Προς το περιεχόμενο
giannis

Μουσικές σπουδές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μουσικές σπουδές εδώ στην Ελλάδα που και τι???Πείτε τις εμπειρίες σας.. Mου είπαν για το ΙΕΚ ΑΚMH τι λέτε???ασχολούμαι τρελα με την μουσική τεχνολογία,κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτήν,οποτε δεν θέλω να μάθω αυτά που ξέρω. τι λέτε παιδιά??Γνώμες και άποψης όλες πολύτιμες,πιστεύω θα βοηθήσουν πολλούς που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το είδος,παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής :lol:

jmj-theremin.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου μία σχετική αλλά πολύ σύντομη συζήτηση για το θέμα είχε γίνει εδώ αν και κάποια σημαντικά posts έχουν αποσυρθεί.

 

Επίσης ένα κατατοπιστικότατο άρθρο υπάρχει εδώ. Πάντως και εγώ με την απορία έχω μείνει σχεδόν, ειδικά για τις ιδιωτικές σχολές.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω πιστεύω πως για κάτι αξιόλογο και κερδοφόρο καλύτερα να πας έξω, Αγγλία και Ολλανδία φημίζονται. Τώρα από το να δώσεις τα λεφτά σου εδώ, καλύτερα να τα επενδήσεις σε εξοπλισμό και βιβλία απο το internet.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον fleamail.

Εγώ που το έψαχνα πέρυσι και ξεκίνησα κάπου, φέτος

τα παράτησα, δεν άξιζε. Τα ΙΕΚ τα θεωρώ αισχρά γενικώς..

(μιλώ εκ πείρας).. Μια άλλη σχολή ("παράρτημα" αυστραλιανής σχολής

που υπάρχει παντού στην ευρώπη) που πήγα και ρώτησα

μου φάνηκε πιο σοβαρή...αλλα είχε μερικά άσχημα όπως

ότι η κάθε τάξη είχε 20+ μαθητές, τα εργαστήρια ήταν λίγα

και το χειρότερο ότι ήταν πανάκριβα.

Μπορεί και να έχω άδικο σε αυτά που σου λέω, μην παρε-

ξηγηθούμε, την εντύπωση που αποκόμισα σου λέω απο ένα

μικρό ψάξιμο που έκανα και εγώ κάποια στιγμή.

Ίσως κάποιος που έχει τελειώσει κάτι απο κάπου

μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα..

 

Α! υπάρχει και στο ΤΕΙ Ηρακλείου αντίστοιχο τμήμα μου φαίνεται.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά μήπως είναι θέμα τύχης το να πας σε μία σχολή που να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σου? Όπως λέμε " Κι αν σου κάτσει?" :wink: . Πάντως έχω πειστεί πως είναι κυρίως θέμα προσωπικής δουλείας, μελέτης και διαθεσιμότητας το τι τελικά θα μάθεις απο μία σχολή (όπως δηλαδη και στις περισσοτέρες). Όσο αναφορά πάντως τους ήδη κατέχοντες ένα πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ανάλογο της αλλοδαπής, παρέχεται ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο της Κέρκυρας πάνω στην μουσική τεχνολογία.Η άλλη λύση πάντως για σπουδές είναι όντως το εξωτερικό αλλά εκεί πάλι υπάρχει ένα χάος από σχολές ( το αντίθετο από εδώ )/

 

P.S. : Το θέμα είναι "Έχεις λεφτα?". Έχω δύο κατοστάρικα 8)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω έναν κλασικό μισθό.Οποτε φαντάζομαι για το εξωτερικό δεν με παίρνει δυστυχώς,ίσος στα 30αντα,:-).Τώρα με την Αθηνα τι γίνετε,για το ΑΚΜΉ γνωρίζει κανεις???και για ανάλογα σεμινάρια? :arrow:

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Gianni θα συμφωνήσω επίσης, με την άποψη περί αγοράς βιβλίων και ιντερνετικών περιπλανήσεων σχετικά με το θέμα που σε ενδιαφέρει. Έτσι, αν κάποτε θελήσεις να βγεις έξω για σπουδές θα έχεις και μια υποδομή.

 

Όσον αφορά το θέμα των ΙΕΚ κλπ. από φίλους γνωρίζω ότι :

 

... έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία αυτών που παρακολουθούν τα μαθήματα και απαιτείτε πολύ προσωπική δουλειά και προσωπικό ψάξιμο αν θέλεις να βγει κάτι καλό. Από την ίδια σχολή μπορούν να βγουν γνώστες του αντικειμένου αλλά και ψιλοάσχετοι.

... οι γνώσεις που παίρνεις μάλλον είναι τα «πλέον» βασικά.

... το σημαντικότερο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι η συνδιαλλαγή σου με άλλα άτομα του ίδιου ενδιαφέροντος! Στην ίδια σχολή θα γνωρίσεις άτομα που θέλουν απλώς να πάρουν αναβολή από το στρατό μέχρι και κάποιους που θα έχουν το ίδιο ενδιαφέρον με σένα.

 

Αυτά 8)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να πω κι εγώ την εμπειρία μου επί του θέματος...

Πέρυσι το φθινόπωρο, όντας φαντάρος (όπου κάποιες αποφάσεις παίρνονται εν θερμώ...) αποφάσισα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό που σπούδασα (για την ιστορία θα πω ότι έχω πτυχίο Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων και Master στα Ηλεκτρονικά) μιας και η μεγάλη μου αγάπη ήταν, είναι και θα είναι η μουσική και κατ' επέκταση η Μουσική Τεχνολογία.

Για να μη τα πολυλογώ, κατέφερα να ξεπεράσω πιο εύκολα από ότι πίστευα το "μεγάλο εμπόδιο" του να το ανακοινώσω στους δικούς μου. Φοβούμενος ένα πιθανό εγκεφαλικό και λόγια του στυλ "παιδί μου τινάζεις τις σπουδές σου στον αέρα","τόσα χρόνια πάνε χαμένα", "τι θα πει ο κόσμος" κλπ κλπ, τους το ανακοίνωσα και πήρα μια (πρωτοφανή για τους γονείς μου) πρωτοποριακή απάντηση από αυτούς: "...αν αυτό θα σε κάνει ευτυχισμένο, κάντο, αλλά θα χρειαστεί να υποστείς και το βάρος (βλέπε οικονομικό) της απόφασής σου...".

Oι επιλογές που είχα ήταν οι εξής:

1) Το ΤΕΙ του Ρεθύμνου: δυστυχώς ήμουν αρκετά μεγάλος για να αρχίσω μια σχολή από την αρχή και στα 4 χρόνια αυτά να ξανακάνω Μαθήματικο-φυσικο-γενικομαθήματα ενώ τελικά ο σκοπός μου ήταν άλλος...

2) Το SAE: ρώτησα και έμαθα ότι ήταν πολύ ακριβό και δεδομένου ότι τα έξοδα θα έπρεπε να τα καλύπτω σχεδόν εξολοκλήρου εγώ. Η λύση αυτή επίσης απορρίφθηκε...

3) Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ: "Χμμ αυτή είναι η λύση!!!!" σκέφτηκα...

Κατέβηκα λοιπόν στην Αθήνα πέρυσι το Νοέμβριο για να ρωτήσω τι και πώς. Συνάντησα ένα παλιό συμφοιτητή μου ο οποίος είχε πάρει την ίδια απόφαση με μένα πριν 2 χρόνια και ήταν ήδη σπουδαστής εκεί, για να μου δώσει κάποιες συμβουλές. Ο φίλος μου αυτός σε γενικές γραμμές μου παρουσίασε πολύ θετικά τα πράγματα και μου είπε ότι "οι καθηγητές είναι καλοί, το περιβάλλον καλό κλπ κλπ". Μόλις τον ρώτησα όμως τις επαγγελματικές διεξόδους που μπορεί να έχει κανείς τελειώνοντας από εκεί, δεν είχε να μου δώσει μια σαφή απάντηση...

Πήγα στη συνέχεια στο ίδιο το ΙΕΚ και άρχισα να ρωτάω τι και πώς. Αυτό που μου έκανε πολύ κακή εντύπωση ήταν το γεγονός ότι μου είπανε:

"...αν μας δώσεις τα χρήματα πριν μπει ο νέος χρόνος, θα εξασφαλίσεις μια θέση στο γκρουπ του Φεβρουαρίου, μαζί με τα παιδιά που έχουν ήδη φοιτήσει το πρώτο εξάμηνο. Με τον τρόπο αυτό σιγουρεύεις τη θέση σου και αν πχ τα δίδακτρα αυξηθούν με το νέο έτος, εσύ δε θα υποστείς αυτή την αύξηση" (πρώτη ψυχρολουσία: καλά μόνο τα χρήματα τους νοιάζουνε; δε πρόλαβα καλά καλά να έρθω...)

Ρωτάω εύλογα εγώ: "μα καλά πώς θα παρακολουθώ μαθήματα αφού τα παιδιά που θα είμαστε μαζί θα είναι ήδη προχωρημένα κατά ένα εξάμηνο;"

Απάντηση: "...μα από ότι μου είπες, έχεις μια σχέση με τη μουσική τεχνολογία και δε θα έχεις πρόβλημα να προσαρμοστείς και να τους...προλάβεις" (δεύτερη ψυρολουσία: μα καλά όλα για τα λεφτά τα κάνουν;;;; )

"...Επίσης μπορείς να επιλέξεις ότι μάθημα θές, πχ μαθήματα που κάνουν στο τμήμα ηχοληψίας ή μαθήματα που κάνουν στο τμήμα μουσ. τεχνολογίας για να καλύψεις τις δικές σου ανάγκες..." (Αυτό μου φάνηκε πολύ άρπα-κόλλα λογική. Δηλαδή αν ήθελα και μερικά μαθήματα σκηνοθεσίας θα με άφηναν να τα κάνω? Πλάκα πλάκα και το μπαλέτο με ενδιαφέρει....)

Με τα πολλά, απογοητεύτηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από την κατάσταση αυτή...

 

Ο καιρός πέρασε από τότε, παρουσιάστηκε στη ζωή μου μια πολύ καλή επαγγελματική ευκαιρία (άσχετη και με τη μουσική αλλά και με αυτό που σπούδασα αλλά πολύ ενδιαφέρουσα) και με τη Μουσική Τεχνολογία έχω σχέση καθαρά ερασιτεχνική (με το αυθεντικό νόημα της λέξης...). Διαβάζω από ίντερνετ, μπαίνω στο NOIZ, βρίσκω ebooks και βελτιώνω μόνος μου το επίπεδό μου όσο μπορώ. Νιώθω ότι επέλεξα σωστά το να μη κάνω επάγγελμα αυτό που πραγματικά αγαπάω αλλά να το κρατήσω ανέπαφο από συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Πιστεύω ότι με τη δεδομένη ελληνική πραγματικότητα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο χώρος αυτός δεν επιτρέπει και πολλά πράγματα (όχι τουλάχιστον όπως τα φαντάζομαι εγώ)...

 

ΥΓ Συγνώμη για το μεγάλο post... :lol:

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά έκανες ρε elavd, αρκεί να έχεις χρόνο για μουσική, κάτι που φαντάζομαι το έχεις ήδη προβλέψει.

 

Προσωπικά τη φάση με σπουδές γύρω από τη μουσική τη βρίσκω κάπως άχαρη.

Το μόνο πλεονέκτημα που έχεις όταν βγάλεις μια τέτοια σχολή και έχεις και το ανάλογο πτυχίο είναι περισσότερο ένα ψυχολογικό αβάνς παρά οι γνώσεις. Και αυτό γιατί επειδή είναι καρφωμένο στις συνειδήσεις των περισσότερων ότι «γνώση» σημαίνει «πιστοποιημένη γνώση» (βλ. πτυχίο κλπ). Αποτέλεσμα είναι όταν κάποια μέρα τσεκάρεις τις γνώσεις σου σε σύγκριση με έναν απόφοιτο ΙΕΚ να διαπιστώσεις ότι δεν έχει και μεγάλες διαφορές από εσένα. 8)

 

Υγ. 1 Να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε τώρα που τελειώνουμε τις σπουδές μας :roll: :? :(

Υγ. 2 Μην ψαρώνεται με τις σχολές ρε!

Υγ. 3 Γαμώτ...γαμωτ... πώς μπορώ να στείλω φωτογραφίες? Please ένα προσωπικό mail αν ξέρει κάποιος.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να μιλάμε για Σχολές Μουσικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, είναι σαν να μιλάμε για Βαριά Αυτοκινητοβιομηχανία στην Αλβανία! Μην τρελαθούμε! Με τί υποδομές και με τί προσωπικό τολμάνε να θέλουν να λέγονται "Σχολές Μουσικής Τεχνολογίας";;; Μόνο ένα παράδειγμα θα σας μεταφέρω για να καταλάβετε τί εστί Ελληνική Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας: Φοιτητής: "Κύριε Τάδε, πώς μπορούμε να κάνουμε "αυτό" "; Απάντηση Καθηγητή: "Μισό να το ψάξουμε και θα το βρούμε"!!!!!! Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

1. Ο καλύτερος Οδηγός μέσα από τον οποίο θα μάθεις τα πάντα για οποιοδήποτε προιόν αγοράζεις -και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα- είναι το Manual του κάθε προιόντος που αγοράζεις. Κανένας άλλος άνθρωπος, όσο σπουδαγμένος κι αν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Manual.

2. Τα χρήματα που θα δώσεις συνολικά στις διάφορες "σχολές" ( γύρω στα 8.000 ευρώ ) για να βλέπεις έναν καθηγητή να "ψάχνεται" την ώρα του μαθήματος, μπορείς να τα επενδύσεις σε τέτοιον σοβαρό, επαγγελματικό και υπερσύγχρονο εξοπλισμό που ούτε και ο καθηγητής της συγκεκριμένης "σχολής" δεν θα έχει στην κατοχή του.

3. Αντί να χάσεις τον χρόνο σου σε μια σχολή, όπου οι περισσότεροι είναι 18ρηδες πιτσιρικάδες εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν γραφτεί μόνο και μόνο για να πάρουν αναβολή στράτευσης, επικρατεί μπάχαλο μέσα στις αίθουσες και όχι μόνο, κλπ, πέσε με τα μούτρα πάνω από τα μηχανήματα και προγράμματα που θα αγοράσεις και μάθε να τα χειρίζεσαι τέλεια κάνοντας το Manual τον καλύτερο σου φίλο. Μπες και στο Internet για extra πληροφορίες.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Φιλικά.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.