Προς το περιεχόμενο

Ένα τραγούδι για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Lampiris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού δεν είχε καμία τύχη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δεν πέρασε δηλαδή όπως και πολλά άλλα τραγούδια αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας.

Στίχοι - Μουσική - Ενορχήστρωση - Ερμηνεία -Ηχογράφηση - Μίξη - όλα τα όργανα και προγραμματισμός - από εμένα στο Home Studio.

Φωνητικά - ¶σπα Κούτρα.

 

Το τραγούδι γράφτηκε για το Φεστιβάλ και ίσως σε μερικούς ακουστεί γλυκανάλατο. Δεν πειράζει όμως κάθε καλοπροαίρετη κριτική ευπρόσδεκτη.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 87
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Όντως κι εμένα δεν είναι στο στυλ μου, αλλά από την άλλη δεν έχω και κάποια σοβαρή κριτική να κάνω (καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη :D), όλα μια χαρά είναι. Για λεπτομέρειες όμως....:

 

Τα φωνητικά στις χαμηλές ακούγονται λίγο ζορισμένα, ίσως αν το σήκωνες 1-2 ημιτόνια να ακουγόταν πιο φυσιολογικό πάνω στη φωνή. Επίσης θα ενορχήστρωνα το background ώστε να μην ακούγεται τόσο χμμμμ πώς να το πω..... "γρήγορο". Δηλαδή εννοώ, αυτό το εντελώς ίδιο backing από την αρχή μέχρι το τέλος μου κάνει λίγο "αγχωτικό". Τέλος θα ήθελα λίγο vibrato στη lead :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν τραγουδάκι δεν ειναι κακο!! αλλα απο πλευρα ενορχήστροσης ηχων κ ρεμιξ .......... κλαφτα lampiri μου

 

Εάν θέλεις γίνε πιό συγκεκριμένος.

Στο θέμα της ενορχήστρωσης τι δεν σου ακούγεται καλά;

Είναι πολύ φορτωμένο;

Όταν λές ρεμίξ εννοείς την μίξη γιατί Remix είναι άλλο πράγμα...

Είναι κάτι που δεν ακούγεται και έχει χαθεί; είναι κάτι πολύ μπροστά; Δεν ακούγονται οι χαμηλές ή οι ψηλές;

 

Και όταν λές ήχους θα σου άρεσε να ήταν πιό ηλεκτρονικό το κομμάτι οι φυσικοί ήχοι δεν σου αρέσουν;

 

Για να τα κλάψω δεν πρόκειται γιατί μου στοίχισε μόνο χρόνο...από χρήμα τίποτα γιατί όπως ανάφερα το έγραψα στο δικό μου home studio.

 

Με την ευκαιρία να αναφέρω τι χρησιμοποίησα...

 

Κονσόλα Roland VM-3100 Pro, για τις κιθάρες Line6 PodXT Pro, Synths δύο Roland Super JV1080, τύμπανα Addictive drums vsti, Mic Rode NT1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου στέκεται μια χαρά το κομμάτι σαν σύνθεση αλλά και σαν παραγωγή. Δεν είναι το στυλ μουσικής που με τρελαίνει αλλά κρίνοντας με βάση παρόμοια τραγούδια που ακούω κάθε μέρα στο ραδιόφωνο πιστεύω ότι είναι μια χαρά, για να μην πω και πολύ καλύτερο από αρκετά που έχει τυχει να ακούσω τελευτέα. Επιπλέον είναι και αρκετά πιασάρικο πιστεύω !

Απ'την άλλη, θα ήθελα να ακούσω μεγαλύτερη ποικιλία στα τύμπανα (κανα κρουστό ίσως;) - καταλαβαίνω ότι δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς είναι προγραμματισμένα, αλλά και μερικούς διαφορετικούς ήχους εγχόρδων ακόμα.

Να σαι καλά!

Peace, Love, death metal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eννοώ οτι στην μίξη υπαρχει μεγάλη διαφορά η φωνή με την μπάντα!! έπρεπε η φωνη να ηταν πιο χαμηλα για να παρει κ πιο πολυ ενταση ολο το κομμάτι! Οσο για τα φυσικα όργανα που είπες αυτο ειναι το κακό, οτι φαινεται οτι ειναι ψευτικα!!! ειδικα τα τυμπανα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου στέκεται μια χαρά το κομμάτι σαν σύνθεση αλλά και σαν παραγωγή. Δεν είναι το στυλ μουσικής που με τρελαίνει αλλά κρίνοντας με βάση παρόμοια τραγούδια που ακούω κάθε μέρα στο ραδιόφωνο πιστεύω ότι είναι μια χαρά' date=' για να μην πω και πολύ καλύτερο από αρκετά που έχει τυχει να ακούσω τελευτέα. Επιπλέον είναι και αρκετά πιασάρικο πιστεύω !

Απ'την άλλη, θα ήθελα να ακούσω μεγαλύτερη ποικιλία στα τύμπανα (κανα κρουστό ίσως;) - καταλαβαίνω ότι δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς είναι προγραμματισμένα, αλλά και μερικούς διαφορετικούς ήχους εγχόρδων ακόμα.

Να σαι καλά![/quote']

 

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Όπως ανάφερα έγραψα το τραγούδι για το Φεστιβάλ και έπρεπε να ακολουθήσω κάποια "συνταγή" μήπως μπορέσει και περάσει.

Αλλά παίχτηκε πάλι η ίδια κομπίνα απο τους ίδιους ανθρώπους που χρόνια αποφασίζουν τι θα περάσει στον κόσμο μέσα απο τις εταιρείες τους και τα ΜΜΕ. Πιστεύω ότι ούτε καν ακούστηκαν τα τραγούδια απο την επιτροπή.

Δεν μπορεί να έδωσαν μια εβδομάδα παράταση στην προθεσμία υποβολής των τραγουδιών γιατί όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ υπηρχε μεγάλη συμμετοχή από εκατοντάδες τραγούδια και μετά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να τα άκουσαν όλα και να επέλεξαν τα 16...από 97 συμμετοχές...!!!

 

Στο Φεστιβάλ τον Οκτώβρη φαντάζομαι θα δούμε το καλλιτεχνικό γούστο των καρεκλοκένταυρων της ΕΡΤ και θα κρίνουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τραγούδι, σαν σύνθεση, είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Αφου το άκουσα μου έμεινε η μελωδία και το τραγούδαγα μόνος μου. Αυτό που έχω να παρατηρήσω ειναι ότι είναι κάπως ομοιόμορφο. Του λείπει, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, το ξεπέταγμα, εκείνη η γέφυρα που θα σε κάνει να γυρίσεις και να νοιώσεις λίγο παραπάνω ενδιαφέρον προς το κλείσιμο.

 

Κάτι άλλο που μου άρεσε στο τραγούδι σου, κι αυτό είναι τελείως οφ τοπικ και καθαρά προσωπικό :P , είναι που άκουσα τη φωνή της ¶σπας. Too old to rock'n'roll too young to die κι αυτή, ε; . :lol: Δως της χαιρετίσματα από τον Δημήτρη, τον κιθαρίστα των Blue Velvet, please... :D

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τραγούδι' date=' σαν σύνθεση, είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Αφου το άκουσα μου έμεινε η μελωδία και το τραγούδαγα μόνος μου. Αυτό που έχω να παρατηρήσω ειναι ότι είναι κάπως ομοιόμορφο. Του λείπει, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, το ξεπέταγμα, εκείνη η γέφυρα που θα σε κάνει να γυρίσεις και να νοιώσεις λίγο παραπάνω ενδιαφέρον προς το κλείσιμο.

 

Κάτι άλλο που μου άρεσε στο τραγούδι σου, κι αυτό είναι τελείως οφ τοπικ και καθαρά προσωπικό :P , είναι που άκουσα τη φωνή της ¶σπας. Too old to rock'n'roll too young to die κι αυτή, ε; . :lol: Δως της χαιρετίσματα από τον Δημήτρη, τον κιθαρίστα των Blue Velvet, please... :D[/quote']

 

Ευχαρίστως θα της πω τα χαιρετίσματά σου.

Έχουμε μιλήσει λίγο για σας. Καλή συνέχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου