Προς το περιεχόμενο

Κιθάρα με P90 στο neck - γνώμες, προτάσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εισαγωγή

Έχουν περάσει 12 κιθάρες μέχρι τώρα από τη συλλογή μου σε αυτά τα 20 χρόνια που παίζω, και στην παρούσα φάση 3 είναι αυτές που κοσμούν το 5-θέσιο stand:

- μία S-type με τρεις μονοπήνιους (Sterling by Music Man Cutlass CT50)

- μία double cut με 2 humbuckers (Yamaha Revstar RS620)

- μία T-type με δύο μονοπήνιους (Fender Vintera 50s Telecaster)

Αν με ανάγκαζε κανείς με το ζόρι, θα μπορούσα να ζήσω και με μία από αυτές (αυτή θα ήταν η Cutlass, μιας που πρώτα από όλα είμαι Strat τύπος), ωστόσο επιδιώκω γενικά να έχω όργανα καθένα από τα οποία μου προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό ηχητικά αλλά και από άποψη αίσθησης/λειτουργικότητας σε σχέση με τα υπόλοιπα. Βάσει αυτού, δεν μου αρέσει να έχω κιθάρες τις οποίες δεν αγγίζω σχεδόν ποτέ, για αυτό και δεν σκοπεύω ποτέ να ανέβω σε σύνολο πάνω από 5άδα (και πολλές μου φαίνονται).

 

Ζητούμενο

Σαν τέταρτη κιθάρα λοιπόν, θέλω να προσθέσω κάποια με έναν ή δύο P90 μαγνήτες, όπου οπωσδήποτε ο ένας P90 να είναι τοποθετημένος στο neck. Ψάχνοντάς το εδώ και αρκετό διάστημα, για ένα budget χοντρικά μέχρι 1000 ευρώ, καταλήγω στις εξής επιλογές:

 

1) Yamaha Pacifica 611VFM: P90 στο neck, humbucker στον bridge, και Wilkinson tremolo.. τριπλέτα που φαντάζει ιδανικό συμπλήρωμα της Cutlass, μιας που εκείνη την έχω κουρδισμένη σε Eb, ενώ με μία Strat on steroids όπως την Pacifica θα μπορούσα να παίζω παρεμφερή πράγματα, έχοντάς την σεταρισμένη σε standard κούρδισμα από Ε.

2) Epiphone Les Paul Special TV Yellow: Les Paul με δύο P90s, μια οικονομική πρόταση με πολύ καλή φήμη. Θα μπορούσα να αναφέρω μαζί και την Gibson Les Paul Tribute P90s, μιας που βρίσκεται κάπου στα ανώτερα όρια του budget, αλλά δεν μου κάθεται το ίδιο καλά από άποψη εμφάνισης, οπότε δεν ψήνομαι να δώσω το έξτρα ποσό.

3) Reverend Double Agent OG: Κάτι μεταξύ Tele και Les Paul, με P90 στο neck και humbucker στον bridge, και με καλούδια όπως roasted maple neck και το πολύ χρήσιμο bass roll off knob.

4) D'Angelico Premier DC Boardwalk P90: Semi τύπου ES-335 με 2 P90s, η μοναδική επιλογή της κατηγορίας που με κερδίζει σε αυτά τα χρήματα.

5) Reverend Club King 290: Μοναδικό bolt-on semi με 2 P90s, roasted maple neck και ταστιέρα (+ το υπέροχο bass roll off knob και πάλι), αλλά και ένα Bigsby tremolo που δεν νομίζω ότι πολυχρειάζομαι.

 

Πιθανά dealbreakers για τις παραπάνω επιλογές (ψυχαναγκαστικότητα θα χτυπήσει κόκκινο):

- Pacifica: Μου αρέσει εδώ και πολύ καιρό η πιο advanced σειρά της Pacifica με αυτόν το συνδυασμό, αλλά λίγο δεν μου κάθεται δύο από τις τέσσερις κιθάρες μου να είναι Yamaha. Σε λιγότερο αστεία επιχειρήματα, το coil splitting στον bridge humbucker μου φαίνεται από αχρείαστο έως ανεπιθύμητο, ενώ δεν ξέρω τι ακριβώς  να περιμένω από την αίσθηση του neck. Αν κάποιος έχει παίξει με τις 611 VFM και VFMX (limited edition με ματ τελείωμα και aluminum pickguard) και γνωρίζει αν έχουν διαφορές στην αίσθηση, ας τις μοιραστεί.

- Epiphone: Η κιθάρα με το χαμηλότερο κόστος από τις παραπάνω και με αρκετή αλητεία που πιστεύω θα με κερδίσει, κι ας μην είμαι και ο μεγαλύτερος Λεσπολάκιας εκεί έξω. Νομίζω πως και οι 3 θέσεις των μαγνητών ακούγονται ωραίες σε αυτό τον τύπο σώματος και neck, και απλά δεν ξέρω μήπως στην πορεία με χαλάσει το να έχω μία δεύτερη set-neck κιθάρα με το συνδυασμό mahogany σώμα/rosewood ταστιέρα, όπως είναι και η Revstar. Τουλάχιστον αυτή είναι single cut, οπότε φατσικά υπάρχει η απαραίτητη διαφορετικότητα.

- Reverend Double Agent: Πιστεύω πρόκειται για versatile κιθαρούκλα, και απλά φοβάμαι μήπως στην πορεία μου λείψει από το πλήρες πακέτο και ένα tremolo.

- D'Angelico: Not much, απλά.. χρειάζομαι semi με P90s; Να το πω αλλιώς, θα τη χαιρόμουν περισσότερο από μία Pacifica ή από μία Double Agent;

- Reverend Club King 290: Από features και ιδιαιτερότητα άλλο τίποτα... απλά και πάλι δεν ξέρω σε σύγκριση με την Double Agent (και αντίστοιχα την Reverend Charger 290 που δεν την ανέφερα) αν αξίζει περισσότερο.

 

Λοιπές επιλογές που αποκλείονται:

- Κιθάρες με έναν P90 στον bridge μόνο (για το λόγο που εξήγησα νωρίτερα), παρόλο που αντιλαμβάνομαι τη γοητεία τους... τύπου Les Paul Junior και τα συναφή δηλαδή.

- Gretsch και SG με P90s... πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, not attracted by.

- Yamaha Revstar με P90s και λοιπές παρόμοιες double cuts... καθώς έχω ήδη μία Revstar με humbuckers και δεν θέλω άλλη μία πανομοιότυπη κιθάρα σε κοψιά.

- Reverend Double Agent W... ίδια features με την Double Agent OG + Wilkinson tremolo... κάτι που θεωρητικά θα μου άρεσε ακόμα πιο πολύ σαν πακέτο, όμως δεν μπορώ καθόλου το διαφορετικό σώμα του συγκεκριμένου μοντέλου.

- Epiphone Casino... δεν με ελκύει αισθητικά, και θεωρώ ότι χρειάζομαι και το center block στο σκάφος (αλλιώς θα σκεφτόμουν σοβαρά και την Stanford Thinline 30 για επιλογή τύπου ES-330).

- Tele με P90s... μου φτάνει η κλασική Tele, δεν χρειάζομαι κάποια παραλλαγή.

 

Επίλογος

Αν έχει κανείς από δω εμπειρία με κάποιο από αυτά τα πέντε όργανα, ή αν γνωρίζει άλλες περιπτώσεις κιθαρών με P90s που δεν αναφέρθηκαν, η γνώμη του είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Διαφορετικά, διαλέξτε όποιος θέλει μεταξύ 1-5 και εξηγήστε και γιατί, μα κάποιος μπορεί να αναφέρει κάτι που δεν έχω σκεφτεί ως τώρα.

Επεξεργασμένο από fusionakis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανδρέα, υπόψη ότι μπορείς να βάλεις σε οποιαδήποτε ΗΗ κιθάρα έναν ή δυο p90 μέγεθος διπλου, εάν δεν είσαι "κολλημένος" με την εμφάνιση του κλασικού P90.

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω μια Gibson melody maker με έναν p90 στην γέφυρα.

Δεν ξέρω γιατί κάποιος να θέλει έναν τέτοιο μαγνήτη με τόσο πολύ θόρυβο.

Προσωπικά έχω σκοπό να τον αλλάξω με διπλό μαγνήτη ώστε να είναι λειτουργική.

Από τις παραπάνω που έβαλες μάλλον την epiphone θα διάλεγα σε άλλο χρώμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

 

Δεν ξέρω γιατί κάποιος να θέλει έναν τέτοιο μαγνήτη με τόσο πολύ θόρυβο.

 

 

να

αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα δεν μπορώ....

  • Χαχα 2

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, dimsonic είπε

 

να

αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα δεν μπορώ....

Η αλήθεια είναι ότι έχει πάρα πολύ ωραίο ήχο αλλά πραγματικά πολύ θόρυβος ακόμη και για εμένα που παίζω με ελάχιστη παραμόρφωση.

Πρέπει να κάθεσαι σε συγκεκριμένη θέση σε σχέση με τον ενισχυτή για να μην ακούς τόσο πολύ θόρυβο.

Εν πάση περιπτώσει γούστα είναι αυτά.

 

Επεξεργασμένο από Κβαντική Διεμπλοκή
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υποθέτω γνωρίζεις ότι ο μισός πλανήτης παίζει με μονούς...

ίσως και παραπάνω από τον μισό

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, dimsonic είπε

υποθέτω γνωρίζεις ότι ο μισός πλανήτης παίζει με μονούς...

ίσως και παραπάνω από τον μισό

Μιλάω για p90.Εχουν πιο πολύ θόρυβο από μονούς.

Και νομίζω γι'αυτό είναι και λιγότερο διαδεδομένοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης, μπορείς να τσεκάρεις και την Vintage V100GT. Αντίγραφο goldtop les paul με δυο humfree P90s. Έχουν καταπληκτικό ήχο. Από τις αγαπημενες μου κιθάρες, με ποιότητα epiphone, λιγότερο βάρος, 50s λαιμό και μαγνητάρες. (Κάπου έχω κάνει και ένα review παλαιότερα).

 

 

12 λεπτά πριν, dimsonic είπε

υποθέτω γνωρίζεις ότι ο μισός πλανήτης παίζει με μονούς...

ίσως και παραπάνω από τον μισό

 

Δεν έχει σχέση ο θόρυβος των p90 με εκείνον των απλών μονών. Τρεις φορές παραπάνω.

 

 

  • Like 2

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου