Προς το περιεχόμενο

Προτείνετε studio για ηχογράφηση τυμπάνων στην Αττική.


kpeyos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Με την κατάσταση της αγοράς όπως την ξέρουμε όλοι, στην οποία η πιθανότητα να πάρω κάτι πίσω απ το κόστος μιας ηχογράφησης πλησιάζει σε αυτή του να ανακαλύψω τί υπήρχε πριν το big bang, έχω καταλήξει να κάνω τα περισσότερα diy. Παρόλα αυτά για τις ανάγκες τις μουσικής όπως αυτή με ενδιαφέρει, το στούντιο δεν μπορεί να υποκατασταθεί για την ηχογράφηση ακουστικών τυμπάνων.

 

Ποιο είναι λοιπόν το στούντιο στην Αττική που είχατε τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την ηχογράφηση τυμπάνων; Πιατίνια και ταμπούρα υπάρχουν αλλά θα προτιμούσα το στούντιο να διαθέτει μια ντράμς υψηλού επιπέδου (DW, Yamaha, Gretsch), τον κατάλληλο χώρο (μεγάλο & ψηλό που να μην είναι εντελώς muffled) και υψηλής ποιότητας μικρόφωνα ώστε τα οverheads να ακούγονται επικά :) 

Επεξεργασμένο από kpeyos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Βρε αγορίνα, τι στιλ θες να γράψεις, γιατί αν είσαι για κάτι μεταλλάδικο, οι ασφαλείς πληροφορίες μου κάνουν λόγο για το Made in Hell studio (στο Μοσχάτο).

 

Ενδιαφέρουσα περίπτωση, είναι και το MD recording studio (πάλι στο Μοσχάτο), που σύμφωνα με τις ήδη γνωστές ασφαλείς πληροφορίες μου, έχει καλό ντραμιστικό εξοπλισμό.

 

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Antart Studios ,τα παλιά studios που έγραφαν τα soundtrack  για την Finos Film.

Αξεπέραστο vibe ,η καλύτερη συλλογή μικροφώνων που έχω δει στην Ελλάδα, εκπληκτικά παιδιά και ωραιότατα drum set. 

H συγκεκριμένη 3 ply late 60s Ludwig μου έκλεψε την καρδιά. 

 

20221111_185221.thumb.jpg.95edeb783c5f0b7885d3951aad07f1f0.jpg

Έχει επίσης μια,πολύ σπάνια, Premier Resonator,μια Gabriel και μεγάλη συλλογή ταμπουρων και cymbals.

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ενα "underground" studio ηχογραφησεων (if you know what I mean) σε δικο μου διαμορφωμενο ακουστικα χωρο οπου κυριως ερχονται μπαντες για ηχογραφηση ντραμς. Εννοειται και οι τιμες ειναι πολυ πιο κατω απο τις στανταρ που ξερουμε. Χρησιμοποιω μια τεχνικη για overheads που σε συνδυασμο με τα καταλληλα μικροφωνα το αποτελεσμα ειναι να ακουγονται καμπανα τα πιατα και οχι muffled οπως γινεται στις περισσοτερες ηχογραφησεις με XY ή Stereo Pair στα overhead.

Αφηνω αυτο εδω σαν Sample αλλα οπως καταλαβαινεις το παρακατω αποτελεσμα επηρεαζεται παρα πολυ απο τη μιξη που εγινε, το σωστο ειναι να ακουσεις τις πηγες. Για αυτο αν θες στειλε μου ενα μνμ να σου στειλω ειτε ενα rough mix (μονο Pan και ρύθμιση Volume) ή ξεχωριστά stems απο μια ηχογραφηση drums.

Αφηνω και το FB του στουντιο (αν επιτρεπεται) για να δεις το χωρο ή για επικοινωνια. Δεν ειναι μεγαλος αλλα εχει σωστη ακουστικη για ηχογραφηση ντραμς.
https://www.facebook.com/TheNewVintageStudio

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τον ήχο που θες προτείνω ευκολα το Sierra στο χώρο με τους καθρέπτες. 

 

Θα ανεβάσω κάποια στιγμή ένα ηχητικό από ένα μάθημα που έκανα εκεί πανω στο drum recording εντελώς flat για να πάρεις μια ιδέα.

 

Βέβαια παει κανα 40αρι την ώρα.

 

Τα τυμπανα που έχει είναι yamaha rec custom.

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
7 ώρες πριν, Spiros Poullos είπε

Θα ανεβάσω κάποια στιγμή ένα ηχητικό από ένα μάθημα που έκανα εκεί πανω στο drum recording

 

στο πνεύμα του Σπύρου και του DanAgg θα είναι και η δική μου απάντηση... ο καθένας μας εδώ (κι αλλού) έχουμε διαφορετική (από λίγο έως πάραααα πολύ) γνώμη για τον "καλό" ήχο των τυμπάνων... μάλιστα αυτό περιπλέκεται αν μπει και το θέμα του "είδους" που έθεσε ο Τέρυ παραπάνω...

 

εγώ λοιπόν θα σου πρότεινα να στείλεις μια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όλα τα "σοβαρά" (καταλαβαίνεις ελπίζω τι εννοώ) studio που θα μπορούσες να έχεις ικανοποιητική πρόσβαση κατά το διάστημα των ηχογραφήσεων, ζητώντας samples και τιμές...

 

μέσω των απαντήσεών τους θεωρώ εύκολα σε όλα τα επίπεδα τα συμπεράσματα (και κυρίως αμέσως κι όχι εμμέσως χρήσιμα) που θα βγάλεις και κυρίως "δεσμευτικά" έως ενός σημείου εκ μέρους τους, ως προς το ποθούμενο αποτέλεσμα... good luck...✌️

  • Like 1

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου