Προς το περιεχόμενο

Ξυλομαχίες (vol.12.678)


leon7pap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Ουάααοοοο... Μιλάμε ότι ο τύπος είχε πολύ χρόνο για κάψιμο.

 

Πάντως (και πάνω που πάω να γράψω βλέπω ότι κάτι είπε ο Σουπερφανκ που δεν το έχω δει, αλλά υποθέτω ότι ξέρω τι θα πει), αυτός που μου ήρθε στο μυαλό παρακολουθώντας το βίντεο, δεν είναι άλλος από τον... Σουπερφάνκιο!

 

Το βίντεο είναι η απόλυτη επιβεβαίωσή του, όταν διαχρονικά μας λέει: Οι μαγνήτες είναι το παν. Αλλά ορισμένοι από εμάς συνεχίζουμε τον νταλκά μας με τα... ξύλα 😄

 

Και αυτά βλέπουμε τώρα εμείς οι "ξυλολάγνοι" και πέφτουμε σε κατάθλιψη...

 

ΥΓ: Αχ Νίκο μου εσύ χρόνια τα λες, αλλά εμείς εκεί... με τα μαδέρια!

  • Χαχα 1

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα με θεωρουν εμένα τρελό που προσπαθώ εδω και μια 10ετια να φυγω τελειως και από τα "ξυλα"...στο σωμα τουλαχιστον γιατι δυστυχως ειμαι τόσο παράξενος στο μεγεθος/σχημα των μπράτσων που μοιραία ότι κιθαρα έχω μοντάρεται στα δικά μου παρανοϊκα specs. Με το ξυλο είναι ευκολο αυτο...

 

Αλλά δείξε μου ένα σώμα πούπουλο από carbon fiber (για να ειναι σημαντικα πιο ελαφρυ), σχήμα που να μοιάζει καπως σε strat (για να έχει παρόμοια εργονομία που να με βολέυει, strat, ibanez satriani, ακομα και parker με βολευουν σαν σώμα), πιο λεπτό και μικρό απο των παραδοσιακών strats και το αγοράζω επιτόπου. Καίω 3 strat σώματα στην μέση του σαλονιού Monterey style μπας και ζεσταθω κιόλας...

 

Μου αρέσει που όταν ξεκινησα να γκρινιάζω, χρόνια πριν, για το γεγονός οτι οι κιθάρες έχουν κολήσει ακόμα στα '50ies και πολυ θα γουσταρα να δοκιμάσω μια Parker, τις εφαγε η μαρμάγκα και αυτές.

 

Πριν απο 2-3 χρονια θυμαμαι πήγα Νακα να δοκιμάσω ένα τελευταιο κομμάτι (απο τις "φθηνες" του 1000αρικου). Μου λεει ο ανθρωπος, μισο να στην συνδέσω σε ενισχυτη, την κραταω ηδη, το αριστερο μου χερι ειναι ηδη τυλιγμενο στι μπρατσο, του λεω, ευχαριστω, δεν χρειάζεται, το μπράτσο δεν εχει καμια σχεση με αυτό που θα ήθελα (παρα πολυ πλατύ και προς το παχύ για τα δικα μου standards, λατρεψα τα ταστα, το βαρος, locking tuners, σωμα κοκ αλλά τι να το κανω)

 

Δεν πειράζει, ίσως κάποια στιγμη...

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...Αpussyα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
8 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

Ούτε οι μαγνήτες έχουν σημασία.Ο Ήχος βγαίνει από τον ενισχυτή.

Ούτε ο ενισχυτής έχει σημασία, ο ήχος βγαίνει απ τα ηχεία του εκάστοτε ακροατή.

  • Like 1
  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, kpeyos είπε

Ούτε ο ενισχυτής έχει σημασία, ο ήχος βγαίνει απ τα ηχεία του εκάστοτε ακροατή.

Βασικά ακούγεται από τα αυτιά του.Τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους νευρώνες του εγκεφάλου.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα πίστευα ότι στην ηλεκτρική μόνο οι μαγνήτες και ο ενισχυτής παίζουν ρόλο.... (Σχετικά με το tone πάντα)

και βλέποντας το βιντεάκι εκεί καταλήγω πάλι...

Αν κάποιοι "ακούνε" τα ξύλα τότε respect στην ικανότητα αυτή (σε όσους όντως την έχουν και όχι σε όσους νομίζουν πως την έχουν....έχω ρίξει το γέλιο της αρκούδας μετα από blind tests....  :-) 

Επίσης είμαι από αυτούς τους παράξενους που ΔΕΝ πιστεύουν σε καμία περίπτωση ότι το tone είναι στα χέρια ...αλλά στον εξοπλισμό και μόνο (η τεχνική και το στυλ είναι στα χέρια) αλλά αυτό είναι ενα άλλο θέμα  :-) 

Επεξεργασμένο από leon7pap

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σημαντικοτερο, για τον τόνο, είναι ο εξοπλισμός. Τον μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία.

Αλλα, όταν μιλάμε για δάκτυλα, δεν μιλάμε μόνο για εκείνα που χτυπούν τις χορδές, αλλά και για κεινα που ρυθμίζουν τα "pots" της κιθαρας, των πεταλιών και του ενισχυτή. Με το σκεπτικό αυτό, χωρίς τα κατάλληλα δάκτυλα, δεν θα βγει ποτέ σωστός ήχος.

  • Συμφωνώ 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Πέρα απο τον μαγνήτη (που διαλέγεις όποιον σου αρέσει τονικά) ο ήχος προέρχεται απο τα 2 σημεία που εδράζεται η χορδή. Γεφυρα (βαγονάκια) και nut.

 

Αν προσέξατε διαφορά τονική υπήρξε μεταξύ steel και brass βαγονιών. Και φυσικά θα άλλαζε σχετικά με διαφορετικό υλικό και στο nut.

Αυτός είναι ο ήχος της χορδής.

 

Απο εκεί και πέρα ο μαγνήτης που προενισχύει καθώς και όλα τα ενισχυτικά στη συνέχεια δίνουν και αυτά τον χαρακτήρα τους.

Αλλά η χορδή επηρεάζεται απο τα σημεία έδρασης και πολύ λίγο απο τα κσύλα όπως φάνηκε στο εξαιρετικό βίντεο. (Μου το έλεγε και ο @Harilatron.😉 )

 

Αυτά ισχύουν όμως για solid body.

Σε σκάφος ημιακουστικό ή ακουστικό τζαζοκούτι όπως ES-175 π.χ. ο ήχος της χορδής συνδυάζεται απο τον μαγνήτη και με αυτόν που βγάζει το ηχείο της κιθάρας και εκεί παίζουν ρόλο και τα ξύλα. 

 

Υ.Γ. Επίσης το υλικό των τάστων (αφού παίρνουν τη θέση του nut όταν παίζουμε) καθώς και η πένα σαν 3ο σημείο, επηρεάζει την χροιά.

  • Like 4
  • Συμφωνώ 1

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου