Προς το περιεχόμενο

Εχει κανεις πουλησει κιθαρα σε Αμερικανο?


Aris Spa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχει στειλει κανεις κιθαρα σε Αμερικη? Πουλαω μια κιθαρα και ειναι ενας Αμερικανος που θελει να αγορασει (ρεβερμπ). Ξερω οτι στην Ευρωπαικη Ενωση περιπου τα παει 100 ευρω να στειλεις περιπου. Επισης οταν μιλαμε για μεγαλα ποσα πχ 2000 ευρω. Θα φορολογηθουν αν σε πληρωσει στη τραπεζα σου κατευθειαν? 

Γενικα η συναλλαγη με Αμερικη συμφερει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είσαι σίγουρος ότι είναι αμερικάνος?

θα έλεγα να αποφύγεις

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, dimsonic είπε

είσαι σίγουρος ότι είναι αμερικάνος?

θα έλεγα να αποφύγεις

γενικα εχω παρεδωσε αρκετα με αμερικη καθως εχω πουλησει καποια πεταλια σε φιλο μου αμερικανο απλα ποτε κατι μεγαλο σαν μια κιθαρα μαζι με σκληρη θυκη. Ναι ειμαι σιγουρος ειναι μεσω ρεβερμπ με καλες κριτικες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Aris Spa είπε

Θα φορολογηθουν αν σε πληρωσει στη τραπεζα σου κατευθειαν? 

 

Στο τέλος κάθε έτους όλες οι τράπεζες στον....πλανήτη γη στέλνουν σε όλες τις...εφορίες στον πλανήτη γη τα υπόλοιπα των λογαριασμών, επενδύσεων, ασφαλειών, μετοχών κτλ. των πελατών τους (με εξαίρεση κάποιες χώρες μπανανιες  που δεν συμμετέχουν στην ανταλλαγή πληροφοριών).

Οι ελληνικές τράπεζες έτσι κι αλλιώς τα τελευταία 10 χρόνια λειτουργούν ως παραρτήματα της εφορίας μια και δεν έχουν και τίποτα άλλο να κάνουν. 

Αν τα εισοδήματα που δηλώνεις δεν τα δικαιολογούν (ανά τα χρόνια φυσικά όχι μόνο ενός έτους) πληρώνεις φόρο που μπορεί να φτάσει και το 150% των μη δηλωθεντων ποσών μαζί με τα πρόστιμα. 

Αν τα δικαιολογούν δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 

Επίσης καταθέσεις και αναλήψεις που υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ αναφέρονται άμεσα στην εφορία και πρέπει να δικαιολογουνται από τα δηλωθεντα εισοδήματά. 

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από άλλες συναλλαγές με χώρες εκτός ΕΕ, εγώ θα σε συμβούλευα να προσέξεις τα παρακάτω:

α) Να σου καταθέσει μπροστά όλο το ποσό και στο έμβασμα που θα κάνει να είναι σε Ευρώ και να ορίσει ότι τα τραπεζικά έξοδα θα τα αναλάβει όλα αυτός ως καταθέτης,  δηλαδή στα τραπεζικά έξοδα να διαλέξει την επιλογή "OUR", αλλιώς θα χάσεις και από την ισοτιμία και από τα νταβατζιλίκια των τραπεζών και σε σένα θα φτάσουν αρκετά λιγότερα χρήματα από τα συμφωνημένα.

β) Τη μεταφορά και τη συνεννόηση με την κούριερ ή τη μεταφορική που θα αναλάβει την εξαγωγή, να την αναλάβει εξολοκλήρου ο παραλήπτης στις ΗΠΑ με δικό του κωδικό στην κούριερ και όλα τα έξοδα στον κωδικό του, αλλιώς οι κούριερ θα σε ταράξουν στις χρεώσεις (εκτελωνιστικά εξαγωγής, κ.ο.κ.).

 

Με τα παραπάνω πιστεύω οτι θα είσαι κατά 99% καλυμμένος. Το θέμα είναι οτι μάλλον αυτόν δεν τον συμφέρει, εκτός αν είναι γαλαντόμος και του περισσεύουν.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου