Προς το περιεχόμενο

To Mac or not to Mac?


Holystone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Δεν θα ήθελα να μπούμε στην διαδικασία PC vs Μac, ούτε σε διχογνωμίες  ;). Το ερώτημα μου είναι το εξής:

        Μέχρι σήμερα δουλεύω και γράφω μουσική σε ένα PC Ιntel celeron 2.66, με 256 Ram, 2 σκληρούς 40gb και 200gb, και με onboard κάρτα οθόνης, μέσω της M-Audio Audiophile 192. Θα μου πείτε: ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ??? Κι όμως καταφέρνω 10-15 mono tracks μέσω καθαρής εγκατάστασης των Windows, tweaks του OS για Audio εφαρμογές, freeze, μερικά VST-i και οικονομία στην χρήση plug-ins. Θέλω να κάνω καινούργια αγορά αλλά κατι μου λέει να μην βιαστώ και να κοιτάξω και την αγορά iMac.

1. Αξίζει να αγοράσω iMac στα 1300ευρω περίπου που τα έχει όλα ή να ψάχνω στους πολυάριθμους κατασκευαστές περιφερειακών για την καλύτερη σύνθεση σε PC,και σε πληθώρα καταστημάτων (που όλοι θα "νοιάζονται" να μου δώσουν το καλύτερο σύστημα στα ίδια χρήματα) μιας και δεν ξέρω ποια θα είναι η καλύτερη στις ανάγκες μου?

2. Επειδή ηχογραφώ στον ίδιο χώρο, είναι όντως τα επίπεδα θορύβου στα iMac ελάχιστα άρα και καλύτερη επιλογή ή θα πρέπει να ξοδέψω ένα σωρό χρήματα για ψύξη και ηχομόνωση του PC?

3. Η αντοχή στο χρόνο του iMac έναντι των PC στον χρόνο είναι καλύτερη?

4. Ίσως η αλλαγή στο καινούργιο Logic Studio να είναι στην αρχή δύσκολη, αλλά η τιμή του στα 500 ευρώ περίπου δεν είναι πολύ καλή?

5. Τώρα πια που με την καινούργια έκδοση Leopard (το ψάχνω πολύ τελευταία κι εγώ βρε παιδί μου ;D) που θα έχει και το λεγόμενο Boot Camp και θα παίζει και Windows XP δεν θα "παραγκωνιστούν" τα προγράμματα που ήδη έχω για Windows.

6. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει αγορά άλλης κάρτας ήχου (μιας MOTU ultralite, Focusrite ή RME firewire).

7. Θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να συνηθήσω το καινούργιο περιβάλλον, αλλά ό,τι μαθαίνεις καλό δεν είναι ;);

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια...

 

Υ.Σ.: Δεν θέλω να προκαλέσω "πόλεμο απόψεων" σε PC ή Mac users, αλλά αν μπορούν να δοθούν όσο το δυνατόν αντικειμενικές απόψεις πάνω στις ερωτήσεις μου...

 

Thanks again...

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 183
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δλδ μετά από όσα έγραψες, θες άλλη γνώμη; Αφού μου φάνηκες πολύ κατασταλαγμένος στο τι θα πάρεις

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς φίλε boukaw7 δεν έχω αποφασίσει :( Απλά αυτές είναι οι υποθέσεις που κάνω και οι απορίες που έχω στο αν είναι όντως σωστές. Δεν θα ήθελα να προβώ στην αγορά ενός iMac ή ενός καινούργιου PC χωρίς άλλες απόψεις. Και είμαι σχεδόν σίγουρος πως η βοήθεια σε αυτό το forum θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική...

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον boukaw ότι φαίνεσαι πολύ ενημερωμένος, με την εξής έννοια: ξέρεις χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Mac που θα πάρεις με 1300 ευρώ (+ ότι δώσεις για την κάρτα ήχου) θα είναι ένα μηχάνημα με λιγότερες δυνατότητες από ένα αυτοσχέδιο PC στα ίδια χρήματα. Παρ' ότι το ξέρεις αυτό, για κάποιο λόγο αναρρωτιέσαι αν θα έπρεπε να πάρεις Mac και να κάτσεις να μάθεις το λειτουργικό του (κάτι εύκολο βέβαια), και το Logic, όταν με λιγότερα χρήματα μπορείς να έχεις νόμιμο το θεϊκό Sonar 7.

 

Γιατί;

 

Πάντως, για την ιστορία, μόλις πριν μία εβδομάδα ξανακοίταξα τις τιμές τους και είδα ότι για να έχω το PC μου σε Mac πρέπει να δώσω γύρω στα 4 χιλιάρικα, οπότε (για άλλη μία φορά) το άφησα το θέμα στην άκρη.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχ να έβγαινε μόνο κανά λειτουργικό σταθερό και ασφαλές σαν το os και θα σου έλεγα εγώ που θα καταποντιζόντουσαν τώρα τα όποια apple, αφού κακά τα ψέματα δεν έχουν πλέον κρίσιμες διαφορές στο hardware τους από τα pc.

 

Γιατί η microsoft σαν να έχει χάσει τραγικά το μπούσουλα με τα βιστα και παρά τα όσα πίστευα δε φαίνεται φως στον ορίζοντα, εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα

Αλλά το ξέρει αυτό η φουτ@ν@ ο steve jobs και αυτό εκμεταλλεύεται....

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ακριβώς αυτά τα 2 παραπάνω.  :)

 

Το ερώτημα δεν είναι MAC vs PC αλλά περισσότερο MAC OSX vs Widows. Το hardware είναι -πλέον- πολύ παραπλήσιο, με τη διαφορά ότι στα Apple είναι σε ομορφότερο και (βέβαια) αρκετά ακριβότερο κουτί.

 

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι όποιος έχει την όρεξη να ασχοληθεί με το PC του (και ξέρει τα βασικά), μπορεί να έχει -λειτουργικά- ανώτερο μηχανάκι στα ίδια χρήματα. 

 

Το iMac είναι -πράγματι- σχετικά αθόρυβο (έχω ένα) αλλά υποθέτω ότι και ένα PC σε καλό κουτί θα είναι αντίστοιχα αθόρυβο.

 

Θεωρώ ότι το MAC OSX είναι ομορφότερo (από τα windows  :P ) και βολικότερo στην καθημερινή χρήση. Αυτό για κάποιους είναι αρκετό για να το θεωρήσουν "καλύτερο".  Αλλά μέχρι εκεί.  :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί η microsoft σαν να έχει χάσει τραγικά το μπούσουλα με τα βιστα και παρά τα όσα πίστευα δε φαίνεται φως στον ορίζοντα, εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα

Αλλά το ξέρει αυτό η φουτ@ν@ ο steve jobs και αυτό εκμεταλλεύεται....

 

Ε;

Τι σημαίνει "έχει χάσει το μπούσουλα";

Με ποιο τρόπο ο Jobs το εκμεταλεύεται;

Ξέρετε κάτι που δεν ξέρω;

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες (ότι έχεις ήδη αποφασίσει δηλαδή), θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ στις ερωτήσεις σου.

 

1. Για μένα αξίζει να πάρεις PC με αυτά τα χρήματα. Το Mac στα 1300 ευρώ ΔΕΝ τα έχει όλα γιατί είναι αστείο να δίνεις τόσα λεφτά για υπολογιστή και να έχει μόνο 1 Gb RAM (με δεδομένες τις τιμές που έχουν οι μνήμες πλέον). Δεν χρειάζεται να γυρίσεις όλη τη Στουρνάρη για να βρεις τη σύνθεση που θα κάνεις, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες που αν τις ακολουθήσεις αποκλείεται να πάρεις μηχάνημα "μάπα".

 

2. Το iMac είναι σχεδόν αθόρυβο και από αυτή την άποψη είναι πολύ καλό για ηχογραφήσεις. Από την άλλη, δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα θορύβου με ένα PC που έχει τα σωστά parts και το κατάλληλο case.

 

3. Θεωρώ ότι αυτό το θέμα εξαρτάται από τις δικές σου απαιτήσεις. Αν θέλεις να αναβαθμίζεις συχνά για να είσαι up-to-date, το PC είναι μονόδρομος λόγω επεκτασιμότητας. Αν όχι, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή διαφορά.

 

4. Όντως είναι πολύ καλή η τιμή του νέου Logic (ή μάλλον η παλιά ήταν ακριβή) αλλά κυμαίνεται στα επίπεδα των υπόλοιπων γνωστών DAWs όπως Sonar, Cubase και τα λοιπά.

 

5. Με την ίδια λογική μπορείς να βάλεις OSX και σε ένα PC, γνωστές οι διαδικασίες για κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι να πάρεις Mac για να δουλεύεις προγράμματα για Mac και όχι να παραμείνεις στα παραθύρια.

 

6. Δεν ξέρω αν πρέπει απαραίτητα να πάρεις RME ή MOTU, πάντως μια καλή καρτούλα ήχου επιβάλλεται σε οποιονδήποτε υπολογιστή που χρησιμοποιείται για μουσική.

 

7. Αν σου περισσεύει ο χρόνος για να μάθεις, σαφώς και είναι καλό.

 

Ελπίζω να βοήθησα... ;)

 

Υ.Γ. Όσο και να προσπαθήσουμε, πάντα αυτά τα θέματα θα είναι καθαρά "Mac vs PC".

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[offtopic]Συγγνωμη που πεταγομαι ετσι ασχετα....Απλα επειδη γινεται κουβεντα και για καρτες ηχου σχετικα με mac vs pc....και για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα.....

 

Εχω δρομολογήσει την αγορά μιας νεας καρτας ηχου....και ειχα ψιλοκαταληξει σε κατι απο motu...Απλά υπαρχει η φήμη ότι ειναι ψιλοασυμβατες με windows (για xp μιλαμε και για την σωστή καρτα firewire)....[offtopic]

 

Παιζει κατι τετοιο....

 

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου