Προς το περιεχόμενο

Epiphone Les Paul Custom Vs Hagstrom Super Swede


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατ' αρχήν καλησπέρα, διαβάζω τo forum αρκετο καιρο και το πρωτο μου post θα αφορα τον προβληματισμο που έχω τον τελευταίο καιρό σχετικά με μια epiphone les paul custom (μοντέλο 2003) που έχω..Είμαι γενικά ευχαριστημένος από τη κιθάρα και ειδικά από το σφιχτό γκάζι του bridge μαγνήτη που χαρακτηρίζεται από ογκο και φυσικο sustain και την καλη ποιότητα κατασκευής..Τα καθαρά της όμως δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελα και έτσι άρχισα να σκεφτομαι την πιθανότητα μιας αναβάθμισης της κιθάρας (πολύ πρωτοτυπο για κατόχους epiphone 8) )

 

Αρχικά σκέφτηκα για αλλαγή μαγνητών και ηλεκτρικών και ίσως μετέπειτα για αλλαγή σε bridge , tailpiece..Τελευταία όμως έπεσε το μάτι μου στις κιθάρες hagstrom και ειδικά στο ανάλογο μοντέλο hagstrom super sweede..Διάβασα κριτικές αποθεωτικές για τις συγκεκριμένες κιθάρες και έδώ αλλά και σε άλλα site ελληνικά και ξενα και έχω προβληματιστεί έντονα..

 

Τί θα προτίνατε; Αναβάθμιση της epiphone ή αγορά hagstrom; παίζω κυρίως classic rock έως hard rock όποτε χρειάζομαι το καλο γκάζι που δίνουνε τέτοιες κιθάρες , αν και πάντα ήθελα και έναν καλό καθαρό ήχο..Σε περίπτωση που προτίνετε αναβάθμιση epiphone και έχετε και καποια προταση για μαγνήτες κτλ θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη..

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..Χρηστος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψηφίζω αναβάθμιση με μαγνήτες-ηλεκτρικά. Μπορείς να βάλεις έναν πιο ύσηχο στη neck θέση και έναν πιο γκαζωμένο bridge. Ενας πολύ συνιθισμένος συνδυασμός είναι Seymour Duncan '59 και JB στις θέσεις neck και bridge αντίστοιχα. Να αλλάξεις και όλα τα ηλεκτρικά όμως και να βάλεις καλής ποιότητας για να είναι ολοκληρωμένη η αναβάθμιση.

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ αναβάθμιση ψηφίζω. Δεν είναι ψέμα ότι για τις Hagstrom ακούγονται παντού-και στο Noiz- τα καλύτερα, αλλά...αφού την έχω κάνει την...αμαρτία στην G-400 μου, πώς να παίξω Κινέζος; :lol: :lol:

 

Bridge και tailpiece δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να αλλάξεις...Έχεις κάποιο πρόβλημα συγκεκριμένο με αυτά;

 

Για μαγνήτες, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, θα πρότεινα να αποφύγεις τους Gibson λόγω κόστους (έβαλα Burstbuckers, άρα μιλώ εκ (μ)πείρας).

 

Δες εδώ για αρχή...,

 

http://www.leosounds.de/index_en.html

 

Μια αξιόπιστη λύση σε προσβάσιμο κόστος. Μια πρόταση πέρα από τις πολύ προφανείς. Καλό θα ήταν να αλλάξεις επ'ευκαιρία όλα τα ηλεκτρικά, η διαφορά θα είναι προφανής. :wink:

 

Για ό,τι άλλο, εδώ είμαστε...

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Bridge και tailpiece δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να αλλάξεις...Έχεις κάποιο πρόβλημα συγκεκριμένο με αυτά;

 

Για μαγνήτες' date=' περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, θα πρότεινα να αποφύγεις τους Gibson λόγω κόστους (έβαλα Burstbuckers, άρα μιλώ εκ (μ)πείρας

[/quote']

 

εχω την εντύπωση πως η γέφυρα μπορεί να αλλάξει τον ήχο δραματικά..και λογικά να το σκεφτείς επιδρά σε πολλά σημεία που διαμορφώνουνε τον ήχο μιας ηλεκτρικής κιθάρας...

 

για μαγνήτες και εγώ είχα στο μυαλό μου να αποφύγω τους gibson , εκτος από την προφανή κλασσική λύση SD 59&JB , είχα σκεφτεί και τους paf του haussel αν και ξεφευγουνε στην τιμη..

 

ευχαριστώ για τις απαντήσεις..εχει γίνει εμμονη ιδεα η hagstrom παντως , μακαρι να μπορουσα να την ακούσω γιατι αλλιώς δεν παιζει να ηρεμίσω 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου