Προς το περιεχόμενο

Tribute λίστες στο Spotify


fusionakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατά καιρούς ανταλλάζουμε με φίλους λιστούλες μας στο Spotify, και όντως στην εποχή μας που έχουν για τους περισσότερους - ακόμα και για τους ρομαντικούς - διαφοροποιηθεί οι συνθήκες ακρόασης, είναι μια ωραία μορφή παρεϊστικης σύνδεσης, ενώ καμιά φορά μια καλοφτιαγμένη playlist σε εκπαιδεύει και μουσικά. Εγώ όταν ξεκίνησα να ακούω μουσική μέσω Spotify, έφτιαξα τρεις μεγάλες λίστες που ανανεώνω συνέχεια (μία με αγαπημένα τραγούδια, μία με αγαπημένα ορχηστρικά κομμάτια συμφωνικού ή ambient χαρακτήρα, και μία με ορχηστρικά κομμάτια που βασίζονται στο οργανικό performance και τον αυτοσχεδιασμό), πράγμα το οποίο το προτείνω στον οποιονδήποτε να το κάνει, μιας που το να υπάρχει δυνατό περιεχόμενο συγκεντρωμένο όλο μαζί, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο σε στιγμές που η κούραση δεν ευνοεί το ψάξιμο.

 

Από κει και πέρα, εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει να φτιάχνω νέες μικρότερες playlists αγαπημένων μου μουσικών και συγκροτημάτων, μια διαδικασία που νομίζω ότι πάντα έχει ενδιαφέρον όταν γίνεται από κάποιον που αγαπάει πολύ το πρόσωπο ή τα πρόσωπα ενός αφιερώματος, και που έχει περάσει αμέτρητες ώρες ακούγοντας τη δισκογραφία κάποιου καλλιτέχνη. Ειδικά εδώ μέσα, που τριγυρνούν πολλά άτομα που έχουν ακούσει από πολλή έως πάρα πολλή μουσική, αν συγκεντρώναμε τέτοιες λίστες (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ήταν υπεραπλουστευτικές - τύπου βάζω ένα ένα όλα τα κομμάτια μιας δισκογραφίας - ή ελλιπείς - τύπου προχθές έμαθα έναν καλλιτέχνη και κατευθείαν είπα να του φτιάξω και μια playlist), θα γινόταν ωραία φάση.. μόνο να δει κανείς τα λίγα αφιερωματικού χαρακτήρα πράγματα που γράφτηκαν π.χ. στο thread του Pat Martino, ή άλλα που γράφονται περιστασιακά στο "Τι μουσική ακούτε τώρα;" το καταλαβαίνει.

 

Κάνω το ξεκίνημα λοιπόν, και ελπίζω κι άλλοι να ακολουθήσουν.

 

 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderator

Πολύ ωραία ιδέα! Αν και ακούω μουσική από το Spotify αποκλειστικά εδώ και 3 χρόνια, δε χρησιμοποιώ λίστες.

 

Κάποιες φορές ακούω τα Daily Mixes, αλλά συνήθως πηγαίνω από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη γιατί προτιμώ να ακούω ολόκληρα albums.

 

Στηρίζω παρ'όλα αυτά, μακάρι να ανεβάσουν κι άλλοι τις δικές τους λίστες.

  • Like 2

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ μόνο albums ακούω όπως περιγράφεις, σαν τον παλιό κλασικό τρόπο.

 

Απλά για δικούς μου αγαπημένους μουσικούς μου αρέσει να κάνω και λίστες από ολόκληρη τη δισκογραφία τους.. τόσο για την πάρτη μου (όταν θέλω να επιστρέψω σε κάτι γνώριμο απλά πατάω το κουμπί και παίζει ακριβώς αυτό που θέλω να ακούσω), όσο και σαν πρόταση, για να γνωρίσουν τη μουσική τους όσοι δεν έχουν εμβαθύνει ιδιαίτερα σε ολόκληρη τη δισκογραφία τους (το οποίο θεωρώ χρήσιμο ειδικά για κόσμο που δεν έχει πολύ χρόνο να αφιερώσει για συγκεντρωμένη ακρόαση).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Θα μπορούσαμε να κάναμε και κάτι άλλο 

 

Τώρα που το τελειώνει το έτος , το Spotify σου φτιάχνει μια λίστα με τα αγαπημένα σου της χρονιάς 

 

Ορίστε τι έφτιαξε για το προφίλ μου 

 

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1EUMDoJuT8yJsl?si=jXGHX6dESxCYTVM0EkuJWQ&utm_source=copy-link

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου