Προς το περιεχόμενο

Πέθανε ο Hilton Valentine


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 77 ετών ο Hilton Valentine, αυθεντικός κιθαρίστας των θρυλικών Animals.
 

Ο Valentine ήταν ο κιθαρίστας των επιτυχιών στην πρώτη φάση των Animals, στο διάστημα 1963 έως 1966, πριν την μετονομασία τους σε Eric Burdon & Τhe Animals.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, συνέχισε την ενασχόλησή του με την μουσική μέσα από προσωπικά σχήματα, συμμετείχε σε διάφορες επανενώσεις των Animals και διέμενε μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Εισήχθη στο Rock Αnd Roll Hall Οf Fame το 1994, μαζί με τους Eric Burdon, Chas Chandler, Alan Price και John Steel, την κλασική, πρώτη σύνθεση δηλαδή των Animals.

 

Σε σχετική του δήλωση, ο Eric Burdon αναφέρει τα εξής:

«Το εναρκτήριο θέμα του "Rising Sun" δεν θα ακουστεί ποτέ ξανά το ίδιο!... Δεν το έπαιξες απλά, το έζησες! Συντετριμμένος από τα ξαφνικά νέα του θανάτου του Hilton. Είχαμε περάσει φοβερά μαζί, Geordie lad. Από το North Shields σε όλο τον κόσμο... Rock In Peace.»

  •  
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εχω γράψει αλλού είναι ο πρώτος κιθαρίστας που με έπρωξε προς την κιθάρα.

Το πρώτο που άκουσα και δεν μπορούσα να παίξω φυσικά ήταν το house of the rising sun και το πρώτο που έπαιξα μαθαίνοντας lead ήταν το It's my life, που μάλιστα το είχα παρουσιάσει στο βίντεο αφιέρωμα που κάναμε εδώ στο νοιζ (και το πρώτο που ανέβασα στο youtube).

Οι Animals πίσω στο 1965-1967 είχαν πολύ πιό σκληρό και εναλλακτικό ήχο από πχ Beatles ή Stones.

 

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου