Προς το περιεχόμενο

Chinese Rickenbacker


dimitris007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Δείχνει Rick, αλλά δεν ακούγεται Rick- δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο, αλλά στις κινέζικες κόπιες Rick. 

 

Παλιά, σε εποχές άκρατου GAS είχα λυσσάξει να πάρω ένα και έτυχε να βρω σε μαγαζί με μεταχειρισμένα ένα, καθώς και ένα original. Tελικά με φρέναραν δύο ζητήματα.  Ο ήχος σε σχέση με το original και above all, όσο και αν το προσπάθησα δεν μπόρεσα να "βολέψω" το μπάσο επάνω μου, αλλά ούτε και τα χέρια μου. Πολλές γωνίες... Η δεύτερη παρατήρηση πάει σε όλα τα Rick, όχι στις κόπιες. Είναι ιδιαίτερα όργανα.    

 

Όσο για το τελωνείο, γιατί να μην έχει; Λογικά θα πληρώνεις, αλλά όλο και κάποιο μέλος θα μας διαφωτίσει. 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αν παιζει ενα 500αρικο οι σωστες IMHO λύσεις ειναι οι εξης:

 

 1) Αν δεν εχεις μπασο, παιρνεις ενα μεταχειρισμενο, οχι απαραιτητα rick. Και με καποιο αξιοπρεπες fender η οτι αλλο η δουλεια γινεται τελεια.

 

 1) Αν εχεις μπασο και θελεις και ενα rick ντε και καλα, βαζεις το 500ρικο στην ακρη, μαζευεις και αλλα και παιρνεις rick.

 

 Μαιμου rick δεν εχω πιασει στα χερια μου, αλλα εχω πιασει διαφορες αλλες μαιμουδες και παντα ειναι πικρα. Ουτε που αγγιζουν τα αυθεντικα, ουτε στην ιδια προταση. Χωρια τη γυφτια.

 

 Κατι σαν το ταπεινο μου jazz το αγοραζεις ανετα, και μια χαρα  ειναι διπλα σε rick, εχονταε φυσικα τελειως διαφορετικο ηχο τα δυο τους, μα τελειως διαφορετικο, πιο διαφορετικο δε γινεται. Αλλα εχει τυχει να τα ακουω παραλληλα, με καλο παικταρα που ειχε rick, αλλα ηθελε να δει και απο περιεργεια το jazz εκεινη την ωρα, καταληξαμε να εχουμε το ιδιο track με τα δυο μπασα στο DAW σε Α/Β, και δεν μπορουσαμε να διαλεξουμε, γιατι ενω και τα δυο ειναι εντελως διαφορετικα, και τα δυο ομως ηταν ωραια και λαχταριστα. 😁Οποτε αν εισαι στην περιπτωση 1, ουτε να σκεφτεσσι να μην παρεις ενα κανονικο fender για να παρεις τελικα τη μαιμου με τις μπανανες Ουτε να το σκεφτεσαι. Η κανονικο μπασο, η στην περιπτωση 2 κουμπαρας-γουρουνακι και υπομονη.😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικα για τους δασμούς, υπολόγισε +30% στη τιμή - θα ήθελα να το επιβεβαιώσουν και άλλοι απλά έτσι το θυμάμαι.

 

Σχετικά με το μπάσο: Δεν έχω ιδέα πως θα παίζει γιατί είμαι κιθαρίστας, όμως έχω δει κινέζικες ρεπλικες και καμια δεν έπαιζε καλά "out of the box", όλες μα όλες είχαν θέματα που ανάλογα τη περίπτωση η διόρθωση κόστιζε 100-250 ευρώ.

 

Στο διαταύτα λοιπόν, δεν σου προτείνω τέτοια αγορά, εκτός αν έχεις την ευχέρεια να τζογάρεις αυτά τα χρήματα - αν δεν την έχεις αγοράζεις το κανονικό.

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
2 ώρες πριν, Miltos23 είπε

αγοράζεις το κανονικό.

Το θέμα είναι ότι από άποψη κόστους μια... άβυσσος χωρίζει το original από την κόπια.

Βέβαια ουδεμία σχέση έχει το... φιρίκι με το κάστανο. 😄

 

Πάντως σε μπάσα τόσο "χαρακτηριστικά"- Rick, Music Man- αν πας για ένα κούτσουρο που απλά έχει το σχήμα, τότε πάρτο. Αν πας για τον ήχο τους, δεν πας με την καμία, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει στις κόπιες.    

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου