Προς το περιεχόμενο

Πώληση ανεξάρτητου δίσκου


George89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ολους

Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια όσων γνωρίζουν στη περίπτωση πώλησης ανεξάρτητου δίσκου (CD).  Αν υπάρχει κάποιο θέμα περί είσπραξης εισοδήματος και λοιπά. 
Να πω ότι όλη η παραγωγη μίξη μάστερ έχουν γίνει σε προσωπικά στουντια φίλων και όχι σε κάποιο επίσημο στούντιο (επιχείρηση εννοώ).  Η εκτυπωση των cd έχει γίνει ήδη σε κατάστημα εκτυπώσεων. 
προς το παρόν λέμε ως group να το προωθήσουμε μέσω bandcamp. Θα υπάρχει κάποιο θέμα επειδή δεν υπάρχει label (νόμιμη επιχείρηση δηλαδή); Ή είναι προτιμότερο χέρι χέρι; Θα ήθελα τις απόψεις όσων γνωρίζουν. Ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ex-Πάνος Χελιδόνης

Απο όσο γνωρίζω, μόλις ανεβάσεις τραγούδι στο Bandcamp, αποκτάει κωδικό ISRC, οπότε και νομιμοποιείται, γιατι το Bandcamp λειτουργεί για σας ως εταιρεία διανομής πλέον. Αλλά για να λάβεις εισόδημα, υπάρχει μια διαδικασία που δεν την θυμάμαι ακριβώς πως έχει. Νομίζω κάνεις μια online δήλωση να μή φορολογηθείς απο την IRS επειδή ήδη φορολογείσαι στην Ελλάδα.. ή κάτι τέτοιο. Ειδάλως η IRS σου παρακρατά ένα ποσοστό τύπου 18% (;) Τα νούμερα παίζει να μην είναι ακριβώς αυτά. αλλά θυμάμαι οτι στο Distrokid που ήμουν, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Πάντως παράνομοι δε νομίζω οτι θα θεωρηθείτε.. Δες το terms and conditions του Bandcamp για να βεβαιωθείς. (edit) Το "χέρι-χέρι" είναι πιό βολικό για εγχώρια πώληση αλλά πιό "παράνομο" απο φορολογικής άποψης.

Επεξεργασμένο από Πάνος Χελιδόνης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάνο σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το Bandcamp δε κάνει κατοχύρωση ISRC. Πρέπει μόνος σου είτε να κατοχυρώσεις μέσω distributor (Distrokid, CDbaby etc) είτε κατευθείαν από ISRC Service. Το Bandcamp σου κρατάει κάποιο ποσοστό από τις φυσικές πωλήσεις αλλά για θέματα λειτουργικά του Bandcamp και μόνο. Αντί να έχει συνδρομή δηλαδή σου βάζει κάποιο ποσοστό στις πωλήσεις. 
 

Εγώ αναφέρομαι από την άποψη ότι η παραγωγη και η κυκλοφορία είναι ανεξάρτητη. Χωρίς δηλαδή κάποιο Label. Νόμιμη επιχείρηση. ISRC το άλμπουμ θα έχει. Θα κάνουμε κατοχύρωση από μόνοι μας έτσι κι αλλιώς δε λειτουργούμε με samples. Απλά από εισοδηματική σκέψη και μόνο, θα ήθελα δω μήπως υπάρχει κάποιο θέμα. Φυσικά αναφέρομαι σε 50κόπιες έτσι. Δεν είναι μεγάλη ποσότητα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου