Προς το περιεχόμενο

Περί Ελληνικού VOICE


ez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Δεν το παρακολουθώ, έκατσα και είδα όμως πριν λίγο τα δυο κορίτσια του τελικού και άκουσα τα τραγούδια που ερμήνευσαν.

Είμαι ο τελευταίος που θα ακυρώσει την προσπάθεια, τον κόπο και το ταλέντο όλων, συμμετεχόντων και συντελεστών, όμως λυπάμαι να πω οτι καθημερινά σε αμέτρητα πάλκα του κόσμου (τουλάχιστον προ πανδημίας) θα μπορούσες ν' ακούσεις αυτά τα 2 κομμάτια πολύ καλύτερα εκτελεσμένα απο γνωστούς και άγνωστους μουσικούς και τραγουδιστές. Τα κορίτσια μου είναι συμπαθέστατα και θεωρώ πως έχουν τα φόντα να προχωρήσουν καλλιτεχνικά (την Αλεξάνδρα που είναι και συντοπίτισα μου την γνωρίζω και προσωπικά), όμως όλο αυτό το χυδαία φτιαγμένο σύστημα είναι το τελευταίο που θα τις βοηθήσει στους στόχους τους. Εκτός φυσικά αν επιδίωξη τους είναι να γνωριστούν με πρόσωπα και καταστάσεις και να γίνουν ένα ακόμα γρανάζι της φτηνιαδούρας και της ελαφρότητας που παρελαύνει τα σαββατόβραδα (και όχι μόνο) στις οθόνες της ελληνικής τηλεόρασης ("Στην υγειά μας βρε παιδιά" κλπ.). Και κάτι τελευταίο. Με ξενίζει κάπως και με προβληματίζει η απουσία του ελληνικού στίχου σε μια τέτοια "τελική" δοκιμασία.

  • Like 2

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ως συντοπίτης σου και εγώ (και μάλιστα γνωρίζοντας προσωπικά τον πατέρα της Αλεξάνδρας την οποία ίδια γνωρισα περιστασιακά μέσω του youtube) θα συμφωνήσω μαζί σου μέχρι κεραίας.

 

Μόνο θα προσθέσω το λιθαράκι άποψης (μιας και δεν το παρακολουθώ, μόνο λοξές ματιές όταν το βλέπει η σύζυγος και θα συμφωνήσω μαζί της σ αυτό) στην πορεία υπάρχουν απίστευτες φωνές, που όπως είναι στημένο αυτό το "παιχνίδι" χαντακώνονται και μένουν απ έξω για να προωθηθούν -δεν ξέρω με τι είδους κριτήρια, ίσως λόγω άστοχων επιλογών υλικού ή ψηφοφορίας άσχετου κοινού- στο τέλος οι πιό αδιάφορες έως κατάφορα ατάλαντες περιπτώσεις (εξαιρουμένης της προαναφερθείσας φυσικά)

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείτε ότι είμαι αντίθετος με τέτοιου είδους "εκπομπές" τύπου tallent show κ.τ.λ.. Ηλία.

 Αλλά.. πως αλλιώς σήμερα ένας νέος τραγουδιστής θα ξεκινήσει;

 Καλώς-κακώς (κακώς κατά την γνώμη μου) πλέον στην Ελλάδα είναι σχεδόν η μόνη επιλογή για να ξεχωρίσεις. Εννοείτε ότι εάν υπάρχουν λεφτά, "γνωριμίες" ή το "χωρίς αναστολές σκύβω..." αλλάζει.  Εντάξει υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, τα natural ταλέντα!

Μια ακρόαση λίγης ώρας σε μερικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με τα "σουξέ" των τελευταίων χρόνων της εγχώριας δισκογραφίας (εδώ γελάμε) δείχνει το ποιόν (μουσικά μιλάω πάντα) των σημερινών τραγουδιστών.

 

 Σχεδόν σε όλα τα παραπάνω εξαιρούνται η hip hop, rap, trap e.t.c  Άλλο κεφάλαιο αυτά....

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, σιγά μην περίμενε η Αλεξάντρα τώρα το δισκογραφικό συμβόλαιο της Παπαρίζου... Μια χαρά παίζει και ερμηνεύει η Σιέτη και χωρίς όλο αυτό. Κατά τη γνώμη μου είναι ήδη φτασμένη σε αυτό που θέλει και δυο κλάσεις πάνω ως καλλιτέχνιδα, ακόμη και από τους... κριτές της, δεν το συζητάμε. Της το γραψα κιόλας :)
Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα της κοστίσει τόσο, γιατί πιστέυω στις δυνατότητές της.

Τωρα για την άλλη κοπέλα, την Ιωάννα Γεωργακοπούλου, έχω μόνο καλά λόγια επίσης! Νομίζω ότι αν δεν την κάψουν με εντεχνίλες και νεο-ποπ ότι θα μιλάμε καιρό γι αυτήν, ΄χει απίστευτο έλεγχο στη φωνή της και πολύ smooth εκφορά.

Τέλος, να πω, ότι η κοντόφθαλμη διοργάνωση, θα έπρεπε ίσως για μια και μοναδική φορά, να μοιράσει το βραβείο στα δύο και να προσφέριε και στις δυο τραγουδίστριες από ένα συμβόλαιο. Ήταν και οι δυο εξίσου καλές. Μακάρι να τα καταφέρουν!

Και κάτι τελευταίο: όταν μιλάμε για αυτή την κλάση ερμηνευτών - που η Ελεωνόρα, ή ο Μουζου δεν μπορούν ούτε να φτάσουν στο δαχτυλάκι τους (για τους άλλους ας μην εκφέρω καλύτερα άποψη), κανονικά θα έπρεπε οποιος αναλάβει αυτά τα παιδιά -δισκογραφική, παραγωγός, μέντορας ή ό,τιδήποτε τέλος πάντων, να τις ρωτήσει τι θέλουν να κάνουν οι ίδιες. Πώς φαντάζονται οι ίδιες τον ήχο τους. Τι θα ήθελαν οι ίδιες να τραγουδησουν. Όχι να τους φορέσουν ένα κοστουμάκι mainstream όπως συμβαίνει δυστυχώς σχεδόν πάντα -και στο εξωτερικό βλέπε Joss Stone κ.λπ. που βγήκαν επίσης από talent shows, και να τις χαντακώσουν στη σαλονάτη pop.

 

Επεξεργασμένο από Tamtam
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ κι εγώ με την Ηλία. Φτηνιαδουρα γενικα 

 

Είχα δει κάποια επεισόδια πιο παλιά αλλά κάπου καταντάει εντελώς βαρετό και επαναλαμβανομενο, πέραν της φτηνιαδουρας.

 

Επίσης πάντα είχα την απορία: τόσα χρόνια μουσικά ριαλιτι, άπειρες οντισιόν και κόσμος. καλά, όλη Ελλάδα είναι τραγουδιστές; δεν είμαστε δα και καμια χώρα μεγάλη και άμα αθροισεις όλους αυτούς που πάνε στις οντισιόν μιλάμε για χιλιάδες κόσμου. Τι φαση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, otto## είπε

καλά, όλη Ελλάδα είναι τραγουδιστές; δεν είμαστε δα και καμια χώρα μεγάλη και άμα αθροισεις όλους αυτούς που πάνε στις οντισιόν μιλάμε για χιλιάδες κόσμου. Τι φαση;

 Τους "άφωνους" (κάτι σαν κι εσένα και τον Tamtam...😀 )τους διώχνουμε όξω στις Ευρώπες με τους βάρβαρους.  

  • Χαχα 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, cigaret13 είπε

 Τους "άφωνους" (κάτι σαν κι εσένα και τον Tamtam...😀 )τους διώχνουμε όξω στις Ευρώπες με τους βάρβαρους.  

ε όχι και άφωνος. στο μπάνιο ξέρεις τι σουξέ έχω κάνει;

  • Χαχα 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ez είπε

Με ξενίζει κάπως και με προβληματίζει η απουσία του ελληνικού στίχου σε μια τέτοια "τελική" δοκιμασία.

 

+1000

 

 Αλλά έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να έκανε και καμμία σοβαρή καρΓιερα οποιοσδήποτε νικητής του Voice....

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα παιδιά μου αρέσει.Οι κριτες είναι πολύ ευγενικοί και δεν προσβάλουν κανενα, οι διαγωνιζόμενοι έχουν την ίδια στάση και πολλές φορές σιγοτραγουδανε τα τραγούδια των αλλων διαγωνιζομένων.Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι τα απαράδεκτα και κακόγουστα σκηνικά καθώς και στην παρουσίαση των διαγωνιζομένων παίζει λιγάκι μελο..Στο απέραντο χαλί της Τv εντάξει είναι νομίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω τσατίζομαι που πηγαίνουν ορισμένοι με ποπ καταβολές και μόλις τους επιλέξουν τους δίνουν ένα ωραίο χασάπικο ή το αντίστροφο

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου