Προς το περιεχόμενο

Μουνταδα σε καμπίνα 2 επί 12


geka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και συγγνώμη εκ των προτέρων για το μακριναρι.

 

Έχω εδώ και κάποιους μήνες την vht καμπίνα 2 επί 12.  Πάνω της φοράει ένα eminence tonker και ένα eminence swamp thang. Από τα 2 ίσως το St είναι καινούριο με λίγες ώρες λειτουργίες μέσα στο σπίτι. Σε πρόβα δεν έχει παίξει ακόμα η καμπίνα. Οι κιθάρες που παίζουν μαζί της είναι ένα σκάφος με tv Jones classic και μια tele με διπλό neck) κ μόνο(Bridge) μαγνήτη.  Προς το παρόν ο ενισχυτής που συνεργάζεται είναι ο Morgan mvp23 (που ναι και combo), ενώ σε 2 με 3 μέρες περιμένω ένα κλώνο Fender blackface για τον οποίο προορίζεται και κυρίως η καμπίνα για πρόβες έξω από το σπίτι με μπάντα. 

 

Παρ όλα αυτά μου χουν προξένησει εντυπωση τα εξής που με κολλάν μέχρι στιγμής να παιζω με την συγκεκριμένη καμπινα: Ο ήχος της είναι εξαιρετικά μουντος και λασπωδης( περίμενα το αντίθετο και μ αυτά τα μεγάφωνα). Ειδικά στη μεσαία και στην πάνω θέση στα καθαρά δεν υπάρχει ευκρίνεια όπως θα ηθελα και είναι για πολύ ήρεμα παιξιματα. Με  od και dist γίνονται πιο δύσκολα τα πράματα. Χρειάζεται να ρίξω σχεδόν ολο το μπασο και αρκετά τα μεσαία του morgan(που 3χει πολλά), αλλά το αποτέλεσμα φέρνει παράξενο ηχόχρωμα. Με το μεγάφωνο του Morgan(celestion G12H75) παρ όλο που δυσκολεύτηκα τον φέρνω βόλτα με αλλαγές στο eq. Είναι και ο Morgan σκοτεινός πάρα τις el84. 

 

Επίσης παρόλο που τα μεγάφωνα έχουν πιο πολλά watt μερικές φορές νομίζω ότι ακούγεται πιο σιγα από την καμπίνα του Morgan. 

 

Σκέφτομαι τα εξής :

- ότι η καμπίνα είναι στο πάτωμα σε σχέση με το άλλο ηχείο που ναι σε βάση πιο ψηλά. Δυστηχως έχει ροδακια και είναι βαριά για να μπει σε βάση. 

- ο συνδυασμός των μεγαφωνων είναι αρκετά dark έτσι κι αλλιώς και ταιριάζει καλύτερα με αμερικανικά κυκλώματα ενδεχομένως. 

- ότι στις 2 κιθάρες μου υπάρχει μόνο ένας μονος μαγνήτης( Tele Bridge) 

- ότι οι καμπίνες με 2 μεγάφωνα έχουν έτσι κι αλλιώς πολλά μπάσα και χαμηλό μεσαία. 

-ότι κάτι έχουν πάθει τ αυτιά μου( παίζει κι αυτο:)) 

 

Αν υπάρχει καμία σκέψη να βγάλω  ακρη ευπρόσδεκτη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω οτι τα eminence εχουν μια ταση προς στο σκοτεινο, σαν να τα πλακωσε κουβερτα, οσα εχω ακουσει, τουλαχιστον.

 

Δεν παιζουν σημασια τα watt, αλλα τα db για το ποιος συνδυασμος μεγαφωνων ακουγεται πιο δυνατα. Και το eq κανει, επισης, τη διαφορα.

 

Μαλλον το προβλημα σου ειναι οτι εχεις σκοτεινο ενισχυτη, με σκοτεινα μεγαφωνα. Με celestion δεν εχεις θεμα. Mε eminence εχεις, και ειναι το voicing που δεν ταιριαζει. Αυτο μυριζομαι οτι συμβαινει...

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

σαν να τα πλακωσε κουβερτα

Κάπως έτσι είναι όντως και δεν υπάρχει κουβέρτα να την βγάλω να τελειώνουμε. 

Ο συνδυασμός είναι κλασσικός και προτείνεται από αρκετούς. Είχα την εντύπωση όμως ότι τα συγκεκριμένα μεγάφωνα δεν είναι σκοτεινά, ειδικά το tonker. 

Καλά σίγουρα είναι κι ο χώρος μου νομίζω. Γιατί και στον Morgan με το δικό του μεγαφωνο βλέπω στο yt με παρόμοιες κιθάρες που τα χουν όλα στη μέση και ακούγεται χάρμα. Σε μένα δεν είναι ετσι θέλει άλλη ρύθμιση. Αλλά το φέρνω βολτα

Έρχεται και το φεντεροειδες, να δω κ μ αυτό τι θα γίνει. 

8 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Δεν παιζουν σημασια τα watt, αλλα τα db για το ποιος συνδυασμος μεγαφωνων ακουγεται πιο δυνατα

Και σ αυτό υποτίθεται ότι είναι πιο δυνατά από το Creamback αν δε κάνω λαθος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικά modulation.

Od: Jam tubedreamer 808 2 σε ένα. Αυτό τα έχει τα μεσαία του, γι αυτό και τα ρίχνω από τον ενισχυτή σε κάθε περίπτωση 

Rattler(σα το rat) 

Mig muff (fuzz). Παίζει μόνο με καθαρό κανάλι αυτό σωστά. 

Από κει και πέρα 3χω και comp, booster όταν χρειάζονται και έχει και το eq pedal δικό του ελαφρύ od. 

Εννοείται ότι δε παίζουν μαζί όλα αυτά, το πολύ 2 μαζί. 

Παίζω αρκετή ώρα όμως και καθαρά μόνο με delay. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκετα σκοτεινα πεταλια τα περισσοτερα, δυσκολευουν το εργο σου. Εχεις creamback, αρα σχετικα bright μεγαφωνο. Η 2χ12 εχει πιο σκοτεινα μεγαφωνα, και πας και βαζεις σκοτεινα πεταλια. 

Χρειαζεσαι presence. Βαλε, εστω, κανα bright πεταλι για δοκιμη. Πιστευω οτι θα φερει πολυ το eq στα μετρα σου, αλλα η αισθηση της κουβερτας, και της χαμηλοτερης εντασης, δεν θα φυγει.

Νομιζω πας για αλλαγη μεγαφωνων, εαν δεν σου αρεσουν και με τον blackface....

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πετάλια τα έχω εδώ και πολλά χρόνια. Έχω συνηθίσει μ αυτά. Τα μεγάφωνα της διπλης τώρα τα πήρα σχετικά. Το Creamback είχα την εντύπωση ότι θεωρείται λίγο πιο σκοτεινό από τα greenback κλπ. Νομίζω γι αυτό κι ο Morgan το βάζει στους combo με τις el84. Και για headroom φυσικά. Τέλος πάντων. 

10 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Βαλε, εστω, κανα bright πεταλι για δοκιμ

Είχα ένα που ήταν όπως λες και υπέροχος ηχος. Msd telegun. Αλλά μου βγάζε πολυ θόρυβο στην αλυσίδα σε όλες τις θέσεις, αλλά ακόμα κι όταν έπαιζε μόνο του κ χωρίς πολυ gain. Και το δωσα αφού του έκανα service πρώτα χωρίς να διορθωθεί. 

 

Ποιά είναι πιο σωστά μεγάφωνα κατά τη γνώμη σου με τα συγκεκριμένα πεταλια; υπέθεσε ότι ο μεγαλύτερος ενισχυτής μου είναι στα 40 watt. 

Επεξεργασμένο από geka
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν σου αρεσει ο ισορροπημενος ηχος του creamback? Εαν σου αρεσει, φτιαξε τη καμπινα με τα ιδια, ή 60αρια ή καποιον αλλον συνδυασμο.

 

Δεν μπορω να σου προτεινω διοτι δεν ξερω τι ηχο θες (ξερω τι ηχο δεν θες, δλδ eminence), και δεν γνωριζω πολλα μεγαφωνα περα απο εκεινα που εχω δουλεψει.

 

Εαν θες τη γνωμη μου, δουλευε τον morgan σαν combo, περιμενε να ερθει ο blackface για να δοκιμασεις και εκει την καμπινα, και μετα αποφασιζεις τι θα κανεις.

 

Προς το παρον, μπορεις να "πεταξεις" 70 ευρω και να αγορασεις ενα ehx crayon να δεις πως θα σου φερει τον ηχο. Καλο πεταλι ειναι, απο εκεινα που μενουν. Κλωνος του bb preamp λεγεται οτι ειναι (δεν ξερω εαν αληθευει). Αρκετα bright σε σχεση με ts, με παραπανω grit, και πιο transparent. 

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, geka είπε

Είχα την εντύπωση όμως ότι τα συγκεκριμένα μεγάφωνα δεν είναι σκοτεινά, ειδικά το tonker. 

 

Και πολύ σωστή εντύπωση έχεις, μόνο σκοτεινό δεν είναι το tonker

 

Σήκωσε την καμπίνα από το πάτωμα. 

 

Με bf κύκλωμα θα ακούγεται πάντως καλύτερα αυτός ο συνδυασμός ο Morgan έχει περισσότερα μεσαία και τα celestion του ταιριάζουν περισσότερο, αν και το Tonker σαν μεγάλο Celestion με λίγο λιγότερα πρίμα είναι, ίσως το ST ,που σκοτώνει σε bf ,που έχει ακόμα λιγότερα πρίμα να χαλάει τη δουλειά αν και δεν το νομίζω...

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου