Προς το περιεχόμενο

Βάνδαλοι ρήμαξαν το Ωδείο Athenaeum


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Η ανακοίνωση του ωδείου:

Παράθεση

 Η έρημη, λόγω lockdown, οδός Αδριανού, όπου στο νούμερο 3 εδώ και 22 χρόνια στεγάζονται το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ), έδωσαν μία λαμπρή ευκαιρία σε κλέφτες να κόψουν σιδεριά παραθύρου, να παραβιάσουν πόρτες και με την ησυχία τους να βανδαλίσουν, καταστρέψουν και απογυμνώσουν το κτίριο αλλά και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη περιουσία των δύο οργανισμών.

 

Κάποια στιγμή, τις τελευταίες 20 ημέρες, οι παραπάνω αναφερόμενοι παραβατικοί εγκαταστάθηκαν, στην ουσία, στο κτήριο και αφού έψαξαν σχολαστικά και άδειασαν όλες τις βιβλιοθήκες -μουσικές και της διοίκησης-, τα γραφεία, το λογιστήριο και τους υπόλοιπους χώρους του, έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα πάντα: κιθάρες, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα, 3 σετ ντραμς, πίνακες, γλυπτά και φωτιστικά, τηλεφωνικό κέντρο και υπολογιστές, σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καλωδιώσεις ΔΕΗ, με αποκορύφωμα την καταστροφή του σετ των μεγάλων κρουστών, που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αποσπάσουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων και τέλος προχώρησαν στον ψεκασμό όλου του εσωτερικού του τριώροφου κτηρίου με σκόνη από τους πυροσβεστήρες. Από τον ψεκασμό δεν γλίτωσαν ούτε και τα 18 πιάνα που βρέθηκαν ανοικτά και σε άθλια κατάσταση. Τελικά, κάτοικος της περιοχής τους αντιλήφθηκε, κάποια στιγμή που έφευγαν και έγινε γνωστή και η τεράστια καταστροφή – παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας.

 

Το Athenaeum, διοίκηση, καθηγητές και σπουδαστές, αυτή τη στιγμή, μετά το πρώτο μεγάλο σοκ και αναμένοντας την απόφαση για την επαναλειτουργία και των Ωδείων, έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης κάποιων βασικών συνθηκών λειτουργίας του ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα διπλώματα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, αλλά και τα μαθήματα των 200 σπουδαστών του

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου.... 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Εδώ κάτι μπουμπούκια είχαν προκαλέσει ζημιά 100.000ε σε εργαστήρια του ΕΚΠΑ, με αποτέλεσμα να φύγουν παιδιά που έκαναν PhD εκεί. Στο Ωδείο θα κολλούσαν; 

 

Ντροπή, δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτόν τον τόπο.

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα γνωστα  χαιδεμενα καλοπαιδα. Λυπαμαι τον φορεα που εν καιρω πανδημιας θα πρεπει να βαλει κ το χερι στην τσεπη για να αποκαταστησει τις ζημιες.

Επεξεργασμένο από fenderiarhs
  • Like 2

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Στο συγκεκριμένο φαίνεται πως δεν σταμάτησαν στην κλοπή αλλά κατεστρεψαν ότι άφησαν αφου έκαναν χρήση του χώρου. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά γιατί βγάζουν φίδια.

Είναι κρίμα πάντως για το ωδείο, γι αυτό που έχουν να αντιμετωπίσουν αν δεν είναι ασφαλισμένοι.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία... Μόνο για το κλέψιμο γίνονται όλα αυτά;  ή υπάρχουν "άλλοι" λόγοι;

Αν υπάρχουν "άλλοι" λόγοι, για μενα καταπλακώθηκαν κάτω από τα χαλάσματα και δεν μπορώ να τους διακρίνω. Το περιστατικό πάντως με ενέπνευσε ως θέμα βιβλίου. Μετα τα θέματα "Σοσιαλισμός και Μπουρζουαζία", "Τσιγαρόβια άσκηση και σακχαρολιπιδική υπερτροφία" και "Η Μαγεία της Αστικής Ζωής", ήρθε η ώρα να καταπιαστώ και με το "Χουλιγκανισμός και Καλαισθησία".

 

Μακάρι να βρουν άκρη οι άνθρωποι, να αποζημιωθούν, και να οπλιστούν με κουράγιο να τα ξαναφτιάξουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου