Προς το περιεχόμενο

Προκαταβολική κατάθεση για αγορά οργάνου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα προς απαντες. 

Πριν απο λίγο επικοινώνησα με ένα πωλητή, για ενα όργανο που ήθελα κάμποσο καιρό τώρα. Η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε καθως διαφωνήσαμε στα διαδικαστικά. Ήθελε δηλαδή προκαταβολη σε τράπεζα για όλο το ποσο πριν στειλει το όργανο, ενώ εγώ ήθελα αντικαταβολή για να είμαστε και οι δυο εξασφαλισμένοι. Ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν, το κάνετε αυτό; Δηλαδη με τόσα που ακούμε και στις εποχές που τα χρήματα δεν τρέχουν στο δρόμο, βάζετε σε αγνωστο άνθρωπο (ο δικό μου ακουγόταν σοβαρός , δεν το συζητώ) απο την άλλη μερια της Ελλάδας το ποσό προκαταβολικά; 

Μου χει κάνει μεγάλη εντύπωση γιατι σε δυο ή τρεις περιπτώσεις που μου ζητήθηκε κατι τέτοιο, οι πωλητές ενοχλήθηκαν που θέλησα να εξασφαλίσω τον εαυτό μου. Θεώρησαν οτι προσβάλω την τιμιότητα/ειλικρίνειά/φερεγγυότητά τους, ενώ ούτε ποτε τους είχα δει, ούτε τους ήξερα, ούτε μπορούσα να ξέρω αν ο ανθρωπος ειναι αυτός που λέει. 

Η απορία μου είναι, μήπως είμαι εγώ λάθος; Μήπως με κάποιο τρόπο η σωστή συναλλαγή απο απόσταση ειναι εξασφαλισμένη με τα λεφτά προκαταβολικά και γω το χάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, juan_de_viann είπε

Ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν, το κάνετε αυτό; Δηλαδη με τόσα που ακούμε και στις εποχές που τα χρήματα δεν τρέχουν στο δρόμο, βάζετε σε αγνωστο άνθρωπο (ο δικό μου ακουγόταν σοβαρός , δεν το συζητώ) απο την άλλη μερια της Ελλάδας το ποσό προκαταβολικά; 

 

Τρελός παπάς σε βάφτισε 

  • Συμφωνώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, juan_de_viann είπε

Εμένα; Την έχασα την κιθάρα ειπαμε...

 

Όχι,αυτον που σου ζήτησε να του προκαταβαλεις τα λεφτα

  • Συμφωνώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γεγονός ότι:

πάγια τακτική της πλευράς των πωλητών είναι αυτή της προκαταβολής των χρημάτων.

Το αν θα το κάνει ο υποψήφιος αγοραστής είναι δικό του θέμα. Το έχω κάνει προσωπικά σε μικρά ποσά ή ας πούμε σε σοβαρά sites, δηλαδή που ξέρω ότι συχνάζει σοβαρός κόσμος.

Προσωπικά ως αγοραστής ή πωλητής προτείνω χέρι χέρι ή αντικαταβολή

  • Συμφωνώ 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δε συμφωνούν να τους καταθέσω τα μισά πρίν την παραλαβή και τα υπόλοιπα μετά, αφού διαπιστώσω οτι όλα είναι ΟΚ. Τόσο παρτάκηδες πια.. Όταν πούλησα ένα μόνιτορ πριν 2 χρόνια έτσι έγινε και μια χαρά, καμμιά ανασφάλεια, κανένα πρόβλημα και τό'στειλα στη Σαμοθράκη, που, άμα γινότανε στραβή, τρέχα-γύρευε. Αν ο πωλητής είναι εντάξει, δε θα έπρεπε να σου αρνηθεί αυτή τη μέση λύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς και δεν στέλνεις χρήματα, ο μοναδικός λόγος είναι ότι στα φάει δεν υπάρχει πιθανότητα να τα πάρεις πίσω εύκολα.

 

Ωστόσο, τα τελευταία 11 χρόνια που συχνάζω στις αγγελίες έχω ακολουθήσει διάφορες τακτικές!

- ΑΝ έχουμε και οι δύο πολλές υψηλές αξιολογήσεις και το ποσό είναι μικρό μπορεί να τα βάλω, αλλά αντίστοιχα και ο άλλος μπορεί να δεχτεί το 50% μπροστά και το υπόλοιπο με τη παραλαβή - αυτό μας βοηθάει να γίνει γρήγορα η συναλλαγή πχ με ΚΤΕΛ

- ΑΝ είναι σε πόλη της επαρχίας που μπορεί να έχουμε κοινούς γνωστούς, χρησιμοποιώ κάποιο γνωστό σαν μεσάζοντα - με έχει σώσει που ένας καλός φίλος μου έχει προβάδικο στη Θεσσαλονίκη.

- ΑΝ είναι σε κοντινή πόλη (Κόρινθος - Χαλκίδα) μοιράζουμε τα μεταφορικά και πετάγομαι και το αγοράζω

- Το καλύτερο όμως, για μένα που είμαι Αθήνα, είναι να το στείλει σε κάποιο φίλο του/συγγενή με τον οποίο κάνω το εξής deal: "σε παίρνω από το σπίτι σου, πάμε ΚΤΕΛ/courier, ελέγχω το αντικείμενο και αν είναι οκ στέλνω τα λεφτά επι τόπου, αν όχι πληρώνω τα μεταφορικά να το στείλουμε πίσω επί τόπου" και έχω σαν μάρτυρα τον γνωστό του, τον οποίο μετά τον πάω και σπίτι του. Έτσι αγόρασα έναν ακριβό ενισχυτή και τελικά με τον "αθηναίο" μεσάζοντα βρεθήκαμε να έχουμε και κοινές παρέες. 

 

Δεν προτιμώ την αντικαταβολή, πολύ μεγάλη αναμονή και τελικά ο άλλος μπορεί να σου έχει βάλει μέσα πέτρες. - Τα ΕΛΤΑ και οι εταιρείες courier δεν σε αφήνουν να ανοίξεις το δέμα

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ το ίδιο κάνω.Ζηταω κατάθεση αλλά και σαν αγοραστής κάνω κατάθεση.Απλα ζητάω κινητό τηλέφωνο και προφίλ φβ ώστε να δω αν είναι εντάξει άτομο.

Πριν λίγο καιρό ένα παιδί εδώ πούλαγε ένα πετάλι που ήθελα.Μου ζήτησε κατάθεση και του είπα να μου δώσει προφίλ φβ.Δεν απάντησε δεν έγινε η συναλλαγή.

Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Η αντικαταβολή είναι ταλαιπωρία αλλά αν κάποιος επέμενε θα ζηταγα ένα ποσό λίγο πάνω από τα ταχυδρομικά πχ 20 ευρώ κατάθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αντικαταβολή δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ταλαιπωρία.

 

ούτε το να δεις ένα προφιλ καταλαβαίνεις τίποτα, ούτε σε εξασφαλίζει ένα κινητό.

Το μόνο που σε εξασφαλίζει κάπως είναι να ανοίξεις μια συζήτηση και να καταλάβεις με τι έχεις να κάνεις. Πρόσφατα, πριν 10 μήνες αγόρασα έναν ενισχυτή. Συμφωνήσαμε και ανταλλάξαμε και διευθύνσεις και λογαριασμούς. Στην πορεία διαπίστωσα ότι είχε στείλει ήδη πριν κάνω την κατάθεση. Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει έστειλα. Μα λεω δεν πλήρωσα ακόμα, δεν πειράζει λέει. Ας έρθει και μετά.

 

Τίποτα δεν σε εξασφαλίζει και όλα μπορούν να ανατραπούν.

Χερι χέρι ή αντικαταβολή. Μετά ...ο θεός βοηθός.

  • Συμφωνώ 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μιλάμε για αποστολή εξ αποστάσεως, τότε και ο πωλητής μπορεί να φοβάται με τον ίδιο τρόπο όπως και ο αγοραστής. Ο ένας δε θέλει να χάσει τα χρήματά του, ενώ ο άλλος δε θέλει να δώσει τσάμπα το προϊόν του. Γι αυτό υπάρχουν οι μέσες λύσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις καλό είναι να γίνονται χέρι με χέρι τέτοιες σημαντικές συναλλαγές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου