Προς το περιεχόμενο

Κινητό ή σταθερό για γρήγορο internet;


Yannis Methenitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Μετρώντας την ταχύτητα του νέου μου κινητού 5G, είδα 291 mbps download και 12.5 mbps upload!

Απίστευτες τιμές για τους διψασμένους.😄

 

Είναι τόσο καλές οι ταχύτητες στα κινητά (αρκεί να πιάνει η περιοχή) που ξεπερνούν κατα πολύ τις landlines και είναι πλέον προσιτές.

Με 4G έχω 70mbps και με 5G 291Mbps download.

Εχω ένα πρόγραμμα με απεριόριστα data Cosmote και χρησιμοποιώ το κινητό στο εξοχικό, σαν hotspot. Αν εξαιρέσεις το ότι η μπαταρία καταναλώνεται πιο γρήγορα, είναι οικονομικότερο μιας και δεν χρειάζεσαι την σταθερή γραμμή για ίντερνετ. 

 

Ποιός χρησιμοποιεί σταθερό τηλέφωνο σήμερα; Ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι τα data για το internet.

Ίσως και για μια περίπτωση μεγάλης ανάγκης, που θα έχουν μπλοκάρει τα δίκτυα απο υπερβολική κίνηση, σε κανα σεισμό. Το βλέπεις και στην Ανάσταση και Πρωτοχρονιά που σηκώνουν όλοι ταυτόχρονα τα κινητά να ευχηθούν. Δεν ξερω αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση, εγω πάντως τις έκοψα τις ευχές και πάω ετεροχρονισμένα.

 

Ποιά είναι η δική σας εμπειρία;

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει φορητα, επαναφορτιζόμενα ρούτερ, όπου βάζεις τη κάρτα μέσα και δε χρειάζεται να σπαταλάς την μπαταρία του κινητού.  Μιλάω με μέγεθος πακέτου Καρέλια.

 

Έχει και φουλ size ρούτερ που βάζεις καρτα.

  • Ευχαριστώ 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Έχεις και το παλιό κινητό μόνιμα στη μπρίζα για να μην αγοράζεις ρουτερ.

Το θεμα είναι να μην έχεις δύο προγράμματα γιατί ανεβαίνει το κόστος.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη σύνδεσεις που κάνω, πάντα ζητάω δωρεάν δεύτερη sim, με 2ο νούμερο, η οποία λειτουργεί μόνο για ιντερνετ, και μοιράζεται το ίντερνετ της βασικής γραμμής. Είναι στάνταρ αυτό στις περισσότερες εταιρίες.

 

Παλιό κινητό στην πρίζα είναι μια χαρά. Η δεύτερη κάρτα είναι must, βέβαια.

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες και το budget.

 

Εντυπωσιακές οι μετρήσεις αλλά 300Mbps DL δεν τα χρειαζόμουν ακόμα και όταν ήμουν πιτσιρικος και έψαχνα να βρω κάποιο κουμπί "Κατεβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ιντερνετ"...το UL πραγματικά το ζηλευω πάντως (να ανεβάζεις με 1.2-1.3Mb/s, όνειρο, αντι για 100Kb/s).

 

Η σταθερή γραμμή και το νούμερο για μένα προσωπικά είναι άχρηστα, ακόμα και με το καρτοτηλέφωνο που έχω εδω και 20 χρονια γιατί εκτός εκτάκτων περιπτώσεων είναι σπανιο να μιλήσω περισσοτερο απο 20 λεπτά τον μήνα.

 

Απο εκεί και πέρα προσωπικά δεν θέλω να πληρώνω περισσοτερα απο 35 ευρώ το μήνα για ομιλια και ιντερνετ  (22 πληρώνω τώρα για σταθερο+ADSL και μαξιμουμ 10 ευρώ για κινητο) οπότε...αν ποτέ βρώ κάποια λύση σε αυτό το budget για γρηγορο απεριόριστο ίντερνετ (γιατι φτάσαμε πλέον να υπάρχουν drivers που πλησιάζουν το 1Gb, updates κοκ) και ομιλία χωρις γραμμές, σταθερά νούμερα κοκ, πολύ ευχαρίστως θα κάνω την μετάβαση αφήνοντας πίσω το landline...

Επεξεργασμένο από Freedom
  • Χαχα 1

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...Αpussyα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 5G πάει συνήθως με δύο "συχνότητες". Με την μία, μιρκότερη, είναι ταχύτατο όταν είσαι δίπλα στον πομπό, αλλά πίσω από ένα τοίχο είσαι χειρότερα από 3G. Με την άλλη, είναι μεγαλύτερο το κύμα και πιο σταθερό. Το Speedtest και άλλα σχετικά εργαλεία μέτρησης μετράνε συνήθως ένα γρήγορο πακέτο που πάνω down και up, και σου βγάζουν συνήθως ένα peak αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως όλη την ώρα αυτό, όχι δηλαδή για να εργάζεσαι σε μόνιμη βάση (και να χρειάζεσαι τις ταχύτητες, πχ για μεταφορές αρχείων).

 

Μια καλή μου φίλη πήρε "ασύρματο" ίντερνετ, μέσω ρούτερ που δέχεται sim και όχι καλώδιο τηλεφωνικής γραμμής του σπιτιού. Ήταν λίγο πιο ακριβό από μια τυπική 50άρα σύνδεση αν θυμάμαι καλά, αλλά δυστυχώς οι ταχύτητές τις ήταν απαράδεκτες. Μένει στον 5ο (ή στον 4ο, δε θυμάμαι) κάπου Άνω Νέα Σμύρνη, και το μετάνοιωσε κατευείαν. Άλλες φορές έχει σήμα, άλλες φορές καθόλου. Άλλες φορές τα βίντεο φορτώνουν γρήγορα, άλλες είναι σαν να γυρνάς πίσω στο 2000 με PSTN, που μάλλον έχει να κάνει με τις ώρες αιχμής. Το ίδιο συμβαίνει με τα δορυφορικά ίντερνετ services (συμβαίνει και στις γραμμές, αλλά έχουν μεγαλύτερη ανοχή).

 

Με άλλα λόγια είναι λίγο τζόγος, ανάλογα την περιοχή, το πόσο καλά πιάνεις σήμα σπίτι σου, αλλά μάλλον ανάλογα και την ώρα ή τον πληθυσμό που έχεις γύρω σου. Μάλλον, δε ξέρω σίγουρα.

 

Το σίγουρο είναι ότι είναι μια πολύ καλή λύση για αυτούς που δεν έχουν κάλυψη VDSL/Fiber στα σπίτια τους. Αρκετοί σε μικρότερες πόλεις ή απομακρυσμένες περιοχές έχουν απλές DSL 24άρες που πιάνουν με το ζόρι 5-6Mbps. Τα ξέρω γιατί έτσι είναι στο Ηράκλειο Κρήτης που υποτίθεται ότι είναι και από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Ο δορυφόρος κινητήτς τηλεφωνίας σίγουρα έχει μεγαλύτερη κάλυψη.

 

Γενικότερα όμως, το μέλλον είναι σίγουρα ασύρματο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Από την άλλη, μη ξεχνάμε ότι το 5G είναι του σατανά... Που να δείτε τι θα γίνει με το 6(666)G!

Επεξεργασμένο από Alex Raptakis
  • Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ταχύτητες θα ξεπερνούν σταδιακά οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να έχει ένας home χρήστης. Με λίγα λόγια θα μας περισσεύει bandwidth. Δεδομένου όμως ότι σε κάποια χρόνια θα καταργηθεί σχεδόν πλήρως η τοπική αποθήκευση αρχείων, οι μεγάλες ταχύτητες θα χρειαστούν για να τρέχει το "εγκατεστημένο" software, o κύριος όγκος του οποίου φυσικά θα βρίσκεται μόνο στο cloud.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator
2 ώρες πριν, Jazzjoker είπε

Οι ταχύτητες θα ξεπερνούν σταδιακά οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να έχει ένας home χρήστης. Με λίγα λόγια θα μας περισσεύει bandwidth. Δεδομένου όμως ότι σε κάποια χρόνια θα καταργηθεί σχεδόν πλήρως η τοπική αποθήκευση αρχείων...

Ηδη έχει καταργηθεί. Το Noiz πχ εχει μόνο ένα σερβερ σαν σημείο αναφοράς, ωστε να μπορούν να "αντιγράφουν" και να προσφέρουν το περιεχόμενο οι κατα τόπους μεγαλοσέρβερ που βρίσκονται πιο κοντά σου. Και αυτό ήδη καταργείται μιας και προσφέρονται λύσεις έτοιμες στα cloud που κάνουν τη δουλειά για σένα.

Οσο για το upload είναι 12.5 mbps και υπεραρκετό για μένα που ασχολούμαι και επαγγελματικά.

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο gaming και υπό προϋποθέσεις μου τα χαλάει με το latency η ιδέα να καταργήσω το σταθερό.

 

 Αν ήταν μονο δουλειά, surfing, turfing 😲ή data transfer/streaming, business,  educational purposes etc.   δεν θα είχα πρόβλημα να καταργήσω/ουμε με τον μικρό το landline, έτσι το λέμε εδώ στο χωριό 🤣

 

 αλλά λόγω του gaming........................

 Θέλουμε ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. 🤣

 

 

  • Like 1

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
38 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Θέλουμε ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.

Επιτέλους... επιτέλους... αυτό το αγόρι είδε το φως. Praise the lord 😆

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου