Επισκέπτης Δημοσιευμένο 15 Μαΐου 2021 Share Δημοσιευμένο 15 Μαΐου 2021 Στην αποθήκη του πατρικού μου βρήκα το αρμόνιο Yamaha PSR 310 που μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου το 1994 από τον Νάκα. Είδα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει MIDI IN/OUT. Εάν πάρω καλώδια MIDI το USB υπάρχει περίπτωση να συνδεθεί κανονικά με τον υπολογιστή και να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω με το FL STUDIO; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Λύση Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 15 Μαΐου 2021 Guru Λύση Share Δημοσιευμένο 15 Μαΐου 2021 Ναι, θα συνδέσεις το καλώδιο USB στον υπολογιστή και τα MIDI στο όργανο. Εκτός από τους ήχους του οργάνου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κλαβιέ του PSR ως midi keyboard με τυχόν ήχους που σου παρέχει το πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 15 Μαΐου 2021 Share Δημοσιευμένο 15 Μαΐου 2021 Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
panorios Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 Share Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 Μια διευκρίνηση, ο ήχος από το Yamaha δεν θα μεταφέρεται στο pc μέσω του midi, γι' αυτό θα χρειαστείς καλώδια audio. Το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειαζόταν διευκρίνηση αλλά για να είμαστε σίγουροι . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 Share Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 52 λεπτά πριν, panorios είπε Μια διευκρίνηση, ο ήχος από το Yamaha δεν θα μεταφέρεται στο pc μέσω του midi, γι' αυτό θα χρειαστείς καλώδια audio. Το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειαζόταν διευκρίνηση αλλά για να είμαστε σίγουροι . https://www.thomann.de/gr/esi_midimate_ex.htm https://www.thomann.de/gr/roland_um_one_mkii.htm Με αυτά εδώ θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά που θέλω; Δηλαδή να συνδέσω το αρμόνιο στον υπολογιστή και να γράψω στο FL Studio. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 Guru Share Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 34 λεπτά πριν, Freddie είπε Με αυτά εδώ θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά που θέλω; Δηλαδή να συνδέσω το αρμόνιο στον υπολογιστή και να γράψω στο FL Studio. Ναι, όσο αφορά το MIDI. Όσο αφορά το AUDIO να φανταστώ πως υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 Share Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 Αν το συνδέσεις μέσω USb 5 ώρες πριν, Freddie είπε https://www.thomann.de/gr/esi_midimate_ex.htm https://www.thomann.de/gr/roland_um_one_mkii.htm Με αυτά εδώ θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά που θέλω; Δηλαδή να συνδέσω το αρμόνιο στον υπολογιστή και να γράψω στο FL Studio. Το πίσω μέρος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι αυτό: Και στα specs βλέπω ότι έχει USB to Host + Audio, οπότε θα χρειαστείς μονάχα ένα καλώδιο USB (type B, που μπαίνει στη συσκευή) σε USB (typeA - που μπαινει στον υπολογιστή). Το καλώδιο είναι αυτό στην ασημένια θύρα, και είναι αυτό που λέμε καλώδιο εκτυπωτή. Για να γράψεις midi (σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, όχι μόνο στο FL Studio) όσο το χεις συνδεμένο, λογικά θα δίνει εντολές midi στα όργανα που χρησιμοποιείς. Για να πάρεις τους ήχους, ίσως το διαβάζει σαν midi out ή κάπως αλλιώς. Εκεί ίσως να πρέπει να διαβάσεις το manual. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 Share Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Alex Raptakis είπε Αν το συνδέσεις μέσω USb Το πίσω μέρος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι αυτό: Και στα specs βλέπω ότι έχει USB to Host + Audio, οπότε θα χρειαστείς μονάχα ένα καλώδιο USB (type B, που μπαίνει στη συσκευή) σε USB (typeA - που μπαινει στον υπολογιστή). Το καλώδιο είναι αυτό στην ασημένια θύρα, και είναι αυτό που λέμε καλώδιο εκτυπωτή. Για να γράψεις midi (σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, όχι μόνο στο FL Studio) όσο το χεις συνδεμένο, λογικά θα δίνει εντολές midi στα όργανα που χρησιμοποιείς. Για να πάρεις τους ήχους, ίσως το διαβάζει σαν midi out ή κάπως αλλιώς. Εκεί ίσως να πρέπει να διαβάσεις το manual. Αυτό είναι νεότερο μοντέλο. Το δικό μου έχει δύο MIDI θύρες, μία υποδοχή για sustain pedal, μία υποδοχή headphones/aux out και η υποδοχή για το τροφοδοτικό. 6 ώρες πριν, Μανώλης Χναράκης είπε Ναι, όσο αφορά το MIDI. Όσο αφορά το AUDIO να φανταστώ πως υπάρχει. Άρα χρειάζομαι και ένα τέτοιο καλώδιο για να πάει από την υποδοχή AUX OUT του αρμονίου στον υπολογιστή για να έχω ήχο από τα ηχεία του υπολογιστή; 2 λεπτά πριν, Freddie είπε Αυτό είναι νεότερο μοντέλο. Το δικό μου έχει δύο MIDI θύρες, μία υποδοχή για sustain pedal, μία υποδοχή headphones/aux out και η υποδοχή για το τροφοδοτικό. Άρα χρειάζομαι και ένα τέτοιο καλώδιο για να πάει από την υποδοχή AUX OUT του αρμονίου στον υπολογιστή για να έχω ήχο από τα ηχεία του υπολογιστή; https://www.skroutz.gr/s/25200989/Power-Dynamics-Cable-6-3mm-male-3-5mm-male-3m-CX82-3.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 Guru Share Δημοσιευμένο 16 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε Αν το συνδέσεις μέσω USb Το πίσω μέρος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι αυτό: Και στα specs βλέπω ότι έχει USB to Host + Audio, οπότε θα χρειαστείς μονάχα ένα καλώδιο USB (type B, που μπαίνει στη συσκευή) σε USB (typeA - που μπαινει στον υπολογιστή). Το καλώδιο είναι αυτό στην ασημένια θύρα, και είναι αυτό που λέμε καλώδιο εκτυπωτή. Για να γράψεις midi (σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, όχι μόνο στο FL Studio) όσο το χεις συνδεμένο, λογικά θα δίνει εντολές midi στα όργανα που χρησιμοποιείς. Για να πάρεις τους ήχους, ίσως το διαβάζει σαν midi out ή κάπως αλλιώς. Εκεί ίσως να πρέπει να διαβάσεις το manual. Αυτή δεν είναι η πίσω όψη του PSR 310. 3 ώρες πριν, Freddie είπε Άρα χρειάζομαι και ένα τέτοιο καλώδιο για να πάει από την υποδοχή AUX OUT του αρμονίου στον υπολογιστή για να έχω ήχο από τα ηχεία του υπολογιστή; Θα χρειαστείς καλώδια audio για σύνδεση της ηχητικής εξόδου του αρμονίου στην είσαοδο της κάρτας ήχου του υπολογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stavros_d80 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2021 Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2021 Στις 15/5/2021 στις 11:00 ΜΜ, Freddie είπε Yamaha PSR 310 που μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου το 1994 21 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε Και στα specs βλέπω ότι έχει USB to Host + Audio usb to host απο το 1994?.... πολυ μπροστα η Yamaha!!!! πολλα μοντελα εχουν usb typa A (γνωστο ως καλωδιο εκτυπωτη) αλλα τα παλαιότερα το έχουν κυρίως για μεταφορά αρχείων και μονο απο υπολογιστή σε εσωτερικό σκληρό ή flash. στα πιο καινούργια υπάρχει η δυνατότητα usb over midi αλλά χρειάζεται και ανάλογη εγκατάσταση usb to midi driver της εκάστοτε εταιρίας αλλιώς δεν βλέπει τη συσκευή. όσο αφορά το midi και audio καλά είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει ώστε να κάνεις και τις ανάλογες συνδέσεις, το midi ΔΕΝ μεταφέρει ήχο αλλά data. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση