Προς το περιεχόμενο

Η ιστορική εμφάνιση των Queen στο Live Aid


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Freddie Mercury οδήγησε τους 72.000 θεατές να τον ακολουθήσουν σε ένα φωνητικό αυτοσχεδιασμό, τραγουδώντας όλοι μαζί “Ay-oh”, ενώ η τελευταία νότα περιγράφηκε ως “η νότα που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο”
 
Στις 13 Ιουλίου του 1985, στο παλιό στάδιο Wembley στο Λονδίνο και ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες όλων των εποχών, το Live Aid. Mια φιλανθρωπική ιδέα των Bob Geldof και Midge Ure με σκοπό την οικονομική στήριξη της Αιθιοπίας.
 
Οι U2, Sting, Dire Straits, Elvis Costello, David Bowie, Elton John και George Michael ήταν κάποιοι από τους καλλιτέχνες που έπαιξαν στο Λονδίνο, ενώ στη Νέα Υόρκη έπαιξαν μεταξύ άλλων οι Bob Dylan, Eric Clapton, Mick Jagger, Madonna και Tom Petty. Όμως όλοι αυτοί οι σπουδαίοι καλλιτέχνες συμφώνησαν ομόφωνα πως η 21 λεπτών καταιγιστική εμφάνιση των Queen στο Wembley έκλεψε την παράσταση!
 
[…] η συνέχεια του άρθρου είτε στο blog μου στο παρακάτω link, είτε στο elculture
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου