Προς το περιεχόμενο

Focusrite Scarlett 18i20 ή Clarett 8 pre??


BGkakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπεριζω την ομαδα. Ειμαι σε φαση αναζητησης interface και εχω καταληξει αναμεσα σε 2 της focusrite. Η μια ειναι η scarlett 18i20 3rd gen και η αλλη ειναι η clarett 8 pre. Εχει καποιος εικονα για καποια απο τις 2 ή ιδανικα και για τις 2?

 

Αυτο που με απασχολει κυριως, οσον αφορα την clarett, προς την οποια συγκλινω, ειναι τι headroom εχει στα inputs της, καθως δεν εχει pads σε αντιθεση με τη scarlett.

 

Ειχα παλιοτερα την scarlett 2i2 1st ή 2nd gen και τα inputs της για instruments ηταν πολυ hot με αποτελεσμα, ακομα κ με 0 gain, να clipαρει κ θελω να το αποφυγω κατι τετοιο.

Επεξεργασμένο από BGkakos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

σύμφωνα με τα specs της Focurite η σειρά clarett παρέχει ένα σχετικά υψηλότερο clipping point σε σχέση με την scarlett σε όλο το range των διαθέσιμων εισόδων και κατά συνέπεια ένα σχετικά μεγαλύτερο δυναμικό εύρος.

Δύο παρατηρήσεις:

 

Headroom σημαίνει κάτι διαφορετικό - εννοείται πως βγαζει νόημα η χρήση του και καταλαβαίνω  απόλυτα το πως έχει ταυτιστεί με το clipping point. Στην πραγματικότητα το headroom εκφράζει μια συνάρτηση και όχι ένα δεδομενο σημείο. 🙂

 

Ένα ηλεκτρικό όργανο που υπεροδηγεί μια HiZ είσοδο (ακόμη και αν αυτή έχει σχετικά χαμηλό "ταβάνι" όπως η scarlett πχ) σημαίνει πως είναι ήδη ενισχυμένο σε κάποιο βάθμο και κατά βάση δεν εμπίπτει πλέον στην κατηγορία instrument level (πχ μία κιθάρα ή ενα μπάσο με active stages). Σε μία τέτοια περίπτωση, αν και δεν υπάρχει απόλυτα ιδανική λύση, μπορεί΄καποιος να επιλέξει είτε την χρήση line input (αν δίνεται με κάποιο τρόπο είτε φυσικά είτε μέσω software η δυνατότητα επιλογής operating level και είναι balanced unbalanced compatible η φυσική εισοδος)  είτε την μετατροπή μέσω ενός di σε mic level σήμα και χρήση της αντίστοιχης εισόδου. Και λεω πως δεν υπάρχει ιδανική λύση γιατί στην πλειονότητα των ηχητικών πηγών αυτής της κατηγορίας, το σημα είναι μεν ενισχυμένο σε επίπεδα line level αλλά στην ουσία μιλάμε για consumer unbalnced line level με operating level τα -10dbv ενώ στην πλειονότητα τους τα audio interfaces χρησιμοποιούν balanced line level inputs στα +4dbu, οπότε υπάρχει ένα mismatch τόσο σε επίπεδο στάθμης όσο και σε επίπεδο διασυνδεσιμότητας.

Σε γενικές γράμμες λοιπόν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι HiZ (instrument) είσοδοι στα περισσότερα audio interfaces απευθήνεται σε passive ηλεκτρικά όργανα.

Επεξεργασμένο από nikodemos
  • Like 1

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου