Προς το περιεχόμενο

Τεχνική χεριών (traditional)


AcidFairy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και μια που βρήκα pc που να δουλέβει το net ας κάνω άλλη μιαν ερώτηση :P

 

Λοιπόν με το αρίστερο μου χέρι παίζω με τον traditional τρόπο. Αυτό που η μπαγκέτα είναι οριζόντια σε σχέση με το χέρι (δεν είμαι σίγουρη εαν είναι σωστή η ονομασία traditional).

 

Πάντα όταν παίζω πρήζεται ο αντίχειρας μου στο σημείο που ακουμπάει η μπαγκέτα, κάτω από το κόκαλο δηλαδή...Αυτό στρώνει με τον καιρό ή κάνω κάτι λάθος γιατί παίζω αρκετούς μήνες με αυτόν τον τρόπο. Ξέρετε κανένα video που μπορώ να δω ποιά ειναι η τεχνική?? :-[

 

 

FASTERRRR FASTERRRRR!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τη στιγμή που πρήζεται ο αντίχειράς σου ή ακόμη και αν απλά πονάς, κάτι δεν κάνεις σωστά.

Όποια κίνηση σε ενοχλεί όταν παίζεις είναι λανθασμένη εξ ορισμού.

Μπορεί να χτυπάς δυνατά (με λάθος τρόπο, γιατί υπάρχει ο τρόπος να έχεις δυνατό χτύπημα χωρίς σωματική ένταση) ή να σφίγγεις πολύ τη μπακέτα, ιδίως όταν προσπαθείς να παίξεις γρήγορα, ή και τα δύο, ή οτιδήποτε άλλο.

 

Η traditional λαβή είναι ακριβώς αυτή που δείχνει το link του Superfunk, αλλά καλό είναι να βρεις ένα δάσκαλο να στην δείξει από κοντά, και να σου πει τι να προσέξεις για να αποφύγεις τέτοια προβλήματα.

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου γνώμη είναι πως το πρήξιμο, προέρχεται από το υπερβολικό σφίξιμο του αντίχειρα και την κίνηση που οφείλεται αποκλειστικά συνήθως στη κίνηση του καρπού. Το κράτημα της μπακέτας, πρέπει να είναι τόσο χαλαρό κατά την ώρα που παίζουμε ώστε κάποιος με πολύ μικρή προσπάθεια να μπορεί να μας την αφαιρέσει από το χέρι. Προσπάθησε να είσαι χαλαρός, να μη παίζεις μόνο με το καρπό, αλλά να χρησιμοποιείς και το υπόλοιπο χέρι κατά την κίνηση, ώστε να παράγεις ενέργεια από τη βαρύτητα και όχι μόνο από τη κίνηση του καρπού. Επίσης καλό θα ήταν να εξασκηθείς στη μέθοδο moeller ώστε να παίρνεις χτυπήματα από την αναπήδηση της μπακέτας. Μη χρησιμοποιείς μπακέτες πολύ χοντρές π.χ. 2Β όταν ζορίζεσαι και πονάς. Αλλιώς κράτα όπως το άλλο χέρι.

Πάντως η λαβή traditional είναι η αγαπημένη μου. Έχω συνηθίσει έτσι πολλά χρόνια και σπανίως χρησιμοποιώ τη κανονική.

 

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια παιδιά!

 

Δεν ξέρω ποια είναι η μέθοδος moeller..Τον traditional τρόπο τον έχω υοθετήσει εδώ και λίγους μήνες, επειδή παραδόξως με βόλεψε από την αρχή.

 

Μάλλον όπως αναφέρθηκε παραπάνω το υπερβολικό σφίξιμο φταίει, γιατί στην αρχή δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, επειδή έπαιζα μόνο χαλαρά τραγούδια με αυτό το πιάσιμο..Τώρα το χρησιμοποιώ και σε πιο γρήγορα και δυνατά κομμάτια..

Και μου είπαν πως το πρήξιμο στον αντίχειρα δεν είναι καλό σημάδι όπως επίσης προαναφέρθηκε.

 

Επίσης δεν έχω ιδέα πως βάζουμε δάχτυλα σε αυτόν τον τρόπο παιξίματος οπότε σε αυξημένη ταχύτητα χρησιμοποιώ μόνο καρπό στο αριστερό, οπότε σίγουρα δεν είμαι χαλαρή.

 

Anyway θα προσπαθήσω να το εχω χαλαρό και να βασιστώ στην επαναφορά αλλά μάλλον πρέπει να το δω σε κάποιο video ή να μου το δείξει κάποιος, απλά ήλπιζα η απάντηση να ήταν ότι θα σφίξει ο αντίχειρας, όπως γίνεται με τους κάλους στα υπόλοιπα δάχτυλα  :P

FASTERRRR FASTERRRRR!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσφατα έπεσαν  στα χέρια μου δυο DVD του Jojo Mayer με τίτλο

Secret Weapons for the Modern Drummer, τα έχει και το Drumstore (περίπου  35 €)

Σε αυτά είδα πάρα πολλές ασκήσεις για τον πιο πάνω τρόπο παιξίματος

Νομίζω θα σε βοηθήσει, ας μας πει και κάποιος άλλος την γνώμη του αν έχει δει τα DVD.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αcid Fairy οπως ειπε και ο pk,αυτο που χρειαζεσαι ειναι τα dvds του Jojo Mayer.Σου δειχνει τι μπορει να κανεις λαθος και εχει και την  moeller τεχνικη.Οποτε ψαξου.

jungle it till it's funky

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου