Προς το περιεχόμενο

Sound treatment σε νέο home studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο φορουμ.

Μετά από χρόνια μετατρέπω το υπόγειο μου σε home studio .

Μέχρι τώρα έχω ξοδέψει κάμποσα χρήματα (γιατί ήταν γιαπί τελείως) αλλά ήθελα να κάνω κάτι καλό που να κρατήσει χρόνια (όχι σαν παλιά που στο ίδιο υπόγειο είχα κλείσει ένα μέρος με 2 γυψοσανιδες και παίζαμε εκεί μέσα στο μπουντρούμι πάνω στα τσιμέντα και στις σκόνες).

Έχουν γίνει όλα τα μερεμέτια διπλές πόρτες πατώματα υποβασεις εξαερισμός δυνατός, ηχομειωση προς τα έξω όσο το δυνατόν κλπ κλπ, μέχρι και μια μικρή τουαλέτα έβαλα με αντλία για να μην ανεβαίνουμε πάνω στο σπίτι όλοι οι μαντράχαλοι για τουαλέτα.

 

Μένουν κάποια βαψίματα και είναι έτοιμο, εκτός από το θέμα της ηχητικής του χώρου.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ψάχνω τον τέλειο ήχο (δεν γίνεται άλλωστε έτσι ερασιτεχνικά) και ούτε έχω τις γνώσεις ή  τον εξοπλισμό να ψάχνω στάσιμα κύματα στο δωμάτιο.

Πρόβλημα με τον ήχο προς τα έξω γείτονες κλπ δεν υπάρχει.

 

Ο χώρος είναι 30 περίπου τετραγωνικά 5χ6, 2.70-2.80 ύψος αλλά δεν είναι παραλληλόγραμμο, πιο πολύ σαν τραπέζιο μοιάζει και ένας τοίχος έχει και κάποιες γωνίες.

Δεν κάνω ξανά το λάθος που έκανα παλιά όταν είχα τα τύμπανα σε ένα δωμάτιο στο σπίτι και το είχα γεμίσει ρικοφον, είχα σκοτώσει όλες τις ψηλές και στα χαμηλά γινόταν χαμός (ούτε μπασοπαγιδες είχα), ήθελε τρελό eq για να στρώσει.

 

Καταρχάς: Είναι ο πετροβαμβακας ασφαλής? Με δεδομένο ότι δεν θα περνάνε οι ίνες του από το πανί?

Έχω εμπειρία με πετροβαμβακα από παλιά και το δέρμα μου δεν τον συμπαθεί καθόλου αλλά τι γίνεται αν τον εισπνέεις με καρκίνους κλπ?

Θα περνάω πολύ ώρα στο studio.

Ο ορυκτοβάμβακας που υπάρχει και είναι σαν μαλλί τι ιδιότητες έχει? Ξέρω ότι έχει μικρότερη πυκνότητα και ότι θεωρείται οικολογικός άλλα πως θα μπει σε πάνελ αφού δεν έχει καλή φόρμα σαν τον πετροβαμβακα?

 

Διαβαζα κάπου οτι 15-20% της επιφανειας των τοιχων ειναι καλα να καλυφθουν, εμενα μου φαινεται λιγο.

 

Αν παω με πετροβαμβακα σκεφτομαι σιγουρα:

Μπασοπαγιδες σε ολες τις γωνιες πατωμα μεχρι ταβανι, ο πετροβαμβακας ειναι 60cm οποτε 0.6*2.7 με κενο απο πισω στην γωνια. Ποσο παχος πετροβαμβακα για τις μπασοπαγιδες 5-10-15 εκ? τι πυκνοτητα 40-50kg/m3?

 

Στη μια μερια του δωματιο τα τυμπανα στην αλλη το mixing desk.

 

Για τα πανελ οροφης σκεφτομαι 0.6*1.0*0.5 βαθος που ειναι το κομματι πετροβαμβακα, το θεμα ειναι ποσα πανελ να βαλω και που, δεν θελω παλι να πνιξω τον χωρο, οπως δεν ξερω και ποσο κενο πρεπει να αφησω απο την οροφη.

Σκεφτομαι 3-4 πανω ακριβως απο τα τυμπανα 1-2 στην μεση και παλι 3-4 πανω απο τα monitor στο pc.

 

Στους τεσσερις τοιχους τωρα σιγουρα πισω απο τα τυμπανα 2-3 και στα σημεια πρωτης αντανακλασης απο τα μονιτορ και μετα στην τυχη στους αλλους τοιχους.

 

Επειτα θα χρησιμοποιησω και μερικα κομματια απο τα ρικοφον απου χρειαζεται σαν μπαλωματα.

 

Τι εχετε να προτεινετε πανω σε ολα αυτα?

Ευχαριστω.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου