Προς το περιεχόμενο

Musical Snapshots: Σαν σήμερα, στις 4 Ιανουαριου το 1967, κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος των The Doors.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

To σημερινό Musical Snapshot, το 16ο κατά σειρά και το πρώτο για το 2023 έχει μια ιδιαίτερη σημασία για εμένα! Αναφέρεται στον πρώτο δίσκο των The Doors που κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1967.
Οι The Doorsαποτελούν μια από τις μεγάλες μου αγάπες στη μουσική και η προέκταση αυτής της αγάπης είναι και η δημιουργία των Moonlight Overdrive. Μιας μπάντας που δημιουργήσαμε με τον πολύ καλό μου φίλο Γιώργο Λαγογιάννη, με σκοπό να παίζουμε στις συναυλίες μας αποκλειστικά κομμάτια των The Doors! Οι Moonlight Overdrive αποτελούνται από εμένα στην κιθάρα, τον Γιώργο Λαγογιάννη στα πλήκτρα και την φωνή και Αλέξη Σταυρόπουλο/Στέλιο Πασχάλη στα ντράμς.
 
Το 1967 ήταν ή χρονιά του ψυχεδελικού ροκ. Δίσκοι όπως το “Surrealistic Pillow” των Jefferson Airplane, το “Disraeli Gears” των Cream και το “The Velvet Underground & Nico” κυριάρχησαν στο σάουντρακ του “Summer oflove”. Και όλα ξεκίνησαν με τον ομώνυμο, πρώτο δίσκο των Doors που κυκλοφόρησε στις 4 Ιανουαρίου του 1967. Ήταν ένας εντελώς καινούριος ήχος. Ένα μείγμα από ποίηση και εφιαλτικά όνειρα, περασμένο μέσα από το blues και το rock’n’roll.
 
Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το βιβλίο του Aldous Huxley “The Doors Of Perception”, που περιγράφει τις εμπειρίες του συγγραφέα με τη μεσκαλίνη. Πράγματι, η μουσική των Doors μοιάζει να μπορεί να μας μεταφέρει στον κόσμο των παραισθήσεων.
 
[…] η συνέχεια του άρθρου είτε στο blog μου (link από κάτω) είτε στο Elculture
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου