Προς το περιεχόμενο

Ήμουν 27 και ήταν 37 χρόνια πριν


dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρέπει να γερνάω. Εχω αρχίσει να μην πιστεύω ότι έζησα κάποια γεγονότα. Κυρίως ίσως, επειδή πλέον δεν μπορώ να πιστεψω ότι έπαιξα ποτέ ζωντανά σε κοινό αυτά τα κομμάτια. Ευτυχώς υπάρχουν έντυπες καταγραφές και οι προφορικές λένε ότι τα είχαμε πάει πολύ καλά.

Ήταν Δεκέμβρης 1984.

Παίξαμε 3 κομμάτια. Από αυτά το ένα υπάρχει μόνο στην επανέκδοση σε cd του πρώτου και μοναδικού lp σε βινύλιο των a priori.

Τα άλλα δυο, δεν παίχτηκαν ποτέ ξανά.

Τα ξαναστρώσαμε ξανά σε daw από τις αρχικές παρτιτούρες το μέν ένα ο Ντάνης Τραγόπουλος και το άλλο εγώ και τα παίξαμε όλα μόνοι μας. Εχω μια μικρή συμμετοχή στο πρώτο.

Ο χορός των Βακχών και

Η κάθοδος των μυρίων

 

Συνθέσεις του Γιώργου Κωνσταντινίδη (1956-2009)

(Στη φωτό από την ιστορική εμφάνιση του 1984 από αριστερά Ντάνης Τραγόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Αναδολής, Δημήτρης Γουμπερίτσης. Τερμα δεξια καθιστός... ο υποφαινόμενος) 

 

 

 

1984-α φεστιβαλ τζαζ προγραμμα 2.jpg

  • Like 19
  • Ευχαριστώ 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κορυφαία μουσική. Το 2ο μου άρεσε περισσότερο. Μακάρι να είχαμε και σήμερα τέτοιες μπάντες/μουσικές.. ή μήπως έχουμε; δεν κατέχω και πολύ την εγχώρια τζαζ σκηνή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή η ταλάντευση μεταξύ ηπειρώτικων και Emerson Lake & Palmer είναι πραγματικά απίθανη! Στο δικό μου αυτί το ηχόχρωμα μου φέρνει περισσότερο σε prog rock παρά σε jazz. Τροφή για το μυαλό, κουραστική ίσως (στο δικό μου απροπόνητο αυτί) αλλά πολύ, μα πολύ ενδιαφέρουσα.

 

Συγχαρητήρια, έστω και με καθυστέρηση... δεκαετιών!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον Prog rock ήταν, αν και τότε η πιό συνηθισμένη ταμπέλα που μας είχαν κολλήσει ήταν τζαζ ροκ.

Τώρα ότι το πρώτο φέρνει αρκετά σε ELP είναι ίσως σύμπτωση που ο Ντάνης χρησιμοποίησε στα πλήκτρα τέτοιους ήχους και ο Γιώργος συνθετικά έχει αρκετά ανορθόδοξα διαστήματα επηρεασμένος όμως περισσότερο από μένα, διότι στο γκρουπ μόνο εγώ ήμουν ο παθιασμένος με ELP και αρκετά από τα δικά μου ριφ έφερναν προς τα εκεί. Πιθανότατα τους επηρέασα.

 

Μια διόρθωση, το δεύτερο (κάθοδος των Μυρίων) παίχτηκε και άλλη μια φορά ζωντανά μετά το 1984, το 2010 μετα το θάνατο του Γιώργου. Εχω την εντύπωση ότι το 1984 το παίξαμε καλύτερα. 

Φυσικά όλα με click track στο cubase και με σβήσε γράψε όλα ακούγονται ωραία. Δεν μπορώ να διανοηθώ να τα ξαναπαίξω ζωντανά.

Επεξεργασμένο από dimsonic
  • Like 4

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου