Προς το περιεχόμενο

Ποια η γνώμη σας για τις ovation;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι κιθαρίστες γεια σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας για τις ovation σαν κιθάρες, σχέση τιμής-απόδοσης-ποιότητας και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος υποψήφιος αγοραστής σαν και μένα. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα σύντροφος σχεδόν μιας ζωής. Έχω μία από το 85.

ULTRA DELUXE series made in USA. Το μοντέλο αυτό δεν βγαινει πια.

Δώρο του πατέρα μου και αγορασμένη τότε από τον μοναδικό αντιπρόσωπο που τις έφερνε στην Ελλάδα τον Ζοζέφ. Είναι κιθάρες ''παντός καιρού'' πολύ καλή και γερή κατασκευή. Με λίγη προσοχή την έχουν ακόμα και τα εγγόνια σου. :)

Εγώ μπορώ να πω ότι δεν την εκτιμούσα τότε όσο την εκτιμώ τώρα. Ο ήχος της σαν ακουστική θα μπορούσα να πώ ουδέτερος, δεν δείχνει να έχει κάτι το τελείως ξεχωριστό από άλλες ακουστικές σε πρώτο άκουσμα. Όμως όσες φορές την έχω γράψει με μικρόφωνο μπροστά της, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος, πολύ γλυκά πρίμα και στρογγυλά μπάσα. Τα τελευταία έχω μια μικρή εντύπωση ότι ενισχύθηκαν λίγο όσο περνάνε τα χρόνια. (ή χάνω εγώ τις υψηλές συχνότητες από τα αυτιά μου όσο μεγαλώνω :lol: ).

Φαίνεται ότι αυτό το υλικό, (πατέντα της OVATION), που έχει στην πλάτη της, σε σχήμα oval κάνει καλά την δουλειά του.

Η διαφορά της πάντως φαίνεται σίγουρα όταν την βισματώνεις. Είναι χαρακτηριστικότατος αυτός ο τριζάτος ήχος των πιεζο κρυστάλλων της που την κάνει εύκολα αναγνωρίσημη σε μια παραγωγή. Εγώ τουλάχιστον τον γουστάρω πολύ.

Κανένα πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια με τα ηλεκτρικά της.

Τα κλειδιά της απλά άψογα. Κανένας τριγμός ή απρόοπτο ξεκούρδισμα.

Σε τελική ανάλυση είναι η κιθάρα που πιάνω πάντα πρώτη, είτε για να παίξω κάποια καινούργια ιδέα, είτε για να βγάλω κάποιο κομμάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν μου αρέσουν λόγω εμφάνισης και αδυναμίας στον καθαρά ακουστικό τομέα,αλλά δεν μπορώ παρά να δεχτώ οτι ηλεκτρικά είναι κορυφαίες και αυτή η "ασχήμια" τους είναι παρελκόμενο της τεχνολογικής τους υπεροχής.Φυσικά μιλαω για τα ακριβά μοντέλα που έχει τύχει να έχω ακούσει,όχι γιατι δεν θεωρώ τα φθηνά κορεατικα/κινέζικα καλά,απλά δεν τα έχω δοκιμάσει.

 

Θα έπαιρνα μια μόνο αν έπρεπε να έχω αξιοπρεπή ήχο ακουστικής από κονσόλα και έπαιζα σε πραγματικά μεγάλες εντάσεις μαζί με πληθώρα ηλεκτρικών οργάνων κλπ.

 

Για να μην αναλύουμε αέρα όμως,για ποια μοντέλα ενδιαφέρεσαι ακριβώς?

 

EDIT:Δεν είχα δει το ποστ του SudioM13

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά τις γουστάρω πολύ, με την πρώτη ευκαιρία θα ήθελα να χτυπήσω μια. Μου αρέσουν για την ατάκα που έχουν , ενώ με λίγο chorus ή (και) delay

ο ήχος είναι αστέρι. Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να πάρεις τον όγκο που έχει

μια κανονική ακουστική κιθάρα με μεγάλο ηχείο, κάτι που σε ορισμένα κομμάτια είναι απαραίτητο.

 

Παίξε/άκου/δοκίμασε. Πιο πολύ μετράει αν αρέσει σε εσένα αυτό που ακούς.

 

Τα τελευταία έχω μια μικρή εντύπωση ότι ενισχύθηκαν λίγο όσο περνάνε τα χρόνια. (ή χάνω εγώ τις υψηλές συχνότητες από τα αυτιά μου όσο μεγαλώνω)

Όπως έμαθα και εγώ πρόσφατα, όλα τα ακουσικά όργανα παίρνουν μπάσα με

τον χρόνο. :) :) :)

Τσάμπα καίει η....κονσόλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος μιας ovation εδώ και 2 μήνες!!

Όχι κάποιο από τα ακριβά μοντέλα, την celebrity cc-024 έχω (εν ελλάδι γύρω στα 500 euro, εν ευρώπει γύρω στα 400).

Πριν την αγοράσω είχα δοκιμάσει διάφορες κιθάρες πλην των ovation και ο ήχος τους ως ακουστικές μου φάνηκε να διαφέρει αρκετά από των περισσοτέρων εταιρειών. (Γι' αυτό και αρκετοι δεν τις συμπαθούν!)

Πιο ογκώδεις στα μπάσα, όχι έντονα πρίμα και μάλλον βαθύ ήχο. Για μένα ήταν ό,τι ακριβώς έψαχνα.

Στον ηλεκτρισμό, απλά πολύ καλή!

Από κατασκευή, φαίνεται μια χαρά, αν και δεν ξέρω πολλά πράγματα για τέτοια ζητήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην αναλύουμε αέρα όμως,για ποια μοντέλα ενδιαφέρεσαι

 

 

 

Χαίρομαι που ακούω θετικά σχόλια. Το μοντέλο που με ενδιαφέρει είναι αυτό με τις πλαστικές χορδές το classic (αν δεν απατώμαι) γιατί παίζω και με δάχτυλα. Όμως θα μ' ενδιέφερε και κάποιο μοντέλο ακουστικό από την ίδια μάρκα που έχω επίσης ακούσει καλά λόγια. Πάντα αναφέρομαι και ζητώ πληροφορίες για τα "καλά" μοντέλα από όσους τα έχουν δοκιμάσει γιατί είμαι σε φάση που θα τα "ακουμπήσω"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι ευτυχής κάτοχος μιας Ballader του 1967 .ΝΑΙ καλά διάβασες δεν έγραψα λάθος.Δεν την έχω εγώ βέβαια από τότε αλλά βρήκα την ηλικία της από το Serial Number της μέσα από το site της KAMAN.Απλά είναι καταπληκτική.Στα ρυθμικά μέρη των τραγουδιών γεμίζει φοβερά. Ο κρυστάλλινος ήχος της με λίγο reverb ή chorus και λίγο delay δεν αντιγράφετε απο καμία άλλη κιθάρα....Το μπράτσο της είναι φαρδύ όχι στενό όπως είναι στις καινούργιες αλλά δεν σε κουράζει να παίζεις ώρες.

Η "γριά" μου θέλει μετά από τόσα χρόνια λίγη δουλειά στα τάστα και θα ξανανοιώσει.

Και η πιό φτηνή Ovation με ένα καλό σετάρισμα θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον ακουστικο καθαρα ηχο δεν προκειται να σε ικανοποιησει ,ειδικα αν εχεις συνηθισει να παιζεις με μια καλη solid wood ακουστικη κιθαρα.

 

Στον "ηλεκτρικο" ηχο ειναι κατα τη γνωμη μου η καλυτερη "πιεζοηλεκτρικη" κιθαρα,το προβλημα ειναι οτι ο ηχος των πιεζοηλεκτρικων μαγνητων ειναι ψιλοαθλιος ετσι κι αλλοιως :) οποτε.... στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος..... :lol: :lol: :lol: :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον ακουστικο καθαρα ηχο δεν προκειται να σε ικανοποιησει ' date='ειδικα αν εχεις συνηθισει να παιζεις με μια καλη solid wood ακουστικη κιθαρα.

 

Στον "ηλεκτρικο" ηχο ειναι κατα τη γνωμη μου η καλυτερη "πιεζοηλεκτρικη" κιθαρα,το προβλημα ειναι οτι ο ηχος των πιεζοηλεκτρικων μαγνητων ειναι ψιλοαθλιος ετσι κι αλλοιως :) οποτε.... στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος..... :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote']

 

Covered ! 8)

 

Αν ψάχνεις οικονομική ηλ/ακουστική κοιτα και άλλες εταιρίες.

Αυτά που γράφει ο SF είναι ακριβώς αυτά που πρέπει να ξέρεις για τις Ovation.

Αν ψάχνεις για κάτι καλό, με την συγκεκριμένη εταιρία είσαι εκτός θέματος. Πάρε πρώτα μια σοβαρή ακουστική και άσε τις (εξειδικευμένου χαρακτήρα) Ovation για την πορεία.

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου