Προς το περιεχόμενο

Επανάληψη θεμάτων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ φιλικά όλα τα μέλη του Noiz, καθώς και τους Gate Keepers, Modulators, Experts και φυσικά τον Yameth. Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το thread δεν έχει το ρόλο παρατήρησης, επίπληξης ή υπόδειξης, είναι καθαρά αυτό που λέει ο τίτλος. Ο λόγος που θα σας υποβάλλω στην ανάγνωση του παρακάτω (βαρετού, το ξέρω) κειμένου είναι ότι...

 

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πολύ έντονα ότι πάρα (μα πάρα) πολλά θέματα που ανοίγονται έχουν ως αντικείμενο κάποια απλή ερώτηση που συνήθως αφορά σε νέο εξοπλισμό, συμβουλές αγοράς, προτάσεις και λοιπά. Φυσικά, αυτό δεν είναι κακό, γι' αυτό υπάρχει και το Noiz, για να βοηθούμε αλλήλους σε τέτοιες περιπτώσεις και να αγοράζουμε το καλύτερο που μας επιτρέπουν τα χρήματα της τσέπης μας! :wink:

Το κακό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προαναφερθέντων ερωτήσεων έχει υποβληθεί πολλές φορές στο παρελθόν, στις περισσότερες περιπτώσεις έχει απαντηθεί πλήρως και βέβαια μπορεί κανείς να ανατρέξει στο αρχείο του forum και να κατατοπιστεί. Με λίγα λόγια, γίνονται διαρκώς θέματα για το ίδιο πράγμα και χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση ώστε να μην μπορεί κανείς να πάρει απάντηση από κάποιο παλιότερο θέμα! Ειδικά αυτά τα ρημάδια, κάρτα ήχου και MIDI controller, τα έχουμε ρημάξει πιά, λες και είναι πυρηνική φυσική η επιλογή ενός κλαβιέ...

Και βέβαια, πολλές φορές δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να κάνουμε μια υποτυπώδη έρευνα αγοράς μήπως δούμε κάτι που θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, περιμένουμε από τα μέλη να μας δώσουν τη λύση έτοιμη στο πιάτο!

 

Με αυτή την αφορμή, θα ήθελα να πάρω το θάρρος και να παρακαλέσω όλα τα μέλη να συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη συζήτηση στο forum ώστε να μην αναλώνεται κανένας μας σε επαναλαμβανόμενες κουβέντες. Σίγουρα μπορούμε όλοι να βρούμε στο περίπου αυτό που θέλουμε στην αγορά, να ρίξουμε μια ματιά στα υπάρχοντα threads (και στα βασικά specs αυτού που μας ενδιαφέρει) και έπειτα να προχωρήσουμε στην προσωπική μας ερώτηση, αν και εφόσον χρειάζεται να λυθούν περαιτέρω απορίες.

 

Συγγνώμη αν το ύφος μου θίγει κάποιους, δεν γράφω τα παραπάνω με κάποιο συγκεκριμένο άτομο υπόψη. Αν έχει κάποιος κάτι να προσθέσει ή να διορθώσει στις σκέψεις μου, παρακαλώ να το κάνει γιατί πραγματικά με στενοχωρεί να βλέπω χρόνο και ενέργεια να σπαταλιέται για πράγματα που σίγουρα δεν είναι τόσο περίπλοκα και δυσνόητα όσο θέλουμε να τα φανταζόμαστε.

 

Φιλικά προς όλους, Alchemist. :)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω...

 

Δεν είναι κακό να γίνονται οι ίδιες ερωτήσεις για θέματα αγοράς γιατι:

 

1. Μπορεί από τότε που σχολιάστηκε πρώτη φορά, να μην είχε βγεί κάποιο καινούριο προιόν, που πιθανότατα να έιναι καλύτερο. (κάθε μέρα σχεδον βγαίνει κατι καινούριο)

 

2. Μπορεί κάποιο θέμα να μην το είδε κάποιος χρήστης που να είχε κάτι σημαντικό να προτείνει (δεν είναι όλοι όλη τη μερα στ νοιζ)

 

3. Κ εγώ κάνω ερευνα αγοράς πριν πάρω κάτι, λίωνω στα reviews στο νετ κλπ αλλα το ΝΟΙΖ δυο πλεονεκτήματα: Είναι ελληνικό (οταν δεαβάζω reviεws είμαι με το λεξικό στο χέρι) και δεύτερον απαντάνε ανθρώποι που ξέρεις ότι ασχολούνται, που μπορεί να έχουν το ίδιο προιον που θες να αγοράσεις και θα σουν πούν μια αξιόπιστη γνώμη.

 

Με λιγα λόγια, δεν είναι κακό να ξανανοίγουν θέματα με τέτοιες ερωτήσεις για να ανανεώνεται το υλικό και οι γνώμες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχει τύχει όμως κάμποσες φορές να γίνονται ερωτήσεις που αφορούν την ίδια περίπτωση σε διάστημα 2 ημερών και μερικές φορές ακόμα και την ίδια μέρα. Ε δεν είναι κάπως χαζό αυτό;

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, αυτό είναι ακραία περίπτωση. Δεν είπα να μπαίνεις στο νόιζ και να ρωτάς χωρίς να ψάχνεις πρώτα... Αν και με τις κάρτες ήχου έχει παραγίνει το κακό...

 

Εσείς τί προτείνεται? Γύρω στα 100 με 150 ευρώ. Εγώ σκέφτομαι για την M audio audiophile. Τι νομίζετε? είναι όντως τόσο καλή όσο λένε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε αυτό ακριβώς λέω. ¶λλο πράμα να ρωτήσει κάποιος για κάτι που ή δεν έχει πολυσυζητηθεί, ή έχει περάσει κάμποσος καιρός και άλλη η κατάσταση με κάρτες ήχου και μονιτορ ως τα 200-300¤ και για το αν αξίζουν ΄όχι οι τελε μπαγια. Σε κάθε κιθαροκουβέντα τσουπ σκάει και η ερώτηση για αυτές! :lol:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Εχει δίκιο ο Alchemist.

Το θέμα είναι ότι όλοι μας θεωρούμε ότι είμαστε εξαίρεση στον κανόνα.Και θέλουμε απάντηση στο "προσωπικό" μας δίλημα.

Καιρό τώρα με ταλαιπωρεί κι εμένα το θέμα.

Δηλαδή άλλος θα έτριβε τα χέρια του...

Αισθάνομαι όμως ότι πρέπει να βρεθεί λύση.

Το FAQ είναι μια.

To να ψηφίζουμε τα "καλύτερα" κάθε χρόνο είναι μια άλλη ένδειξη.

 

Από την άλλη ο lambrosgg εκφράζει την άποψη των νεότερων μελών. ΚΑι έχει τα δίκια του.

Ας το κουβεντιάσουμε λίγο.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κ εγώ όταν προτομπήκα δεν μπόρεσα να διανοηθώ ότι μπορεί να έχει ξαναρωτηθεί το θεμα καρτας ήχου ή ότι έχουν ξαναανεβάσει τα parody tou malmsteen!!!!

 

Κ πρόσφατα ρώτησα για μονιτορ. Ειλικρινά πριν ανοίξω το θέμα, έγραψα "monitor" και "μονιτορ" στην αναζήτηση αλλά δεν βρήκα και κάτι πολύ συγκεκριμένο. Απλώς ήθελα μια πρόταση για μονιτορ στ 200 ευρώ!

 

Και τις περισότερες φορές θέματα που ξανανοίγουν γίνονται για κάτι πιο συγκεκριμένο.

 

Για παράδειγμα "τι προτείνεται αναμεσα σε αυτά τα δύο"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αισθάνομαι όμως ότι πρέπει να βρεθεί λύση.

Το FAQ είναι μια.

 

Επισης λύση θα ήταν να φτιάξουμε ενα μέρος με ενα newbie's guide για τον κάθε τομέα....Και αν γίνεται να ανεβασουμε λίγο τον αριθμό των αρθρθων...γιατί καλλιστα θα μπορούμε να έχουμε ώς αρθρα αυτά που ρωτούνται συχνά...Και αν ο καθενας θελει κατι συγκεκριμενο και ιδιαιτερο τοτε θα το συζηταμε...

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Από τη μιά, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η τοποθέτηση του Alchemist.

 

Για παράδειγμα labrossgg, η αναζήτηση για "M audio audiophile" μου έδωσε περίπου 109 hits στο noiz.gr ( Μέσα σε 0.20 seconds παρακαλώ :lol: )

 

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι θα ήταν καλή η συγκεντρωτική παρουσίαση των reviews και των faqs. Όμως αυτό απαιτεί ένα ακόμη βήμα. Δηλαδή κάποιος να καθήσει να γράψει τα reviews.

 

Και είναι όμως δυνατόν να γραφτεί ένα review από κάποιον και ταυτόχρονα να είναι ευρέως αποδεκτό? Εννοώ να αντιπροσωπεύει την άποψη της κοινότητας?

Ας πούμε, ποιός θα γράψει το review του Tonelab SE ?

 

Απο την άλλη, υπάρχουν τα θέματα που επισημαίνει ο lambrosgg.

 

Με έχει προβληματίσει το τι θα μπορούσε να γίνει...και η άποψή μου είναι ότι μάλλον δεν είναι εφικτό να γίνει τίποτα το πολύ δραστικό.

 

Θα πρότεινα λοιπόν την συντηρητική λύση:

Σε περίπτωση ενός φανερά απερίσκεπτου νέου θέματος, θα μπορούσε κάποιος που θυμάται ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί να παραπέμπει άμεσα τον ενδιαφερόμενο στο προηγούμενο και να τον εθαρρύνει να γράψει σ' εκείνο.

Το νέο θέμα θα "θαφτεί" γρήγορα.

Από άποψη forum administration, θα μπορούσε να "μαρκαριστεί" με κάποιο τρόπο το καινούριο thread ώστε να βγαίνει χαμηλά στο search?

Μήπως θα μπορούσαν να βγαίνουν πιο ψηλά αυτά που έχουν διαβαστεί τις περισσότερες φορές?

 

Θα μπορούσε στους κανονισμούς του forum να ενθαρρύνεται η "αναβίωση" ενός παλιού thread αν αυτό είναι σχετικό με εξοπλισμό / review.

 

Ας μπεί ο πήχυς σε ρεαλιστικά ύψη για την ώρα. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου