Προς το περιεχόμενο

Προβλημα προσαρμογης μπρατσου 24 frets scalloped σε fender squier.


John.S.
Η απάντηση από τον odis13,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα σας  ,

πριν λιγο  καιρο  λοιπον αγορασα  απο την Κινα  ενα μπρατσο   24 frets scalloped ,επειδη ειχα ενα  σωμα  απο  fender squier  ειπα να κανω ενα project   σε  24 frets scalloped   επειδη ολες μου οι κιθαρες  εχουν  24 frets , πραγμα που δεν ηταν σωστο .......Το θεμα  λοιπον   ειναι  οτι    το   fender squier  ηταν για 21  ταστα   και  ως μη εμπειρος  την πηγα σε τεχνικο   για να βαλει το   μπρατσο     και να κανει τις εργασιες   και    ο οποιος αφου εκανε τις μετρησεις    μου ειπε οτι επειδη  το   fender squier  ηταν για 21  ταστα  δεν κανει  το   μπρατσο, ........πραγματικα  δεν ξερω τι να κανω  .....υπαρχει καμια πατεντα ?υπαρχει κατι? μπορει να κοπει το    μπρατσο σε  21  ταστα ?μπορω να το βαλω σε  αλλο σωμα  κιθαρας ?Παρακαλω  την βοηθεια  σας , σας ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Εν συντομια οχι, κατα 99% πεταξες τα λεφτα σου.

 

Το να αλλαξεις μανικι σε μια κιθαρα και να πας απο 21 ταστα στα 24 δεν ειναι καθολου απλο. Υπαρχουν πολλοι λογοι που τα πραγματα περιπλεκονται και δεν μπορεις απλα να κουμπωσεις ενα 24αρι μανικι στην θεση του προηγουμενου και δεν μας εχεις γραψει ακριβως ποιο ειναι το προβλημα (αν και μπορω να φανταστω).

 

Καταρχας, να ξεκινησουμε απο τα βασικα που θα σε απασχολουσαν ακομα και αν ηθελες να αλλαξεις  το original μανικι με ενα αλλο ιδιων spec. Πρεπει προφανως το heel του νεου μπρατσου να ταιριαζει με το neck pocket της κιθαρας. Μιας και η κιθαρα σου ειναι Squier το neck pocket του σωματος θα πρεπει να εχει τις standard διαστασεις για Fender strat, οποτε οποιοδηποτε after-market μανικι που πωλειται ως replacement για Fender strat θα επρεπε να εχει το σωστο heel ωστε να ταιριαξει. Μεγαλη σημασια στο "θα επρεπε" - δεν ξερω τι ειναι το κινεζικο μανικι που αγορασες και κατα ποσο ειναι/ισχυριζεται οτι ειναι standard Fender spec. 

 

Τωρα αν το μανικι εχει οντως τυπικες διαστασεις Fender strat neck αλλα εχει 24 ταστα, τοτε πρεπει να εχει πολυ μεγαλο overhang για να χωρεσουν αυτα τα εξτρα ταστα, οπως πχ τα παρακατω μανικια της Warmoth. 

 

https://warmoth.com/guitar-neck-fret-numbers

 

Το προβλημα εδω ειναι οτι αυτο το overhang με τα εξτρα ταστα θα βρισκει πανω στον neck μαγνητη. Σε μια τυπικη στρατ ο neck μαγνητης βρισκεται ακριβως εκει που θα επρεπε να ειναι το 24ο ταστο, οποτε καταλαβαινεις το προβλημα. Θεωρητικα φανταζομαι οτι αν το μανικι σου ειναι οντως σαν αυτα του λινκ θα μπορουσες να κοψεις την ταστιερα και να το μετατρεψεις σε 21 fret. Περαν προφανως του ποσο αστειο θα ηταν αυτο το εγχειρημα θα σου κοστιζε και απαγορευτικα φανταζομαι.

Θα φανταστω οτι το μανικι που βρηκες δεν ειναι σαν αυτα της warmoth αλλα ειναι καποιο generic κινεζικο 24αρι μανικι σαν τα παρακατω

 

https://www.ebay.co.uk/itm/203298103761?hash=item2f5582e1d1:g:OZIAAOSwU55florn

 

που σημαινει οτι οι διαστασεις του heel ειναι πιθανον τελειως ακυρες, οποτε δεν παμε πουθενα. Αλλα ακομα και αν με καποιο τροπο οι διαστασεις του heel ταιριαζαν και καταφερνες να το μπηξεις μεσα στο pocket, θα κατεληγες να εχεις προβλημα με την γεφυρα της κιθαρας. Ειναι σχεδον βεβαιο οτι μιας και με το νεο μανικι (που ειναι "μακρυτερο" απο το προηγουμενο αφου εχει 24 ταστα αλλα δεν εχει overhang) θα "μετακινηθει" η σχετικη θεση του 12ου ταστου σε βαθμο που δε θα μπορει να διορθωθει απλα με τα intonation screws της γεφυρας, δηλαδη η κιθαρα σου θα παιζει μονιμα τελειως ξεκουρδιστη. 

 

 

  • Like 1
  • Συμφωνώ 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση  ,  ακριβως  αυτο που  ειπες  οτι

  '' Ειναι σχεδον βεβαιο οτι μιας και με το νεο μανικι (που ειναι "μακρυτερο" απο το προηγουμενο αφου εχει 24 ταστα αλλα δεν εχει overhang) θα "μετακινηθει" η σχετικη θεση του 12ου ταστου σε βαθμο που δε θα μπορει να διορθωθει απλα με τα intonation screws της γεφυρας, δηλαδη η κιθαρα σου θα παιζει μονιμα τελειως ξεκουρδιστη.  ''''

 

αυτο  ακριβως  ειπε  και ο τεχνικος ......

Αυτο που προτεινε  ειναι να βρω ενα  σωμα  κιθαρας  που  ειχε  24αρι  μπρατσο  , και να μπει  το  μπρατσο , οποτε  για ibanez το βλεπω  αλλα θελει μετατροπη το μπρατσο  εκει  που μπαινει  στο  σωμα της κιθαρας ,  θα δουμε  , και παλι  σε ευχαριστω για την απαντηση

 

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Υπάρχει και πιο απλός τρόπος να γίνει η δουλειά.

Ουσιαστικά το πρόβλημα είναι ότι όταν μπει το μπράτσο η απόσταση από το nut μέχρι το δωδέκατο ταστο και η απόσταση από το δωδέκατο ταστο μέχρι την γέφυρα δεν είναι ίδια καθώς τα δύο κομμάτια είναι φτιαγμένα για διαφορετική κλίμακα κιθάρας.

Μπορείς αντί να μετακινήσεις την γέφυρα που είναι αρκετά δύσκολο να μετακινήσεις το μπράτσο.

Αφού μετρήσεις τις παραπάνω αποστάσεις αν η δεύτερη απόσταση είναι μικρότερη που λογικά κάτι τέτοιο συμβαίνει θα προσθέσεις την διαφορά σε μήκος με ένα μικρό κομμάτι ξύλο μπροστά από το μπράτσο εκεί που ενώνεται με το σώμα μπροστά από τον μαγνήτη.(όχι από κάτω)

Έτσι θα μεγαλώσει η κλίμακα.

Βέβαια οι βίδες θα πέσουν άλλου αλλά η διαφορά πρέπει να είναι μικρή διότι η φεντερ έχει μακριά κλίμακα.

Μην πας έτσι απλά σε άλλο σώμα διότι ούτε εκείνο μπορεί να κάνει.

Πρώτα να το μετρήσεις.

 

Επεξεργασμένο από Κβαντική Διεμπλοκή
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου