/ Σύνδεσμος προς την ανάρτηση Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
argytar 457 Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου OP Share Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, D'Ailleurs είπε o Neal Moser δείχνει το δρόμο: https://www.nealmoserguitars.com/ Not my style, θα πήγαινα περισσότερο προς John Backlund guitars! Checkαρέ τονε! Ή κάτι τέτοιο (kauer): Επεξεργασμένο 6 Ιανουαρίου από argytar Σύνδεσμος προς την ανάρτηση Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
argytar 457 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου OP Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Σήμερα έφτιαξα το τζιγκ που θα με βοηθήσει να έχω τις σωστές μοίρες στο νεκ πόκετ. Βρήκα ένα κομμάτι βελανιδιά και έδωσα γωνία 4 μοιρών (4.2 βγήκε αλλά είναι αλφαδιασμένο , οπότε δεν το πειράζω). Μετά ήταν ώρα να χωρίσω τη σφήνα και να δω πώς ταιριάζει στο σώμα. Φαίνεται πως θα κάνει δουλειά. Έπειτα, έφτιαξα ένα κεντρικό κομμάτι 4 εκατοστών σε πλάτος για να μπορώ να ρουτάρω τον τένοντα και να έχουμε καλή εφαρμογή. Η πρόοδος φαίνεται στις εικόνες. Κόλλησα τις σφήνες σε ένα κάθετο μπλοκ και κράτησα το κομμάτι που περίσεψε ώστε να δώσω ακριβή γωνία στα πλάγια του μανικιού βάζοντας το μανίκι στο φαλτσοκούτι των τάστων. Έτσι τα πλάγια θα εφαρμόζουν ακριβώς! (Ελπίζω) Θα γίνουν εννοείται δοκιμές σε scraps. Αν η κατασκευή αυτή (βήμα 3 προς την 335) πετύχει, θα έχω ένα jig για να κάνω εύκολα ανάλογες κατασκευές με tenon and mortise ώστε να πειραματιστώ μετά με δικά μου σχέδια πάνω σε rockabilly / surf κιθάρες. Επεξεργασμένο 7 Ιανουαρίου από argytar 2 Σύνδεσμος προς την ανάρτηση Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
johnps 262 Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, argytar είπε πάνω σε rockabilly / surf κιθάρες. oh yeah !!!!!! Σύνδεσμος προς την ανάρτηση Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
argytar 457 Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου Έβαλα το jig και δούλεψε μια χαρά. Κατέβασα λίγο το μανίκι για να αρχίσει να σχηματίζεται ο τένων. Με το κομμάτι του τζιγκ που εφήρμοζε στο κενό αφού κεντράρω, ρουτάρω. Φαίνεται να εφαρμόζει ωραία. Όταν πιάνω την κιθάρα με το ένα χέρι από το μανικι, κρατάει όλο το βάρος του σώματος χωρίς να έχει μπει καν κόλλα. Καλό σημάδι. Έχει αρκετή δουλειά ακόμη για να εφαρμοσει σωστά αλλά από δω και πέρα θέλει λίγο- λίγο με προσεκτικές κινήσεις. Άρχισαν όμως τα κσύλα να «μιλούν» μεταξύ τους και πιστεύω θα είναι ευχάριστο όργανο! 1 Σύνδεσμος προς την ανάρτηση Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
argytar 457 Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου Το σημαντικότερο σημείο της κατασκευής είναι εδώ. Έδωσα γωνία στο πάνω μέρος του σώματος που θα συναντηθεί με την ταστιέρα. Έπειτα άρχισα να κατεβάζω τον τένοντα μέχρι να ρθει στο ίδιο επίπεδο με τη γωνία του σώματος. Μάρκαρα τη γωνία με το μοιρογνωμόνιο και έκοψα με το πριόνι. Με υπομονή και λιμάρισμα (σιγά- σιγά και με σιδερόλιμα να παίρνει λίγο ξύλο), πιστεύω θα ρθει ακριβώς εκεί που το θέλω. 3 Σύνδεσμος προς την ανάρτηση Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση