Προς το περιεχόμενο

Μαγνήτες: Κρατάτε τους εργοστασιακούς ή τους αλλάζετε;


kpeyos

Μαγνήτες: Κρατάτε τους stock ή τους αλλάζετε;   

35 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Μαγνήτες: Κρατάτε τους stock ή τους αλλάζετε;

    • Κρατάω τους stock
      18
    • Τους αλλάζω
      17


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Μιας που είμαστε σε mood για polls, ας βάλω κι εγώ ένα.

Γενικά το πρώτο πράγμα που κάνω σε μια κιθάρα προσωπικά είναι να αλλάξω μαγνήτες και συνήθως και wiring. Με τόσες πολλές ποιοτικές επιλογές πλέον μου είναι πολύ δελεαστικό να προσπαθήσω φέρω το όργανο ακριβώς στα μέτρα μου αλλάζοντας τον πυρήνα του ήχου του.

 

Αυτή τη στιγμή έχω 7 κιθάρες και μόνο στις 2 οι μαγνήτες είναι "μαμα". Στην SG με τους P90s, μιας που οι P90s της Gibson μου αρέσουν που είναι λίγο aggressive απ τους περισσότερους boutique και σε μια Gibson Studio, που πιθανότατα θα αλλαχτούν κι εκεί αλλά προς το παρόν έχω βολευτεί το stock σετ του οποίου ο overwound χαρακτήρας ταιριάζει στην συγκεκριμένη κιθάρα. 

Επίσης ποτέ δεν βάζω το ίδιο ακριβώς σετ σε δύο κιθάρες μου. Μου αρέσει να υπάρχει σαφής διαφοροποίηση: Έτσι η PRS φοράει DiMarzio PAF Masters, η R8 Tom Holmes, η Studio 490-498 (και εντός ολίγου ένα Fralin Modern set) και η Epi Flying V φοράει EMGs!!! Η μία Telecaster φοράει Fralin Vintage Hot, ενώ σιγά φτιάχνεται και μια parts με broadcaster wiring και Fender Nocaster set. 

 

Επεξεργασμένο από kpeyos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω δεν μπορώ να ψηφίσω καμία απ’ τις 2 επιλογές.

Στην 1 και μοναδική κιθάρα που πήρα πριν αρκετά χρόνια άλλαξα 2 σετ καθώς γενικά δεν ήξερα τι ήθελα και ακολουθούσα το trend της εποχής. Σίγουρα θα έπρεπε να δώσω περισσότερο χρόνο στους στοκ.

Αν έπαιρνα ξανά κιθάρα που θα ήταν και πιο συνειδητοποιημένη αγορά, θα το σκεφτόμουν πολύ περισσότερο για να κάνω την οποιαδήποτε αλλαγή γενικά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αγοράζω κιθάρα με βάση τον ήχο που ΜΠΟΡΕΙ να έχει αν αλλάξω μαγνήτες. 

Οπότε ψηφίζω στοκ (με εξαίρεση τους bridge μαγνήτες των  American std tele μέχρι το 2012 που είναι για κλωτΣες ενώ οι κιθαρες είναι σουπερ)

Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τους στοκ αμερικανικους Fender μαγνήτες όπως και με τους alnico ΜΙΜ και Squier. 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1
  • Συμφωνώ 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα μαγνήτης δεν σημαίνει ήχος. Είναι η επαφή του οργάνου με τον ενισχυτή. Πέρα από τον καλό ήχο (δεν είναι πάντα η προτεραιότητα), αποζητώ κι άλλα πράγματα. Φυσική ατάκα, καθάρισμα ήχου από ρίξιμο pot, ευαισθησία κλπ. 

 

Και τον ιδανικό ήχο αν βρω, ίσως τον αλλάξω μόνο και μόνο για ποικιλία.

 

Στις πιο πολλές κιθάρες έχω αλλαξει μαγνητες.

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικά δεν είμαι υπέρ των αλλαγών. Αλλά επειδή οι περισσότερες (ακόμα) κιθάρες μου είναι στην budget κατηγορία αγοράζονται με άμεσο στόχο την αλλαγή μαγνητών σαν πρώτη κίνηση, διότι ως γνωστόν το 95% του ήχου μιας κιθάρας είναι οι μαγνήτες (και η θέση τους στην κιθάρα)

  • Like 2

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγοραζω κιθάρα με βάση την εμφάνιση και την ευκολία που μου δίνει στο να παίζω...καθώς αυτά σε συνδυασμό με τον ήχο θα είναι που θα με κάνουν να πάρω μια κιθάρα από το stand και να παιξω...η οχι.Σε πολύ μεγάλο βαθμό ξέρω τι θα ακούσω από τον εκάστοτε μαγνήτη και ξέρω και τι ήχο θέλω...

Ευτυχώς δεν έχω τίποτε ιδιαίτερες απαιτήσεις για χρώμα (οτιδήποτε natural ώστε να φαίνονται τα νερά του ξύλου το λατρεύω...αρκεί να είναι matched η να μην είναι από....15 διαφορετικά κομμάτια το σωμα...και οτιδήποτε χρωματιστό το σιχαίνομαι) Θα αγόραζα εύκολα μια κιθάρα εμφανισιακά όπως τη θελω και με τα specs που θέλω και ας ήξερα ότι θα αλλάξω μαγνήτες...παρά μια που θα φορούσε τους αγαπημένους μου μαγνήτες (ας πούμε πχ SD hotrails με coil split wiring) αλλά θα ήταν είτε μπλε...είτε πράσινη είτε flame είτε quilt...κτλ.Δοξα τω Γιαραμπη στις μέρες μας είναι τόσες πολλές οι επιλογές...

 

  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιότερα ήμουν φαν του σπορ της αλλαγής γενικώς. Άλλαζα μανιωδώς μαγνήτες σε κιθάρες, μεγάφωνα και λάμπες σε ενισχυτές κλπ. Είχα μια τρομερή ανυπομονησία αν γίνεται να δοκιμάσω τα πάντα.

 

Κάποια στιγμή βρήκα ηχητικά αυτό που ήθελα και σταμάτησε η αναζήτηση. Δε με ενδιαφέρει πλέον να αλλάζω σετ μαγνητών 2 φορές το μήνα ούτε να δοκιμάσω όλα τα μοντέλα της αγοράς. Έχω κιθάρες και με αλλαγμένους και με στοκ μαγνήτες και είναι ακριβώς όπως τις θέλω. Επίσης αν αποκτήσω καινούρια, ξέρω πού θα πάω αν θεωρήσω ότι οι μαγνήτες θέλουν αλλαγή. 

 

  • Like 1

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η κιθάρα έρθει με μαγνήτες που μου κάνουν εκεινη την στιγμη, δεν τους αλλάζω (π.χ. 57RI με 57/62, για 13 συναπτά χρόνια εμειναν ως είχαν). Αν δεν μου κάνουν, τους αλλάζω (π.χ. MIJ/CIJ 68Ris με Texas Specials, εφυγαν τα σετς με την μια και μπηκαν CS69, ή πριν απο 2 χρόνια που συνειδητοποιησα οτι δεν έχω σχεση πλεον με single coil voicings, έφυγαν και αυτοι). Ξερω, ξέρω, duh? Το ίδιο και με τα wirings, αλλάζουν και τα γουστα και οι ανάγκες κοκ.

 

Αν ήταν να αγοραζα όργανα με βάση τους μαγνήτες και όχι με προτεραιότητα το playability και το functionality (και τα δύο με τα δικά μου standards προφανώς) αντί για 3 κιθάρες θα έπρεπε να έχω καμιά 10αριά σε βάθος χρόνου 30 ετών, χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο.

 

Το οτι αλλάζουν τα γούστα/θελω δεν σημαίνει οτι θα πουλήσω όργανα τα οποια με καλύπτουν κατα τα άλλα για να αγοράσω νέα μονο και μόνο για τους μαγνήτες ούτε και να έχω μισό δωμάτιο απο όργανα τα οποία σπάνια θα αγγίζω (εδω 3 κιθάρες έχω και νιώθω και άσχημα γιατι ουσιαστικά μονο μία ακουμπάω).

 

Και όπως πάντα, YMMV

 

ΥΓ1: δεν ψήφισα γιατι δεν με κάλυπτε καμία από τις 2 επιλογές

ΥΓ2: ναι, η αναζήτηση μαγνητών είναι μεγάλο rabbit hole, ευτυχισμένοι αυτοι που παιρνουν όργανο που τους ικανοποιούν οι μαγνήτες από την πρώτη στιγμή μεχρι και το τέλος.

Επεξεργασμένο από Freedom
  • Like 1

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...Αpussyα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πότε ναι, πότε όχι...

Δεν είναι δα και κατι περίπλοκο, ή μη αναστρεψιμο. Στην τελική ξαναβάζεις τους στοκ.

Περισσότερο πιστεύω εξαρτάται για το αν αξίζει τον κόπο και την επένδυση, παρά απο την σκοπούμενη αλλαγή στον ήχο.

Δηλαδή πχ σε μια Gene Baker B3 με tele bridge και mini humbuckers που έχω, δεν θα τους ακουμπούσα ποτέ γιατί είναι ταμαμ.

Έχω όμως μαζέψει με τα χρόνια και μια συλλογή σχετικά καλών humbuckers (Kloppmann, Voodoo, Haussel, vintage Gibson κλπ). Ε, στη Les Paul που έχω τους έχω δοκιμάσει όλους, όχι γιατί ήθελε upgrade, μια χαρα ήταν και οι στοκ, αλλά για πειραμματισμό. Το λοιπόν, μετά τις δοκιμές έφυγαν οι στοκ και μπήκαν άλλοι πάνω.

Αν δεν είχα ήδη όμως τους μαγνήτες, θα προχωρούσα στις αλλαγές (και σε αγορές)? Δεν ξέρω, μάλλον όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου