Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μύδια με λιγκουίνι σε σάλτσα ντομάτας που έχει μέσα και πιπεριές φλωρίνης, μελιτζάνα, φρέσκο βασιλικό (και καπνιστή πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά και τζίντζερ), σβησμένα με ούζο φυσικά.

Από πάνω θα προστεθεί τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

20211123-220224.jpg

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

52 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Μύδια με λιγκουίνι σε σάλτσα ντομάτας που έχει μέσα και πιπεριές φλωρίνης, μελιτζάνα, φρέσκο βασιλικό (και καπνιστή πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά και τζίντζερ), σβησμένα με ούζο φυσικά.

Από πάνω θα προστεθεί τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

20211123-220224.jpg

 

Κόλαση!

 

Δώσε ακριβείς αναλογίες υλικών, ζούλεψα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, Superfunk είπε

 

Δεν έχω συγκεκριμένη συνταγή, το σταθερό είναι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι το οποίο το αφήνω 20 λεπτά μέσα σε 2 κουταλιές ξύδι και αλάτι, μετά βάζω ότι έχει στο....ψυγείο από λαχανικά, σήμερα είχα ραπανάκια και λαχανάκια Βρυξελλών από τα χτες :).

Μετά προσθέτω στα κρεμμύδια μουστάρδα, 1 κουταλια του γλυκού μαγιονεζα,σιρατσα,1,5 γεματη κουταλιά της σούπας γιαούρτι ,λίγη καπνιστή πάπρικα και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύω.

Αδειάζω μετά δύο κονσέρβες τόνου σε νερό (τις στραγγίζω πρώτα) ,ελαιόλαδο, λεμόνι,λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά με το χέρι, φορώντας γάντι.

Πολύ σημαντικό να μείνει στο ψυγείο για 2 ώρες για να δεσουν οι γεύσεις. 

 

Που και να ειχες δηλαδη.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γρηγορη τονοσαλατα για lunch σημερα, γιατι ζηλεψα απο τη χτεσινη. Αν υπαρχει χρονος αργοτερα ή αυριο θα γινει μια σπανακοπιτα, με σπιτικο τυρι paneer/ricotta-ish γιατι ειχε τελειωσει η φετα στο μινιμαρκετ και εχω περιεργεια να δω πως θα βγει...2117361006_IMG_20211124_125352_61.thumb.jpg.6ed37753ac8ec863f6eb2f225cc95c9d.jpg

 

26 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

Ψαρονέφρι μανιτάρια αλά κρεμ

 

Το σερβιρεις πανω απο ταλιατελες με λιγο τριμμενο κεφαλοτυρι και ψιλοκομμενο μαιδανο - θανατος!

Επεξεργασμένο από odis13
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, gmoukou είπε

 

Δώσε ακριβείς αναλογίες υλικών, ζούλεψα!

 

Εύκολο και γρήγορο είναι.

 

Ψιλοκόβεις ένα μεγάλο κρεμμύδι και σκόρδο και τα σωτάρεις σε μια ρηχή κατσαρόλα (πλακερό το λέω) ή βαθύ τηγάνι.

Προσθέτεις 1-2 πιπεριές φλωρίνης και μια μελιτζάνα όλα ψιλοκομμένα, καπνιστή πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι, και τα αφήνεις λίγο να μαραθούν.

Προσθέτεις μια μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ, ανακατεύεις να καεί λίγο ο πελτές, και συμπληρώνεις χυμό ντομάτας (φρέσκο ή συμπυκνωμένο) με λίγο νερό.

 

Σκεπάζεις και αφήνεις να δέσει η σάλτσα.

 

Μόλις έχει πιεί τα πολλά υγρά, πετάς μέσα μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό, και ούζο (ένα ουζοπότηρο) και αφήνεις να εξατμιστεί.

Πετάς μέσα 600-700 γραμμάρια μύδια ψύχα (χρησιμοποίησα κατεψυγμένα).

Τα μύδια δεν θέλουν πολύ, 4-5 λεπτά θέλουν, γι' αυτό τα βάζουμε στο τέλος.

 

Ενώ κάνεις αυτά, βράζεις ένα πακέτο λιγκουίνι σε άλλη κατσαρόλα, περίπου για 2/3 του χρόνου που γράφει η συσκευασία.

Όταν είναι έτοιμα, ρίχνεις λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας που βράζουν τα λιγκουίνι στο πλακερό με την σάλτσα και τα μύδια, και προσθέτεις τα λιγκουίνι από την κατσαρόλα κατ' ευθείαν μέσα στο πλακερό.

 

Λίγο ανακάτεμα, και σε λίγο πιάνεις παραμάσχαλα το μπουκάλι με το ούζο και το πίνεις, γιατί σου έχει σπάσει η μύτη περιμένοντας.

 

Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα, κάνεις τον σταυρό σου, ορμάς, και όποιον πάρει ο χάρος.

 

 

56 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

Ψαρονέφρι μανιτάρια αλά κρεμ

 

 

Ωραίος.

Κι εσύ ψάρι σαν τον ΣΦ σήμερα?

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Like 2
  • Χαχα 2
  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες



×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.