Προς το περιεχόμενο

Line 6 Helix - Modern Rock Tone (Foo Fighters)


BillTrantos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Συνεχίζω τα mini threads με digital ήχους κι ας τα λέω μόνος μου χαχα

 

Σε αυτό το thread είπα να κάνω κάτι πιο μοντέρνο και versatile, σε περίπτωση που είναι πιο χρήσιμο για περισσότερα άτομα. Γενικά είμαι μεγάλος φαν των Foo Fighters και του Dave Grohl, είναι από τις μπάντες με τις οποίες μεγάλωσα, αλλά και έπαιξα τις εποχές που έβγαινα live. Η δομή θα είναι όπως στο πρώτο thread.

 

1. Έμπνευση και έρευνα: Εδώ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, μιας και τον ήχο τον έχω ψάξει και μελετήσει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά όταν έπαιζα FF διασκευές. Μιλάμε για ένα πάρα πολύ απλό rig με Marshall JCM900 και Mesa Boogie Rectifier σε Mesa Boogie καμπίνες με V30s. Αυτός είναι ο ήχος, τα υπόλοιπα στα χέρια μας.

 

2. Πλησιάζω όσο μπορώ μέσα σε ένα plugin/modeler: Μπορεί το Helix να μην έχει 900άρη, αλλά έχει τον κλασικό 800άρη, ο οποίος για τις ανάγκες μου παραείναι κοντά. Κατά τ'άλλα, μπορείτε να βάλετε ελάχιστο room reverb και να σπρώξετε τους ενισχυτές με κάποιο κλασικό booster τύπου SD-1 ή Tubescreamer. Κανονικά κρατάμε το gain χαμηλά αν κάνουμε quadtracking, αλλά βαρέθηκα τόσα takes και έκανα μόνο 2. Στη μία πλευρά ο JCM (δεξιά), στην άλλη ο Recto (αριστερά). Αυτό μου επέτρεψε να έχω και λίγο πιο ψηλά το gain.

 

3. Πάω για το "κάτι παραπάνω" με IRs ή εξωτερικά plugins: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Mesa cab του Helix, εγώ χρησιμοποίησα IR από York Audio, μιας και ο Justin είναι master στο να αξιοποιεί Mesa καμπίνες. Μπορείτε να βρείτε και πολλές free online.

 

Screenshots και κλιπς:

 

Brit 2204 (JCM800): Το Master είναι στο 6, δεν πιανόταν σε ένα screenshot.

image.png.2ad7eb4f2726e79ea13f2b9d7a468fe7.png

 

Cali Rectifire (Mesa Boogie Recto): Το Master εδώ είναι στο 3.5, γενικά καλό είναι να ψάχνετε να βρίσκετε manuals ενισχυτών ή tutorials, για να βρίσκετε ποιες είναι οι "optimal" ρυθμίσεις σε δομικά πράγματα όπως το gain και το master. Κάθε ενισχυτής λειτουργεί διαφορετικά και το Helix έχει φτάσει αρκετά κοντά αυτή την προσομείωση.

image.png.e9a647be2a412aec8a478e2548901441.png

 

Και τα 2 presets "πανοραμικά" δείχνουν έτσι:

image.png.bd4bf97173b852bdf3cd65eba698e64f.png

 

Monkey Wrench - Mix

Monkey Wrench - Guitars

 

Συγχωρέστε το mix, τα τύμπανα είναι Slate SSD5 (free), το μπάσο είναι περασμένο από Neural Darkglass για γρήγορα και η φωνή είναι ελάχιστα μιξαρισμένη. Νομίζω πως για τις ανάγκες του club σκέκεται.

 

Το επόμενο thread θα είναι με κάτι διαφορετικό, είτε Neural, είτε free plugins, είτε με profiling μέσα από THU Overloud. Αν έχετε κάποια προτίμηση πείτε μου.

  • Like 3

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου