Προς το περιεχόμενο

Εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

 

Μετά από πολλές ατομικές προσπάθειες και δοκιμές/αλλαγές εξοπλισμού για να μειώσω τον θόρυβο μιάς από ότι καταλαβαίνω προβληματικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, θα πρέπει να αναζητήσω βοήθεια από κάποιον ειδικό.

 

Γνωρίζει κανείς ή ακόμα καλύτερα έχει δοκιμάσει κάποιον ηλεκτρολόγο, που να καταλαβαίνει τι σημαίνει θόρυβος στα κιθαριστικά εξαρτήματα (ενισχυτής, πετάλια), από που πηγάζει, καθώς και πως να το διορθώσει;

 

Ευχαριστώ,

Κώστας

Hot Dog .......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πριν καλέσεις ηλεκτρολόγο, θα πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος πως το πρόβλημα δεν είναι από τα δικά σου μηχανήματα - συνδεσμολογία κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
4 λεπτά πριν, stamkosk είπε

Σε άλλους χώρους, τα μηχανήματα είναι αθόρυβα

Σε άλλους χώρους του ίδιου διαμερίσματος;

Δηλαδή σε άλλους χώρους που παίρνουν ρεύμα από τον ίδιο πίνακα;

ή άλλους χώρους γενικώς;

Επεξεργασμένο από Μανώλης Χναράκης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος, το πρόβλημα παραμένει. Σε άλλους χώρους, γενικώς εκτός σπιτιού, το πρόβλημα δεν υφίσταται....

Hot Dog .......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ωραία.

Εξήγησε στον ηλεκτρολόγο να καταλάβει ακριβώς, πριν έρθει και σε χρεώσει.

Κάποιος που έχει άδεια υπογραφής, λογικά θα καταλάβει το πρόβλημα και θα το εντοπίσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Το πρόβλημα σου έτσι όπως το περιγράφεις πιθανότατα είναι τα ground loops. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις και κάποια άλλα που δεν μπορείς.

Κατ΄αρχάς σου προτείνω να βρεις στο youtube διάφορα βίντεο που περιγράφουν τί είναι τα ground loops. Προς Θεού όμως αγνόησε αν υπάρχει οποιαδηποτε πρόταση αφαίρεσης των γειώσεων, καθώς ενέχει ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ. 

Συνοπτικά και με δεδομένο ότι μόνο στο σπίτι σου έχεις πρόβλημα, το hum πιθανότατα προέρχεται από την κοινή γείωση που μοιράζονται διάφορες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι σου, ή από την κοινή πάλι γείωση που μοιράζεται ό ίδιος σου ο εξοπλισμός. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, αν το πρόβλημα σου προέρχεται από τα τροφοδοτικά των πεταλιών, είσαι τυχερός. Ένα isolated τροφοδοτικό, ακόμη και τα σχετικά οικονομικά της Harley Benton, θα σου λύσει το πρόβλημα. Αν το πρόβλημα όμως προέρχεται από τον ενισχυτή ή την αλληλεπίδρασή του με άλλες συσκευές του σπιτιού θα χρειαστεί κατ' αρχάς να προσπαθήσεις να συνδέσεις τις διάφορες αυτές συσκευές σε διαφορετικές πρίζες, με την ελπίδα ότι αυτές οι πρίζες δε θα μοιράζονται κοινή γείωση. Αν ούτε αυτό είναι εφικτό, τότε η μόνη λύση νομίζω είναι η αγορά μεγάλου μετασχηματιστή 1:1 για τον ενισχυτή σου, αυτό το τελευταίο όμως δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ για να ειμαι ειλικρινής και θέλει περισσότερο ψάξιμο. 

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι καλύτερα αντί για ηλεκτρολόγο να φωνάξεις κάποιον ειδικό σε ηχητικό εξοπλισμό. Ίσως τα παιδιά της Analog Touch αν είσαι από Αθήνα να μπορούν να σε βοηθήσουν.  

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου