Προς το περιεχόμενο

Fl studio η οχι;;;


hlias333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδια ενδιαφέρομαι για να μάθω κάποιο πρόγραμμα μουσικής με την λογική να φτιάχνω της δικές μου λουπές...το θέμα είναι ότι πιέζω πλήκτρα όποτε έτσι θα γράφω της λουπες μου και Όχι με sample...όποτε θεωρητικά το fl έχει επαρκής ήχους για πλήκτρα και γενικά για  οργανα;; Επίσης πια η γνώμη σας για το fl γενικά;;

Ευχαριστώ🙃😎

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, το FL με κάλυπτε για πολύ βασικά πράγματα.

Για το δικό μου γούστο έχει περίεργο GUI.

Όπως επίσης στα δικά μου PC , ήμουν πολλές φορές έρμαιο των Windows Updates.

 

Δεν αποτελώ όμως τον κανόνα ή τον πιο δυνατό χρήστη μουσικής τεχνολογίας.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, bouzoukleri είπε

Καλησπέρα, το FL με κάλυπτε για πολύ βασικά πράγματα.

Για το δικό μου γούστο έχει περίεργο GUI.

Όπως επίσης στα δικά μου PC , ήμουν πολλές φορές έρμαιο των Windows Updates.

 

Δεν αποτελώ όμως τον κανόνα ή τον πιο δυνατό χρήστη μουσικής τεχνολογίας.  

Ευχαριστώ αρχικά για την απαντήσει...παρόλα αυτά για να γίνω πιο σαφής εμένα με ενδιαφέρει να έχει αξιοπρεπής ήχους οργανον μιας και θα γράφω της λουπές μονος και δεν θα χρησιμοποιώ samples...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι θέμα γούστου, τι ταιριάζει στον καθένα.

Όλα τα προγράμματα έχουν απεριόριστες δυνατότητες από την στιγμή που υποστηρίζουν vst.

Για κάποια είδη μουσικής με έχει βολέψει πολύ (EDM).

3 λεπτά πριν, hlias333 είπε

θα γράφω της λουπές μονος και δεν θα χρησιμοποιώ samples

Προφανώς εννοείς ότι δεν θα χρησιμοποιείς λούπες όχι samples.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να κάνεις τα πάντα ακόμα και να ηχογραφείς τα samples σου.

Έχει μερικά πολύ καλά synths και samples και μπορείς να φορτώσεις όποιο vsti αγαπάς.

Το θέμα είναι να σε βολεύει η λογική του. Προτείνω να ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα (Ableton Live κοκ).

Γενικά από μόνο του ένα πρόγραμμα δεν φτιάχνει την μουσική, σε όποιο αποφασίσεις να αφιερώσεις χρόνο θα σε ανταμείψει με εξίσου καλό αποτέλεσμα.

Ανάλογα με αυτό που θέλεις να κάνεις θα επιλέξεις και το πακέτο που θα αγοράσεις, έχει όλες τις γεύσεις. Μπορείς να πάρεις το σκέτο και να προσθέσεις τα plugins που εσύ θέλεις ή να πάρεις το FL Studio All Plugins Edition.

Καλή αρχή.

  • Like 1
  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ένα DAW γενικά είναι πολύ υποκειμενικό ζήτημα, 10 μουσικούς να ρωτήσεις, λογικά θα λάβεις 5-6 διαφορετικές απαντήσεις. Άλλο DAW θα χρησιμοποιήσει αυτός που γράφει RnB beats, άλλο αυτός που γράφει μουσική για ταινίες, άλλο αυτός που κάνει rock demo, κλπ.

 

Σχετικά με τα VST Plugins που περιλαμβάνει το κάθε DAW, δεν έχω άποψη για όλα. Πάντως γενικά θα δεις αρκετά σύντομα ότι δε θα σε καλύπτουν και θα αναζητήσεις third party VSTs. 

 

Εγώ θα πρότεινα να τσιμπήσεις το Xpand 2, το οποίο έχει μέσα 2.500 presets και κοστίζει 5 ευρώ σε μερικά online μαγαζιά. 

Επεξεργασμένο από BillTrantos
  • Ευχαριστώ 1

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δουλέψει υπέρ-αρκετά το FL Studio (την έκδοση 20 Signature) και μπορώ να σου πω σε τι ακριβώς είναι καλό και σε τι είναι απαράδεκτο. Αρχικά να σε ενημερώσω ότι υπάρχει η free βασική έκδοση του FL Studio, όπου μπορείς να το κατεβάσεις, να ηχογραφήσεις, να παίξεις όσο θες, απλά δε μπορείς να ανοίξεις αποθηκευμένα project files.

Δεν έχω καταλάβει το τι ζητάς όμως. Ένα πρόγραμμα DAW δε το παίρνεις τόσο για το πόσα και το τι όργανα έχει, αλλά για τις πρωταρχικές του λειτουργίες. Το FL Studio είναι βασισμένο στη νοοτροπία λούπας/pattern και automation. Αυτό το καθιστά μοναδικό στον τρόπο που δουλεύει συγκριτικά με όλα τα άλλα προγράμματα. Το πιο κοντινό είναι ίσως το Ableton Live αλλά και αυτό είναι αρκετά διαφορετικό. Τα υπόλοιπα (Reaper, Cubase, Studio One, Logic, κτλ) δουλεύουν πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο.

 

Άρα, βάσει του πρώτου σκέλους του ζητήματός σου, λέω ναι, το FL Studio είναι ίσως το πιο κατάλληλο για αυτό που θες να κάνεις.

 

Πάμε τώρα στο δεύτερο σκέλος που δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να πεις.

Αρχικά θα σου πω το εξής: Για να γράψεις "ήχο" υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι:
1) Μικρόφωνο, που τραβάει ότι ακούει
2) Γραμμή, που παίρνει ήδη τον προ-υπάρχον ήχο μιας συσκευής, πχ Digital/Stage Piano που έχει φορτωμένους ήχους, ή Synthesizer που φτιάχνει ήχους.
3) Midi, που ουσιαστικά στέλνεις πληροφορία, όχι ήχο, όπου το πρόγραμμα παίρνει την πληροφορία και την βάζει ένα εικονικό όργανο (Virtual Instrument, VST) και στο τέλος ακούς ότι ήχο έχεις φορτώσει εσύ.

Υπάρχουν λοιπόν 2 ειδών VST οργάνων - Sample libraries, που έχει ηχογραφημένους ήχους νότα-νότα, όπως πχ ένα βιολί ή ένα πραγματικό grand piano, και Synthesizers, που φτιάχνουν ήχο από την αρχή, όπως θα έκανε ένα αναλογικό synthesizer. Το λέω αυτό γιατί καταλαβαίνω ότι ίσως να μην έχεις γνώση το τι ακριβώς είναι τα samples.

 

Φαντάζομαι εσύ έχεις ένα midi controller και θες να φορτώσεις ένα όργανο - και η ερώτησή σου είναι αν το FL έχει αρκετά προ-εγκατεστημένα όργανα? Έχει, αναλόγως ποια έκδοση θα πάρεις. Μπορείς να δεις τις διαφορετικές εκδόσεις εδώ: https://www.image-line.com/fl-studio/compare-editions/

Εκεί θα δεις ξεχωριστά την κατηγορία "instruments", τι έχει και τι δεν έχει κάθε έκδοση. Μπορείς σίγουρα να ψάξεις στο YouTube για κάθε όργανο, να δεις αν σε ενδιαφέρει ή όχι. Πχ τα πολύ γνωστά τα έχει μόνο η τελευταία έκδοση (Harmless, Harmor, Morphine, Ogun, Sakura, Sawer, κτλ).

 

Εγώ να σου πω ότι όποιο πρόγραμμα και να πάρεις, σίγουρα θα χρειαστεί να ανοιχτείς σε plugins-vst που δεν έχει το πρόγραμμα από μόνο του. Υπάρχουν αρκετά Free, και υπάρχουν και αρκετά φθηνά και καλά για να πειραματιστείς.

  • Like 2
  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολλυ φίλε alex raptaki...με καλύψες αρκετά...Μόνο μια τελευταία ερώτηση...οταν λες ότι στην free έκδοση δεν μπορώ να ανοίξω τα αποθηκευμένα protect file τι ακριβώς εννοείς...δλδ αν αποθηκευσω ένα κομμάτι δεν μπορώ να το στείλω σε mail π.χ Η βσκ τι ακριβώς εννοείς...σόρρυ παιδια αλλά ειμε τελείως αρχάριος δεν έχω ξανά ασχοληθεί Ευχαριστώ πολύ anyway 😎😎😎

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πας εδώ: https://www.image-line.com/fl-studio-download/ Θα δεις ότι σου λέει "Download Free Trial. Time Unlimited".image.png.bfb517c60d56d5fb3c05870afd60541e.pngimage.png.1df81d0a452d0ad467384daf58fb77ca.png

Ουσιαστικά είναι σαν να αγοράζεις το FL Studio Producer + All plugins Edition, απλά δε θα μπορείς να ΑΝΟΙΞΕΙΣ κάποιο project που έχεις αποθηκεύσει. Δηλαδή αν κάτσεις να γράψεις ένα κομμάτι, βάλεις τις λούπες σου και το automation, σετάρεις τα plugins, κτλ κτλ, μετά, μόλις κλείσεις το project δε θα μπορείς να το ξανανοίξεις.

 

Είναι καλή φάση όμως γιατί μπορείς να τεστάρεις όλο το πρόγραμμα, να δεις πώς ακριβώς δουλεύει, και να δεις και ποια plugins σου αρέσουν και σε ποιο πακέτο εμπεριέχονται.

  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμ κατάλαβα όποτε ουσιαστικά είναι ότι καταφερης να κάνεις μέχρι να το αποθηκεύσεις μετα δεν μπορείς να συμπληρώσεις πράματα κλπ...παντως ναι μετράει ότι μπορώ να το εξερευνήσω και να πάρω το ανάλογο πακέτο στο μέλλον Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια της επομενε μέρες θα ξεκινήσω!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου