Προς το περιεχόμενο

Μικροφωνα για drums και επιλογή αυτών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας.

Έχουμε αναλάβει (με μια ομαδα μουσικων) το στήσιμο μιας ορχηστρας, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποτελείται από drums, μπάσο, κιθάρα, πληκτρα, 2 μπουζουκια, ακκορντεον, μια τριαδα από πνευστα (έχω γράψει γι' αυτο σε αντίστοιχο θέμα στο forum), και φωνές φυσικά.

Όπως καταλαβαίνετε, θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατο μουσικά όσο και στον ηχο. Οπότε είμαστε στο ψάξιμο γι' αυτο.

Λοιπόν, όσον αφορά την drums. Η κονσολα που έχουμε (yamaha mg20xu), θα "χωραει" μόνο 4 μικροφωνα για drums από τα 7 που θέλει κανονικά, ετσι ωστε να μπουν και τα υπόλοιπα όργανα.

1) Σίγουρα τα 2 μικροφωνα θα είναι μπότα και ταμπουρο. Απο τη στιγμή που αναγκαστικά θα έχουμε μόνο 4 μικροφωνα για τη drums, εσεις τι θα βάζατε στα υπόλοιπα 2; Δηλαδη Toms η πιατινια (overhead) [η ίσως και ανάμεικτα 1+1, αν και δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα το τελευταιο].

2) Υπ' όψιν ότι σε live καταστάσεις αλλά και γενικοτερα, η drums δεν θα εχει προστατευτικα ηχομονωτικα τζάμια και τετοια (δύσκολο αυτο). Αν μπουν overheads (πυκνωτικα), υπάρχει κίνδυνος να μικροφωνιζουν ευκολα;

3) Αν μπουν overheads, θα πιανουν κάπως τον ήχο των Tom; Όπως και το αντίστροφο, αν μπουν μικροφωνα για toms θα πιάνουν κάπως τον ήχο των πιατινιων;

4) Τώρα οσον αφορά τα μικροφωνα έχω καταλήξει μετα απο πολυ διάβασμα εδω μέσα ότι το ιδανικό (αλλά και οικονομικό ταυτοχρονα -παιζει ρόλο κι αυτό- ) είναι τα εξης:

Μποτα : AKG D 112

Ταμπουρο : Shure SM 57

Toms : SENNHEISER E 604

Overheads : AKG C1000S.

Σε περίπτωση χαμηλότερου budget έχω διαβάσει ότι με λίγη προσπαθεια κάνουν καλή δουλειά στα toms τα shure pga56. Τι λέτε για αυτα;

5) Η σειρά Shure dmk.57 52 τι λέει γενικα; Έχει πιαστράκια για τα μικροφωνα (για να αποφύγουμε τις βασεις); Επίσης το Shure Sm 57 κάνει καλή δουλειά στα toms;

6) Η σειρά shure pga drumkit 4 (με pga 52, 56, 57) τι λέει γενικα; Την έχει δοκιμάσει κανείς και αν ναι, αξίζει η οχι; Εδώ μιλάμε βέβαια για την περίπτωση τελείως χαμηλού budget, οπότε και θα είναι αδύνατον ν' αγοραστουν τα παραπανω.

7) Η σειρά tascam-tm drums ξέρει κανείς αν λέει γενικα; Είναι τα πιο φθηνά με περίπου 200 euros. Αν και κάτι μου λέει ότι σε τέτοια περίπτωση καλύτερα να παρω το shure pga drumkit 4 με 250 euros.

8) Tα μικροφωνα για τα toms, θέλουνε βασεις η εφαρμόζουν κάπως απευθείας στο οργανο; 

9) Tα μικροφωνα shure beta 58a, shure sm58, sennheiser e 945 κάνουν κάπως καλη δουλειά για drums η θα είναι χαλια; Ρωτάω γιατί τα έχουμε ηδη διαθέσιμα, οποτε μήπως γλυτώσουμε ότι μπορούμε από budget.

10) Για το shure sm 57 υπάρχουν πιαστράκια, η μόνο βάση παιζει;

Αυτά είχα να πω, είναι λίγο πολλά, οπότε sorry αν σας ζάλισα. Απλά δεν είμαι drummer (πληκτρας ειμαι) οπότε δεν γνωρίζω πολλά για τη drums και τον ήχο της. Όποιος θέλει και μπορεί, παρακαλείται ν' απαντήσει σε ότι μπορεί από τα παραπάνω. Ακόμα και η πιο ελάχιστη βοήθεια θα είναι απολύτως χρήσιμη.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Να είστε καλά!

Καλή σας μέρα!!!

 

 

Επεξεργασμένο από fasma88
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 overheads χρειάζεσαι με την μέθοδο Glyn Jones (Google it) απλά φέρε τα όσο πιο κοντά στο drum set μπορείς 

Κάτι καλύτερο δεν μπορώ να σκεφτώ ειδικά για live κατάσταση. 

Πυκνωτικά μικρού διαφράγματος φυσικά θα χρησιμοποιήσεις

1 ώρα πριν, fasma88 είπε

Tα μικροφωνα shure beta 58a, shure sm58, sennheiser e 945 κάνουν κάπως καλη δουλειά για drums η θα είναι χαλια; Ρωτάω γιατί τα έχουμε ηδη διαθέσιμα, οποτε μήπως γλυτώσουμε ότι μπορούμε από budget.

 

Το SM58 μια χαρα ειναι για ταμπουρο.

Επισης αστο το D112 , το EV PL 33 ειναι και καλυτερο και πολυ φθηνοτερο.

1 ώρα πριν, fasma88 είπε

Επίσης το Shure Sm 57 κάνει καλή δουλειά στα toms;

 

αξιοπρεπεστατη αλλα δεν θα μικροφωνισεις τα τομς ετσι κι αλλιως αφου εχεις μονο 4 καναλια (ασε που θα γλυτωσεις και την....χρηση των τομς ετσι....και ο ντραμμερ σου θα παιζει ΣΩΣΤΑ δηλ. ΜΟΝΟ μποτα,ταμπουρο & hi-hat 😁

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαίρε @fasma88 κι εδώ!

 

1) 2 όβερ.

2) Μόνο αν υπάρχει κοντά κάποιο εξωφρενικά δυνατό μόνιτορ, ή αν υπάρχει πολύ gain κάπου που δε θα έπρεπε.

3) Εννοείται!

4) Ο φίλος ντράμμερ που παίζουμε παρέα έχει το σετάκι της AKG, των 200 κάτι ευρώ. 7 τεμάχια.

5, 6, 7, 8, 9) Δε γνωρίζω.

10) Πιαστράκια που πιάνουν πάνω στο κέλυφος; Δεν γνωρίζω. Αλλά το 57άρι έχει και κάποιο μήκος. Αν κάθεται στην ακρούλα και δεν μπαίνει στα χωράφια του ντραμίστα και τον εμποδίζει, οκ.

 

Ο προαναφερθείς φίλος με το σετάκι της AKG, σε λάιβ, σπάνια χρησιμοποιεί όλο το σετ. Ιδιαίτερα αν είναι περιορισμένος ο χώρος, μπορεί να παίξει και με 1 μικρόφωνο μπότα, 1 ταμπούρο, 1 όβερ, ή μπότα και 2 όβερ. Γενικά έχει ισορροπημένο ήχο οπότε ταμπούρο, τομς, πιατίνια έχουν καλή συνοχή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μόνο λίγη προσοχή στην τοποθέτηση θέλει. Είναι και θέμα εμπειρίας αυτό. Έχει εντοπίσει το στήσιμο που του ταιριάζει και τα στήνει ο ίδιος.

 

Επίσης έχει μια μικρη Soundcraft EPM8, γιατί κουράστηκε να του λένε ότι δεν χωράει στην κονσόλα στις δουλειές που ΚΑΙ χώρος υπάρχει, ΚΑΙ λόγος για να χρησιμοποιούσε περισσότερα μικρόφωνα. Σε αυτή την περίπτωση αυτομιξάρεται και στέλνει 1 στέρεο ζεύγος στην κύρια κονσόλα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Superfunk και @Ali Barout χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! Να 'στε καλά!

Κάποιες νέες αποριες:

Το ζευγος Rode M5 (οχι το ΝΤ5) τι λεει γενικοτερα; Κάνει δουλειά (πάντα σε σχέση με τα AKG C1000S); Να το έχουμε δηλαδή να επιλογή χαμηλού budget;

Επίσης, πάλι σε περίπτωση χαμηλού budget, αν βάζαμε μόνο 1 overhead AKG C1000S (μαζί με ταμπουρο και μποτα) θα υπήρχε μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα 2 overhead; Θα ηταν καλό το αποτέλεσμα η θέλει οπωσδήποτε και δεύτερο overhead;

Με δύο λόγια, πιστεύετε οτι θα ήταν καλύτερα δύο rode m5 η ένα AKG C1000S;

Το ev pl33 δεν το ξέρω (καλά ούτε το αλλά τα ξερω). Είχα σκεφτεί και το shure pga 52 , αλλά χωρίς να ξέρω το γιατί έχω στο μυαλό μου για κάποιο λόγο ως πρώτη επιλογή το akg d112, και για δεύτερες τα υπόλοιπα.

Για ταμπουρο, λογικά θα μπει shure sm58 μιας και υπάρχει, εκτός και αν βρεθεί 57αρι.

Επεξεργασμένο από fasma88
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, fasma88 είπε

δύο λόγια, πιστεύετε οτι θα ήταν καλύτερα δύο rode m5 η ένα AKG C1000S;

 

Σαφώς 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Superfunk αν κατάλαβα σωστά, εννοείς ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν δύο πυκνωτικα rode m5 από ένα μόνο akg c1000s;

Δηλαδή ότι θα δω διαφορά μεταξύ ενός και δύο πυκνωτικων μικροφώνων, άρα να βάλω οπωσδήποτε δυο και να μην επιχειρήσω μόνο με ενα;

Το ρωτάω διότι αν τυχόν στην κονσόλα δεν υπάρξει χώρος για κάποια όργανα, υπήρξε σκέψη και για αυτό, να μπει δηλαδή μόνο ένα overhead.

Επεξεργασμένο από fasma88
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, fasma88 είπε

εννοείς ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν δύο πυκνωτικα rode m5 από ένα μόνο akg c1000s;

 

Σωστά κατάλαβες 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου