Προς το περιεχόμενο

Ηχογραφώντας με vst plugins εκτός daw με RME


dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε (όσοι ενδιαφέρεστε) τις δυνατότητες που προσφέρει η RME με τις κάρτες της και το λογισμικό ελέγχου της Totalmix για να ηχογραφήσει κανείς εκτός DAW χρησιμοποιώντας τα ευρέως διαθέσιμα vst plugins με ουσιαστικά καθόλου latency.

Το latency που παραμένει είναι ουσιαστικά (φαίνεται στο παράδειγμα) 4 ms αλε ρετούρ και ενδεχομένως κατι επι πλέον που μπορεί κάποιο βαρύ vst να προσθέσει, αλλά ουσιαστικά δεν παρεμβαίνει ο υπολογιστής ή το daw.

Αυτά γίνονται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή live professor που είναι ένα πρόγραμμα vst host και την δυνατότητα loopback που προσφέρει η RME μέσω του totalmix.

Στην συνέχεια αν κάποιος θέλει μπορεί να εισαγάγει το βασικό dry σήμα του, αλλά και όλα τα wet με plugins που πιθανόν έχει προσθέσει, ως ξεχωριστά tracks στο daw, παρακάμπτοντας το latency λόγω της διαδρομής εντός daw.

Φυσικά για live μπορεί κάποιος αν θέλει να κάνει και ηχογράφηση απ ευθείας από την κάρτα σε usb stick μέσω της δυνατότητας durec που προσφέρουν οι πιό σύγχρονες κάρτες της RME όπως η ucx ii ή ufx ii.

Το stream κρατάει περίπου μια ώρα, αλλά είναι ενδιαφέρον για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει σε μια σοβαρή κάρτα.

 

 

  • Like 4

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου