Προς το περιεχόμενο

Ποιο είναι το καλύτερο delay πετάλι για κιθάρας που έχετε δοκιμάσει;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ότι λέει και ο τίτλος. 

 

Από τα πιο φθηνά μέχρι και τα πιο ακριβά. 

 

Εγώ ξεκίνησα με το Artec analog delay. Φθηνό αλλά τίμιο για starter delay. 

Μετά πήρα το Boss RE-20 Space Echo. Πολύ όμορφος tape ήχος, αλλά χωρίς αρκετές παραμετροποιησεις. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς αυτό που κάνει το κάνει πολύ καλά. Έχει και επιλογές για reverb σκέτο + με delay αλλά δεν μου άρεσε το reverb και πότε δεν τις χρησιμοποίησα αυτές τις δυνατότητες. 

 

Πρόσφατα πήρα το TC Flashback 2 το οποίο δυστυχώς ακόμη δεν μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω. Έχει πολλές δυνατότητες και πήρα και έξτρα πετάλι για tap tempo για να μη χάσω την επιλογή του mass. 

 

Κάποια στιγμή θα ήθελα να αγοράσω ή να πέσει στα χέρια μου κάποιο δυνατό και ακριβό delay όπως το timeline ή echosystem που δείχνουν βαρβάτα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα.

αΦτο είναι το καλύτερο για εμένα 

 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κι εγώ έχω παίξει με πολλά. Όλα μου αρέσουν.

έχω κρατήσει το boss dd5 και το ibanez es2, γιατί κάνουν καλά αυτά που κάνουν καλά. Αν έπρεπε να έχω μόνο ενα, μάλλον θα κράταγα το dd5.

 

και το time machine (vox) έχω κάπου και κάνα 2 αλλα, ωραία είναι όλα, αλλά σιγά: ένα ψηφιακό delay δίνει καθαρές επαναλήψεις, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες, λειτουργίες που χρειάζεσαι ή οχι και προσομοιώσεις.

 

μου λείπει το reverse του delay της Tonelab SE, αλλά δεν θα την κράταγα μόνο για αυτό. Μου άρεσαν κάποια modes του line6 DL4 που τα βρίσκεις σε όλες τις line6 M.

 

Πολύ ωραίο είναι και το παλιό EHX αλλά είναι αστείες οι τιμές που το δίνουν πια. Το es2 με καλύπτει για αναλογικό και για space echo type feedback.

 

Για κανένα λόγο δεν θα έδινα 300 +/- για ψηφιακό πετάλι που κάνει σαν καλό vst

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εξαρταται τι τυπο delay θες,αν θες καποιο που να τα εχει ολα σιγουρα το timeline ειναι απο τα καλυτερα μεχρι και σημερα

 

ποιοτητα strymon,preset κτλπ. το ειχα και ημουν πολυ ευχαριστημενος αλλα δεν το αξιοποιησα ποτε στο μεγιστο

 

τωρα εχω το specular tempus που συνδιαζει reverb και delay ειναι πιο πολυ στα μετρα μου

μου αρεσει που ειναι λιτο στις ρυθμισεις και οι αλγοριθμοι του ειναι πολυ καλοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από μυθικά γαμακριβά εξωγήινα άπιαστα πετάλια το Fulltone Tube Tape Echo. Έπαιζε καποια στιγμή στη μουσική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου γύρω στο 2008 και νομίζω ότι είναι το κορυφαίο πράγμα που έχει εφευρεθεί στην ιστορία των delay.

Πάμε και στα δικά μας τα γήινα τα τσίπικα τώρα (ή αλλιώς value for money που προτιμάμε να τα ονομάζουμε), εγώ κάνω τη δουλειά μου με το TC Electronic Nova Repeater, έχει νομίζω ότι μπορείς να ζητήσεις από ένα απλό delay πετάλι στα 150€.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

EHX Deluxe Memory Man το παλιό!

 

Απλά δεν υπάρχει ο ήχος και έχει και έχει και πολύ καλό preamp.

 

Αλλά... λίγος χρόνος delay και πιάνει ΧΩΡΟ!

 

Χρησιμοποιώ επίσης τα Analogman RE-J project και MXR Carbon copy.

  • Like 2

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα πάντως παίζει ρόλο και τι είδους ήχο θέλεις να βγάλεις. Προσωπικά μου αρέσει πέρα από το καθαρό delay και αρκετοί ambient ήχοι. 

 

Κάτι που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η πληθώρα επιλογών που σου δίνονται μέσω οθόνης. Για παράδειγμα το Boss DD500, έχει πολύ πράμα. Αλλά αυτό με τα υπομενού και τα κουμπάκια στην οθόνη δεν το μπορώ. Το echosystem που έχω δει αρκετά βίντεο στο youtube έχει επίσης πληθώρα επιλογών, αλλά στα δίνει μέσω knobs. On the fly δηλαδή. 

 

Γενικά έχουμε απίστευτες επιλογές για delay pedals. Θεωρώ ότι το flashback 2 που πήρα πρόσφατα θα με καλύψει σε μεγάλο βαθμό και είναι και ιδαίτερα οικονομικό. Μαζί με το tap tempo πετάλι + custom καλώδιο που χρειάστηκε να φτιάξω, μου βγήκε λιγότερο από 140€. Θα μου λείψει όμως η επιλογή να αλλάζω presets με κάποιο άμεσο και γρήγορο τρόπο. Να έχω πχ στο κουπλέ μια επιλογή και στο ριφ ή ρεφρέν να μπει κάτι άλλο. 

 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον delay είναι και το Delay Llama Χtreme από το μέρη μας. 

 

Πάντως αν για κάποιο πετάλι έδινα αρκετά χρήματα, αυτό θα ήταν για delay. Σίγουρα τα 300+ είναι πάρα πολλά και από αρκετούς από μας θα πρέπει να γίνουν αρκετές θυσίες, όμως αν μου δώσει αυτό που θέλω, νομίζω ότι δε θα το μετανιώσω. Γι αυτό στο αρχικό μου ποστ αναφέρθηκα και σε 2 ακριβά μοντέλα όπως το timeline και το echosystem. Θα τσεκάρω και αρκετά από αυτά που είπατε που μόνο ως ονόματα γνωρίζω τα περισσότερα χωρίς να τα έχω δοκιμάσει ή να τα έχω ακούσει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου