Προς το περιεχόμενο

Πως θα μάθω τουμπερλέκι;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τουμπελέκι (κανονικά χωρίς ρ, από το τούρκικο dümbelek), μπορεί να φαίνεται απλό και μικρό αλλά έχει και αυτό τη δυσκολία του. Το πιο σωστό ήταν να μαθευτεί όπως ακριβώς θα μαθευόταν οποιοδήποτε όργανο, με μουσική θεωρία και πραξη με έναν εξειδικευμένο καθηγητή πάνω στο συγκεκριμένο όργανο. Ο ρυθμός είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος σε ένα μουσικό κομμάτι ή τραγούδι.

 

Ευτυχώς λόγω της φύσης του οργάνου μπορεί κάποιος να βρει αρκετά φθηνά κομμάτια, δε χρειάζεται να επενδύσει σε μεγάλα ποσά, συγκριτικά πάντα με άλλα όργανα. Αυτό το κάνει πιο προσβάσιμο, οπότε και εύκολο στο να αγοράσεις πχ ένα και να προσπαθήσεις να μάθεις μόνος.

 

Προκειμένου όμως να μάθεις μόνος και να έχεις αποτελέσματα, πρέπει είτε να έχεις είτε εμπειρία με κάποιο άλλο όργανο ή/και ένα ήδη εκπαιδευμένο αυτί. Αν όχι, πρέπει να έχεις εξαιρετικά μεγάλη υπομονή και επιμονή, καθώς και σωστό πρόγραμμα μελέτης.

 

Μπορείς πάντα να ψάξεις στο διαδίκτυο είτε στα ελληνικά είτε όχι (ψάχνοντας με τον όρο Darbuka). Όλο και κάτι θα βρεις. Πάντως δεν είναι τόσο απλό όσο μπορεί να φαίνεται, πχ βαράω με τα δύο χέρια. Υπάρχει σωστή στάση και τεχνική για το κάθε χέρι ξεχωριστά, γι αυτό ενδείκνυται πάντα ένας καθηγητής με φυσική παρουσία έτσι ώστε να μπορεί να σε διορθώνει άμεσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου