Προς το περιεχόμενο
Maniac

Budget κάρτες με AMD64-XP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα την γνώμη σας για τις παρακάτω κάρτες ήχου σε σχέση με τον AMD64. Έχουμε και λέμε:

Audiophile 24/96- 192

Terratec phase 22

Emu 1212- 0404

Echo Miamidi

 

Θα ήθελα, αν είναι δυνατό, να αποφύγουμε τις άσκοπες "κόντρες" και να μιλήσουμε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ εμπειρίες ή έστω εμπειρίες γνωστών σας και όχι με "αερολογίες" και "εταιριάτα" specs. Ειδικά θα ήθελα να μάθω πως τα πάει η audiophile 24/96 και η terratec phase 22 με τα ΧΡ. See ya 8)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Θα ήθελα την γνώμη σας για τις παρακάτω κάρτες ήχου σε σχέση με τον AMD64.

 

Ο μόνος που μπορεί να σου απαντήσει στο ερώτημά σου είναι ο Bill Gates και οι προγραμματιστές και beta testers που έχουν στα χέρια του τις beta εκδόσεις των εξηντατετράμπιτων Windows XP τα οποία αναμένονται μετά το 2005 , διότι ο AMD 64 σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς τρέχει στα 32 σε windows XP άρα συμπεριφέρεται λίγο καλύτερα από έναν απλό Athlon στην ίδια συχνότητα.

 

Audiophile 24/96- 192

Terratec phase 22

Emu 1212- 0404

Echo Miamidi

Όσον αφορά τώρα το ερώτημά σου με τις κάρτες που ανέφερες , έχω την εντύπωση ότι για όλες (εκτός από τη Phase 22 * ) έχουμε συζητήσει εκτενώς σε παλαιότερα threads και δεν περιέχονται πουθενά αερολογίες απ όσο θυμάμαι. Επίσης όσα specs έχουν αναφερθεί δεν είναι "εταιριάτα" αλλά benchmarks με το RMAA που τα έχουν κάνει οι ίδιοι οι χρήστες στο σπίτι τους.

(* Phase 22 : Φτηνή , Balanced είσοδοι έξοδοι , Latency 1,5ms @ 44.1 , ποιότητα ήχου σχεδόν εφάμιλλη με την audiophile.)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή παρατηρώ συχνά να τίθενται τα ίδια ερωτήματα για κάρτες ήχου , τα παρακάτω απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να επιλέξουν μια κάρτα ήχου και δεν γνωρίζουν τι να κοιτάξουν. Όταν θέλετε να αγοράσετε κάρτα ήχου :

Πρώτον κάντε ένα search στο forum του RMAA και για να δείτε ηχητικά benchmarks που έχουν κάνει κάτοχοι των καρτών που σας ενδιαφέρουν. Αυτό θα χρησιμεύσει σαν μια πρώτη ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ένδειξη για την ηχητική ποιότητα της κάρτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως , έχω παρατηρήσει ότι διαφορετικές κάρτες ιδίου μοντέλου έχουν ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ( Διαφορές στη ποιότητα μπορούμε να δούμε επίσης σε διαφορετικές εξόδους της ίδιας κάρτας ) ¶ρα αν τα benchmarks που βλέπετε για δυο κάρτες διαφέρουν ελαφρώς μην επιλέξετε απαραίτητα αυτή που είναι καλύτερη κατά 0,001 σε κάποιο τομέα από μια άλλη που είναι φτηνότερη ή προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.

Δεύτερον κοιτάμε αν η κάρτα έχει Balanced εισόδους εξόδους και σε τι input /output operating level λειτουργεί (π.χ. +4dBu/-10dBV ). Έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν κανένας δεν λαμβάνει υπόψη του αν η κάρτα που θα αγοράσει έχει balanced εισόδους / εξόδους.

Τρίτον κοιτάμε το χαμηλότερο latency που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε μια κάρτα χωρίς να καταναλώνει υπερβολικούς πόρους συστήματος. Για παράδειγμα μια SoundBlaster Audigy στα 4ms latency ,καταναλώνει πολύ περισσότερους πόρους από μια "Echo Μια" , άρα τα χρήματα που γλιτώσαμε από την αγορά της κάρτας τα δίνουμε σε μεγαλύτερο επεξεργαστή. Αυτό το ερώτημα είναι το μόνο που θα έπρεπε να τίθεται στο noiz.

Τέταρτον , κατεβάζουμε και διαβάζουμε τα manuals των καρτών που μας ενδιαφέρουν και κάνουμε συγκρίσεις . Πολλές φορές εκεί θα δούμε τεχνικά χαρακτηριστικά που «ξεχνάνε» να αναφέρουν οι κατασκευαστές από τη κύρια σελίδα που παρουσιάζουν το προϊόν τους.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.