Προς το περιεχόμενο

AX-7 Roland midi controller sounds etc


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά!Τι κάνετε?Να σας ρωτήσω και γω κάτι.

Σκέφτομαι πολύ να πάρω το AX-7 της Roland. Είναι ένα keytar ο οποίο είναι midi controller. Ψάχνοντας στο internet έμαθα ότι τα midi controllers δεν έχουν δικούς τους ήχους, αλλά ότι παίζουν ήχους από άλλες συσκευές midi. H απορία μου είναι η εξής. Aπό τι συσκευές και τι ήχους μπορεί να παίξει αυτό το ax-7; Εντάξει ως συσκευή με midi σύνδεση φαντάζομαι μπορεί να παίξει τους ήχους από άλλες συσκευές midi. Το θέμα είναι ότι αυτο το όργανο είναι όργανο για συναυλίες. Θα πρέπει να το έχω συνδεδεμένο με κάποια midi συσκευή κατα τη διάρκεια της συναυλίας ή μπορώ να του αποθηκεύσω κάποιους ήχους από κάποια άλλη συσκευή (οπως για παράδειγμα μέσω υπολογιστή με κάποιο πρόγραμμα ή με το PSR-9000Pro που έχω).Επίσης μπορώ να του φορτώσω και ήχους απο VST instruments ή παίρνει ήχους από κάτι άλλο;Παρακάλω απαντήστε μου σύντομα γιατί έχω βρει μια καλή δημοπρασία που λήγει αυριο το βράδυ και αν τα νέα από σας είναι καλά θέλω να το παραγγείλω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

προφανώς μπορείς να το συνδέσεις με ένα καλώδιο midi στο psr σου στο midi in και να ρυθμίσεις το psr σου να λαμβάνει σε midι κανάλι σήματα εξωτερικά.

 

Για να στο πώ απλά, θα εχεις ενα voice ή ενα performance στο psr και θα το παίζεις απο το keytar

 

Μπορείς να το συνδέσεις με οτιδήποτε synth εχει midi υποδοχές και να το χειρίζεσαι (to synth και κάποιες απο τις παραμέτρους του) απο αυτό.

 

Δεν είναι κάτι δύσκολο.

 

Γι αυτό είναι και controller.

 

Παράδειγμα, υπαρχουν synth που δεν έχουν κλαβιε, είναι εκδόσεις που χρειάζονται midi controller .

 

Τελος παντων . Δεν μπορείς να του φορτώσεις, μπορείς μονο να χειριστεις με αυτό

 

τα vst μπορείς στο pc σου αν έχεις καρτα με midi in-out , επισης να κάνεις το ίδιο.

 

Ειναι ποζεράδικο όργανο,

 

Α, καλως ηλθες στο noiz , καλες περιηγήσεις.

 

Αν θέλεις μπορείς να ψάξεις την θεματολογία του noiz για να δείς σχετικά άρθρα και να εγκλιματιστείς με την διαδικασία της επικοινωνίας midi, τουλάχιστον να μάθεις μερικές αρχές που σίγουρα θα σου χρησιμευσουν για να καταλάβεις τις δυνατότητες του ήδη εξαιρετικού οργάνου που έχεις.

 

Σίγουρα θα ανοίξουν οι ορίζοντες....

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο οσα ξερω εγω (που δεν ειναι και παρα πολλα...), τα midi controllers δανειζονται ηχους απο αλλες συσκευες π.χ. υπολογιστη, vst instuments οπως ειπες (steinberg the grand 2 σου προτεινω για concert piano) κλπ. Τα περισσοτερα αν οχι ολα (δεν ειμαι τελειως σιγουρος), δεν εχουν δικη τους μνημη για να μεταφερεις τους ηχους σου. Βεβαια με ενα κοινο laptop γινεται η δουλεια με τις συναυλιες, αλλα χρειαζεσαι καλουτσικη καρτα ηχου που να υποστηριζει asio drivers για μικρο latency... Αν υπαρχει latency ειναι δυσκολο το πραμα γενικα, και ειδικα στις συναυλιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το συγκεκριμένο οργανο, AX-7 Roland,αλλά το συγκεκριμένο υποτίθεται ότι έχει και 128 μνήμες που τις λένε patches.Είναι δηλαδή μνήμες για ρυθμίσεις ή και για τους ήχους αυτούς καθεαυτούς;Μου κάνει εντύπωση αυτό που λές γιατι δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική στο να αγοράσεις ένα keytar και να παίζεις στη σκηνή καλωδιωμένος με ένα sequenser πχ.Είναι λίγο πόντιο να βάζουν μπαταρίες στο μηχάνημα για να μπορείς να παίζεις χωρίς καλώδιο τροφοδοτικού στα πόδια σου και να εννοείται ότι θα έχεις ένα καλώδιο που θα σου φέρνει τους ήχους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε schaitas,ξέρεις να μου πεις συγκεκριμένα για το AX-7 που έχει 128 μνήμες αν μπορώ να του αποθηκεύσω ήχους?

Για δείτε το κιόλας:

http://www.roland.com/products/en/AX-7/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.roland.com/products/en/AX-7/index.html

 

Τα patches είναι αυτό που είπες απο οτι βλέπω στα specs

 

επειδή δεν έχει μόνο clavie όπως βλέπεις άλλα αναθέσιμα κουμπάκια , d-beam, ποντεσιομετράκια κλπ, προφανώς εχει 128 assignable θέσεις που μπορείς να έχεις ρυθμίσεις για το τι κάνει το καθε ένα,

 

Η λογική είναι η λογική που έχουν τα controller

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To συμπέρασμα είναι δηλαδή ότι θαπρέπει να το έχω συνδεδεμένο με κάτι την ώρα της συναυλίας,από ότι κατάλαβα...Μου κανες την καρδιά περιβόλι φίλε cos_dr.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το συγκεκριμένο οργανο' date=' AX-7 Roland,αλλά το συγκεκριμένο υποτίθεται ότι έχει και 128 μνήμες που τις λένε patches.Είναι δηλαδή μνήμες για ρυθμίσεις ή και για τους ήχους αυτούς καθεαυτούς;Μου κάνει εντύπωση αυτό που λές γιατι δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική στο να αγοράσεις ένα keytar και να παίζεις στη σκηνή καλωδιωμένος με ένα sequenser πχ.Είναι λίγο πόντιο να βάζουν μπαταρίες στο μηχάνημα για να μπορείς να παίζεις χωρίς καλώδιο τροφοδοτικού στα πόδια σου και να εννοείται ότι θα έχεις ένα καλώδιο που θα σου φέρνει τους ήχους...[/quote']

Λοιπόν, κανένα (μα κανένα) MIDI controller δεν αποθηκεύει ήχους. Τα patches είναι για να σώζεις ρυθμίσεις όπως π.χ. επιλέγοντας το patch #19 να επιλέγεται κάποιος συγκεκριμένος ήχος (όπως πιάνο) από το synth σου και αν επιλέξεις το #20 να πάει σε άλλο ήχο (όπως strings).

 

Έχεις δίκιο για τα καλώδια, πόντιο είναι. Από την άλλη, δεν υπήρχε τρόπος για ασύρματη μεταφορά MIDI data όταν φτιάχτηκαν τα keytars (αρκετά χρόνια πριν). Τώρα όμως υπάρχει!

 

http://www.m-audio.com/products/en_us/MidAir-main.html

 

Τσιμπάς το Roland, του κοτσάρεις και ένα MidAir και είσαι έτοιμος για τρελό ποζεριλίκι! :lol:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι σκληρή φίλε αλλά δεν μπορώ να σου πώ ψεματα....

 

Η λύση του alchemist όμως είναι super

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου, Αlchemist, είσαι ο καλύτερος!Με εφτιαξες όσο δεν φανταζεσαι!Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο gadgetaki το βρήκα μαζί με το εν λόγω unit σε μια προσφορά απτην αμερική αλλά δεν ήξερα τι είναι και υπέθεσα ότι ήταν κάποιο ασύρματο kit σαν αυτο για τις ηλεκτρικές κιθάρες!Αλλά αυτό είναι καλύτερο απο αυτό που νόμιζα!ΤΗΧ και πάλι ΤΗΧ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου