Προς το περιεχόμενο

Banks του ΜK-249C: πως δουλεύουν;


AlSom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε και πάλι με ένα νέο θέμα.. Έχω εδώ και αρκετό καιρό το συγκεκριμένο μοντέλο της Evolution - M-audio και ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι αυτά τα κουμπιά..  ??? Και πώς τα χρησιμοποιούν.. Δουλεύω στο CuBase SX3 κυρίως και ενίοτε στο Reason 3.0. Τι ακριβώς είναι τα banks αυτά και πώς μπορώ να τα χρησιμοποιήσω;

Υ.Γ.: Το manual το κοίταξα, και το manual του CuBase και όλα τα σχετικά με τα Midi CC αλλά άκρη δεν έβγαλα.. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν παίζει ρόλο πως συνδέεται στο pc.

 

Τώρα όλα αυτά τα κουμπιά είναι για να ελέγχεις διάφορες παραμέτρους και λειτουργίες είτε των vst που ανοίγεις, είτε του ίδιου του cubase, αν και αν δεν κάνω λάθος, για να ελέγξεις το μίκτη του cubase θα πρέπει το κοντρολερ να είναι συμβατό με το πρωτόκολλο της mackie.

 

Λογικά θα έχει κάποια προεπιλεγμένα templates για διάφορα προγράμματα (ίσως αυτά τα banks που λες), αλλά μπορείς να αναθέσεις και μόνος σου νέες εντολές.

 

Διάβασε μανουαλς http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=manuals

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανείς δε έχει αποψη ε;

 

Μωρέ άποψη έχω και παραέχω αλλά μην στην πω καλύτερα. :-X

Το μηχανάκι δουλεύει αναλόγως τη μέρα του.Εγώ το'χω πια για να περνάω μόνο νότες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@boukaw:

Γνωρίζω τι κάνουν τα κουμπιά, το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να τα εκμεταλλευτώ γιατί δεν γνωρίζω πώς δουλεύουν.. Manuals διάβασα και του CuBase και του Keyboard..

 

@haryy:

Τι εννοείς αναλόγως τη μέρα του; Και όταν λες να περνάς μόνο νότες; Τι άλλο κάνεις με ένα Κ/Β; Με μπέρδεψες και με τρομάζεις!!! :Ρ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και στα μανουαλ δε λέει πως να το λειτουργήσεις; Γιατί αυτό ψιλοκαλά τα λέει http://www.m-audio.com/images/global/manuals/060123_4Series_UG_EN01.pdf

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα είναι μία διαδικασία που θέλει λίγο ψαξιματάκι αλλά μην μασάς. Εγώ έχω το MK-461C. Πες μου, μαζί με το πλήκτρο δεν είχε το κουτί δύο βιβλιαράκια? Το ένα είναι το easy start και το άλλο το κανονικό manual.

 

Επειδή δεν έχουμε όμως το ίδιο πλήκτρο μπορεί να σου λέω βλακείες.

 

Τελωσπάντων δες ενδεικτικά αυτό

http://www.m-audio.com/images/global/manuals/usb_keyb_user_man.pdf

 

Για παράδειγμα με το Reason ανοίγεις μία συσκευή(πχ subtractor). Από prefrences-advanced νομίζω πρέπει να επιλέξεις το usb audio device σε κάποιο bus. Μετά επιλέγεις στα options--> enable keyboard control κτλ.

Πηγαίνεις λοιπόν στο subtractor, πατάς δεξί κλίκ πάνω σε κάποιο κουμπί (π.χ. το pitch bend η οτιδήποτε) και επιλέγεις  edit keyboard control mapping. Σου (σε)  βγάζει ένα παραθυράκι και εσύ κουνόντας το επιθημητό κουμπί από το πλήκτρο σου αναθέτεις το έλεγχο του συγκεκριμένου στοιχείου του subtractor στο συγκεκριμένο στοιχείο του m-audio.

 

Σου τα είπα λίγο πρόχειρα. Αν έχεις κάποια απορία...

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Alsom, sorry που σε μπέρδεψα, εννοώ ότι σε πολλά vst δεν ακούει ούτε το volume (δεν είναι θέμα προγραμματισμού γιατί άλλες φορές δουλεύει στο ίδιο vst που μετά δεν δουλεύει).Πάντως για καλύτερη απόδοση, χρησιμοποίησε το Midi του και απλά άσε το usb για να του δίνει ρεύμα μόνο (αυτό το κάνεις αν απλά απενεργοποιήσεις το usb audio device από το device manager).Aυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου